Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Διαδηλωτές εκδιώχθηκαν από ομιλία του Ερντογάν στη Νέα Υόρκη (βίντεο)


Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2017



Στιγμιότυπο από βίντεο του «Voice of America» από τον Μάιο του 2017, οπότε είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με τη φρουρά του κ. Ερντογάν. Πηγή: Voice of America via AP.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας διαδηλωτής που σηκώθηκε και φώναξε «Τρομοκράτη» προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ξενοδοχείο, εκδιώχθηκε βίαια από σωματοφύλακες, οι οποίοι στο πέρασμά τους έσπρωχναν και φώναζαν προς το πλήθος.
Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη στο ξενοδοχείο «Marriott Marquis», στην Times Square, τη στιγμή που ο κ. Ερντογάν απευθυνόταν προς το πλήθος που είχε παραβρεθεί στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Αμερικανοτουρκική Εθνική Επιτροπή Καθοδήγησης (Turkish American National Steering Committee).
Ενας ακόμα διαδηλωτής ξεδίπλωσε ένα πανό υπέρ μιας απαγορευμένης κουρδικής οργάνωσης και για να εκδιωχθεί με τη σειρά του από τους σωματοφύλακες. Η τάξη αποκαταστάθηκε γρήγορα και ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχισε την ομιλία του, όπως αναφέρει το «Associated Press».
Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, η Αστυνομία δήλωσε πως ένας άντρας της ασφάλειας τραυματίστηκε ελαφρά.
Δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι άντρες με τα κουστούμια που απέβαλλαν βίαια τον διαδηλωτή από την αίθουσα ήταν μυστικοί πράκτορες των ΗΠΑ, φύλακες κάποιας ιδιωτικής εταιρείας που προσλήφθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ή μέλη της ασφάλειας του κ. Ερντογάν.
Διαφαίνεται, όμως, πως στο περιστατικό δεν εμπλέκονται Τούρκοι αξιωματούχοι ασφαλείας, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Τον Μάιο, Τούρκοι αξιωματούχοι επί της ασφάλειας είχαν χτυπήσει και κλωτσήσει ειρηνικούς διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την οικία του Τούρκου πρέσβη στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Ερντογάν στη χώρα.
Δεκαεννιά άτομα παραπέμφθηκαν σε δίκη τον προηγούμενο μήνα, 15 εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν ως μέλη της τουρκικής ασφάλειας.
Τα επεισόδια που είχαν προκαλέσει και την έντονη αντίδραση μελών του αμερικανικού Κογκρέσου είχαν καταγραφεί από κάμερες. Μάλιστα, η «New York Times» είχε προχωρήσει σε λεπτομερή ανάλυση του διαθέσιμου υλικού (τόσο των βίντεο όσο και των φωτογραφιών προκειμένου να προσδιορίσει με ακρίβεια τα πρόσωπα που συμμετείχαν στα επεισόδια).
Η τουρκική πρεσβεία ημέρες μετά την επίθεση είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά του Ερντογάν ήταν αυτοί που προκάλεσαν Τουρκοαμερικανούς πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να χαιρετίσουν τον Πρόεδρο.
Από την πλευρά του, ο υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, είχε πει ότι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν «στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ανέχονται άτομα τα οποία χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό και τη βία για να περιορίζουν την ελευθερία του λόγου».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ /  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου