Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ο αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ, εξοργίζει και πάλι τους παλαιστινίους


Την οργή των Παλαιστινίων προκάλεσε και πάλι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ, υποτιμώντας δραστικά την έκταση της κατοχής της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη από τους Ισραηλινούς.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα που ο Ντέιβιντ Φρίντμαν προκαλεί την οργή των παλαιστίνιων αξιωματούχων σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το Ισραήλ κατέχει «μόνο 2% της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη», δήλωσε ο πρεσβευτής σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ολόκληρη από τον ισραηλινό ενημερωτικό ιστότοπο Walla.
«Το Ισραήλ αναγνωρίζεται διεθνώς ως η δύναμη κατοχής του 100% της Παλαιστίνης, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και των περιχώρων της», απάντησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δεύτερος στην ιεραρχία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) Σαέμπ Ερεκάτ.
Οι δηλώσεις του Φρίντμαν δεν είναι μόνο «εσφαλμένες, αλλά αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο, στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και στην ιστορική θέση των ΗΠΑ», δήλωσε. Κατηγόρησε τον Φρίντμαν ότι «επικυρώνει τις πολιτικές κατοχής και προσάρτησης της ισραηλινής κυβέρνησης».
Η Χανάν Ασράουι, άλλη ηγέτιδα της ΟΑΠ, δήλωσε πως ο Φρίντμαν είναι «εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα» και ζήτησε σε ανακοινωσή της από την αμερικανική κυβέρνηση να «του ζητήσει εξηγήσεις» για την «ηθικά αποκρουστική» στάση του.
Ο Φρίντμαν, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πριν αυτός τον διορίσει πρεσβευτή στο Ισραήλ, είχε ήδη εξοργίσει τους Παλαιστινίους τον Σεπτέμβριο μιλώντας στον ισραηλινό Τύπο για «δήθεν κατοχή» των παλαιστινιακών εδαφών.
Ένας αμερικανός αξιωματούχος είχε πει τότε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι δηλώσεις αυτές «δεν σημαίνουν κάποια αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής». Αυτή τη φορά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φάνηκε επίσης να παίρνει αποστάσεις από τον πρεσβευτή.
«Δεν θα πρέπει να δούμε (στις δηλώσεις προς τον Walla) κάποια αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής», δήλωσε στην Ουάσινγκτον η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ. Το 2017 είναι η 50ή επέτειος από την έναρξη της κατοχής από το Ισραήλ των Παλαιστινιακών Εδαφών και του εποικισμού τους.
Ο Φρίντμαν, εβραίος το θρήσκευμα, έχει χαρακτηρισθεί από τον Τραμπ «παλιός φίλος και σύμβουλος». Ανέλαβε τα καθήκοντα του πρεσβευτή τον Μάιο, ενώ είχε προηγουμένως διατυπώσει αμφιλεγόμενες θέσεις υπέρ του εποικισμού ή της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, κάτι που αντιβαίνει στην πολιτική που ακολουθούν ιστορικά οι ΗΠΑ.
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου