Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Συμπληρώνουμε 10 χρόνια – 10 years paneliakos.com

Στις 19 Δεκεμβρίου η ιστοσελίδα μας συμπληρώνει 10 χρόνια. Κοντά ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες (1,600,000) έχουν μπει στην ιστοσελίδα μας.

Σας ευχαριστούμε για την συντροφιά σας και την συμπαράσταση. Τις ευχές σας και τα μηνύματα μπορείτε να τα στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση paneliakos@aol.com.

Μη ξεχνάτε, για παράπονα… η προθεσμία τελείωσε χθες.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ 2020

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Crash test για τους ΑΝΕΛ η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2017

«Ναι» με διαρροές – Ανοιχτός ο Κοντονής σε μείωση του ορίου ηλικίας (από τα 17)
Crash test για τους ΑΝΕΛ η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

Η προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και της ΔΗΣΥ ότι δεν θα ψηφίζουν πλέον νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης με τις οποίες οι ΑΝΕΛ διαφωνούν, έφερε κάποια αποτελέσματα.

Η κατηγορηματική δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη στην Βουλή ότι «τις διπλές πλειοψηφίες να τις ξεχάσετε» και πως «ό,τι φέρνετε προς ψήφιση θα πρέπει να έχει την στήριξη όλης της κυβερνητικής πλειοψηφίας», ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του Μεγάρου Μαξίμου.

Συμπεριλαμβανομένης της πλήρους κάλυψης (και κυρίως αυτής) που παρείχε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στον συγκυβερνήτη του υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο, κατά την συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση του ισοβίτη Γιαννουσάκη, οδήγησαν στην αναδίπλωση των ΑΝΕΛ οι οποίοι δηλώνουν, παρά τις επιμέρους εσωκομματικές «παραφωνίες», ότι θα ψηφίσουν τόσο το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, όσο και την τροπολογία που θα επαναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, η οποία αφορά, μεταξύ άλλων και τις μειονοτικές οργανώσεις της Θράκης, εφ’ όσον έρθει διορθωμένη. Με την δέσμευση ότι στη νέα διάταξη θα υπάρχει ρητή αναφορά στην δεύτερη παράγραφο του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που περιγράφει τους περιορισμούς τους δικαιώματος του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, οι ΑΝΕΛ θα αλλάξουν την αρχικά αρνητική στάση τους.

Το μέγα «αγκάθι», ωστόσο, είναι το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου. Ήδη ο Κ. Κατσίκης έχει διαφοροποιηθεί ανοιχτά, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσει τελικώς και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Καμμένος. Ενδεικτικό του εσωκομματικού κλίματος σύγχυσης που προκάλεσε η αναδίπλωση του κόμματος όσον αφορά το θέμα της ταυτότητας φύλου, είναι το γεγονός ότι ενώ αρχικά ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Αθ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι το κόμμα του υπερψηφίζει επί της αρχής, κατά την ακρόαση φορέων είπε ότι διατηρούν το δικαίωμά τους οι βουλευτές να ψηφίσουν «κατά συνείδηση». Όπως είπε, μπορεί ο ίδιος να συμφωνεί, αλλά κάποιος άλλος να έχει άλλη άποψη και «σε εμάς η άλλη άποψη είναι σεβαστή», όπως είπε.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό άφησε στην Επιτροπή ο Στ. Κοντονής το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου ηλικίας των 17 συμπληρωμένων ετών για την δυνατότητα διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου στην ταυτότητα. Όπως είπε το θέμα θα εξεταστεί ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον αυτό είναι εφικτό και με ποιες προϋποθέσεις –αν, δηλαδή, εκτός της βούλησης του ίδιου του παιδιού θα χρειάζεται η συναίνεση και των γονέων και μια βεβαίωση ενός αρμόδιου συμβουλευτικού οργάνου. «Θα μπορούσαμε να έχουμε μία σύμφωνη γνώμη ενός συμβουλίου, αλλά μόνο γι’ αυτή την περίπτωση. Να το συζητήσουμε και μέχρι την Ολομέλεια να καταλήξουμε. Αν υπάρξει ταύτιση απόψεων ευρύτερη κοινοβουλευτική, τότε εγώ είμαι εδώ να το συζητήσουμε και να δούμε αν μπορούμε να πάμε σε μία τέτοια κατεύθυνση», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά την ακρόαση των φορέων, αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που μιλούσε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δικηγόρος Χάρης Αποστολόπουλος, ο οποίος διατύπωσε σημαντικές ενστάσεις, οι εκπρόσωποι των άλλων φορέων αποχώρησαν από την αίθουσα επιδεικτικά. Όπως σχολίασε η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Μαρίνα Γαλανού, «δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο κακοποιητικό λόγο. Τον ακούμε κάθε Κυριακή από τα μικρόφωνα της Εκκλησίας. Νισάφι».
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου