Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Κομμένο στα δύο το νησί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη λόγω της κακοκαιρίας
Στη Σαμοθράκη έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης κυβερνητικό κλιμάκιο για να συντονίσει τις δράσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία. 
Στο νησί, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, βρίσκεται ο Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδες, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Το απόγευμα της Τρίτης αναμενότανκαι ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης.
Η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε το νησί τη Δευτέρα το βράδυ. Οι αντλήσεις υδάτων συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα, με τις ζημιές να έχουν πλήξει κυρίως τη Χώρα και το οδικό δίκτυο. 
Συγκεκριμένα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι στη Σαμοθράκη με αποτέλεσμα το νησί να «κοπεί» στα δύο. 
Λόγω των εκτεταμένων ζημιών στο οδικό δίκτυο οι συγκοινωνίες σε κάποια σημεία έχουν διακοπεί ενώ σε άλλα γίνονται με μεγάλη δυσκολία και ευθύνη των οδηγών. Τα σχολεία, σήμερα Τρίτη, παρέμειναν κλειστά. 
Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί το δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας του νησιού, πολλά καταστήματα και κατοικίες λόγω των φερτών υλικών.
Η Πυροσβεστική έχει ήδη πραγματοποιήσει 18 αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους, ενώ πραγματοποιήθηκε επιτυχώς απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων από αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί σε ρέμα. 
Οι δυνάμεις ασφαλείας του νησιού ενισχύθηκαν σήμερα με 17 πυροσβέστες, 1 ερπυστριοφόρο όχημα, 1 επιχειρησιακό κέντρο και 2 βοηθητικά οχήματα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 
Στη Σαμοθράκη μετέβη κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών, της ΕΜΑΚ, 200 στρατιώτες, καθώς και υδροφόρες με πόσιμο νερό, καθώς σε ορισμένα χωριά υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο ύδρευσης. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου