Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Στελέχη των Google, Facebook και Twitter καταθέτουν στη Γερουσία για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων ζήτησαν επίσημα από τις εταιρείες-κολοσσούς της τεχνολογίας Google, Facebook και Twitter να στείλουν στελέχη τους να καταθέσουν στο πλαίσιο των ερευνών για τη φερόμενη ρωσική προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ το 2016.
Εκπρόσωποι των ομίλων αυτών κλήθηκαν να καταθέσουν σε μια δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας την 1η Νοεμβρίου, γνωστοποίησε η Επιτροπή την Τετάρτη.
Επιδιώκει να εξακριβωθεί αν αυτά τα δίκτυα χρησιμοποιήθηκαν από τη Ρωσία για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη χρονιά.
Η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία επίσης διεξάγει έρευνα για την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας, ζήτησε επίσης την Τετάρτη από αυτούς τους ομίλους να στείλουν στελέχη τους να καταθέσουν.
«Το Κογκρέσο και ο αμερικανικός λαός έχουν ανάγκη να ακούσουν αυτές τις σημαντικές πληροφορίες απευθείας από αυτές τις εταιρείες», ανέφεραν οι βουλευτές Μάικ Κόνγουεϊ και Άνταμ Σιφ, μέλη της επιτροπής έρευνας της Βουλής.
Η διεύθυνση του Facebook αποδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεχόμενη πιέσεις, να παραδώσει στο Κογκρέσο το περιεχόμενο και άλλα στοιχεία διαφημιστικών μηνυμάτων και άλλων αναρτήσεων πολιτικού χαρακτήρα που αγοράστηκαν ή καταχωρήθηκαν από εταιρείες ρωσικών συμφερόντων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Κατά δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ, τα μηνύματα είχαν στόχο να ανακινήσουν πολιτικές εντάσεις για διάφορα ζητήματα προκειμένου τελικά να ζημιωθεί η υποψήφια των δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία βρισκόταν στην πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις.
Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι υπήρξε οποιαδήποτε προσπάθεια επηρεασμού των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ από πλευράς του.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου