Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Η ΙΛΑΡΑ - ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2017

Μπροστά στον εφιάλτη της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της ιλαράς βρίσκεται η χώρα καθώς τα κρούσματα της ασθένειας ανήλθαν στα 166 και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινωθεί ότι είναι πολύ περισσότερα καθώς όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, επίκειται  τόσο η εργαστηριακή επιβεβαίωση τους όσο και η γεωγραφική επέκτασή τους.
Ξεφεύγει από τον έλεγχο η ιλαρά - Κρούσματα σε ιατρικό προσωπικό
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, πέντε μέλη του προσωπικού στο Θριάσιο Νοσοκομείο προσεβλήθησαν από τη νόσο, γεγονός το οποίο έχει θορυβήσει τους γιατρούς. Η απάντηση του ΚΕΕΛΠΝΟ στην απρόσμενη αυτή εξέλιξη ήταν πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν ατελώς ή καθόλου εμβολιασμένοι.

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι λόγω έλλειψης χρημάτων «το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν φρόντισαν να προμηθεύσουν τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα αντιδραστήρια για να γίνεται ο έλεγχος των αντισωμάτων ιλαράς, ούτε με τα απαραίτητα εμβόλια». Εγκαλεί το υπουργείο Υγείας για καθυστέρηση» αντιμετώπισης της ιλαράς αναφέροντας ότι «από την στιγμή που διαπιστώθηκαν κρούσματα ιλαράς στους επαγγελματίες Υγείας φαίνεται ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, καθώς κινδυνεύει η ζωή των προσβληθέντων επαγγελματιών υγείας και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μεταδώσουν τη νόσο σε συναδέλφους και ασθενείς».

Η ιλαρά είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική νόσος και ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων παιδιών από οποιοδήποτε άλλο νόσημα που μπορεί να προληφθεί με εμβολιασμό στις αναπτυσσόμενες χώρες. Στην Ελλάδα, η εισαγωγή του εμβολιασμού για την ιλαρά τη δεκαετία του 1970 και ακολούθως η συστηματική εφαρμογή του εμβολίου MMR από το 1989 συνέβαλαν ουσιαστικά στη μείωση της ιλαράς τα τελευταία 25 χρόνια. 

Η τελευταία επιδημία ιλαράς σημειώθηκε το 1996 και έκτοτε δεν είχαν αναφερθεί κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα μέχρι το φθινόπωρο του 2005, οπότε εμφανίστηκαν περιπτώσεις ιλαράς αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και ακολούθως στην υπόλοιπη χώρα μέχρι τον Ιούλιο του 2006.

Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της ιλαράς είναι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (MMR) και επαναλαμβάνουν ότι η σχολαστική τήρηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών αποτελεί τον καλύτερο τρόπο προστασίας παιδιών και ενηλίκων από τα λοιμώδη νοσήματα. Συστήνεται ο άμεσος εμβολιασμός των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολισμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μικτού εμβολίου MMR). Ανοσία διά βίου έχουν μόνο όσοι έχουν νοσήσει στο παρελθόν και όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου. Το εμβόλιο παρέχεται καθολικά και καλύπτεται από το εθνικό πρόγραμμα.

Σε συνεδρίασή της στις 6 Σεπτεμβρίου, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ιωάννη Μπασκόζου, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε αποφασίσει επίσης τα εξής: Εκτάκτως, λόγω της επιδημικής έξαρσης ιλαράς, συστήνει τη διενέργεια της 1ης δόσης του εμβολίου MMR στην ηλικία των 12 μηνών και τη διενέργεια της 2ης δόσης τρεις (3) μήνες μετά την 1η δόση ή -εφόσον έχει παρέλθει το διάστημα αυτό- το ταχύτερο δυνατόν. Σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, η 2η δόση μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την 1η. Οι συστάσεις αυτές ισχύουν για όσο διάστημα η επιδημική έξαρση ιλαράς είναι σε εξέλιξη και μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση της Επιτροπής.
Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας, η εντατικοποίηση των εμβολιασμών και η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών αποτελούν απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου