Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Το φορτηγό αμμοληπτικό πλοίο «ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ» που βρισκόταν στον όρμο Ασπροπύργου παρουσίασε εισροή υδάτων και βυθίστηκε, προκαλώντας θαλάσσια ρύπανση περίπου 20 τετραγωνικών μέτρων.
  • Για άδικες χρεώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος από ορισμένους παρόχους, διαμαρτύρονται το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές.
  • Το sansimera.gr επικοινώνησε με τον Μίκαελ Μπέρκοβιτς, πρόεδρο του δικτύου "100 Resilient Cities", και συζήτησε για το πρόβλημα, τις δυνατότητες να προβλεφθεί, αλλά και για το πόσο κρίση και ρύπανση τελικώς συνδέονται. Από τη συνέντευξη προέκυψε ένα εντυπωσιακό στοιχείο: Στην Αθήνα κάθε αύξηση θερμοκρασίας κατά 1° C έχει συσχετιστεί με πτώση των πωλήσεων κατά 10%.
  • Μία εβδομάδα μετά την πρώτη αυτοψία, το sansimera.gr επέστρεψε στις ακτές της Αττικής που μολύνθηκαν από την πετρελαιοκηλίδα. Και κατέγραψε την εικόνα που επικρατεί εκεί. Και τις προσπάθειες που γίνονται για να προστατευθούν οι ακτές, αλλά και για να μετρηθεί η μόλυνση που έχει επέλθει.
  • Οι Anonymous Greece έκαναν πράξη τις απειλές που εξαπέλυαν τις τελευταίες μέρες με στόχο την ελληνική κυβέρνηση και ξεκίνησαν από την διαρροή εγγράφων της Τράπεζας της Ελλάδος. Αναρτημένα στο Διαδίκτυο τα στοιχεία, απαντά η Τράπεζα της Ελλάδος.

Κόσμος

  • Εντείνεται η κλιμάκωση στις σχέσεις ΗΠΑ - Βορείου Κορέας, με τον αμερικανό πρόεδρο να προειδοποιεί εκ νέου την Πιονγκιάνγκ ότι η λύση της διπλωματίας δεν είναι η μόνη που βρίσκεται στα σκαριά. «Σε περίπτωση που επέμβει ο αμερικανικός στρατός, η Β. Κορέα είναι τελειωμένη», δήλωσε συγκεκριμένα επαναλαμβάνοντας ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη επιλογή της Ουάσινγκτον.
  • Το «ναι» είναι νικητής του δημοψηφίσματος, δήλωσε σε πανηγυρικό τόνο μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματός του ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζάνι. Η ψήφος αυτή, για την οποία μεγάλο πλήθος συνέρρευσε στις κάλπες, αποτελεί την εκκίνηση ενός νέου κεφαλαίου για τους Κούρδους, αφού έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.
  • Δημοψήφισμα για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων αναμένεται να διεξαχθεί στην Ιρλανδία το 2018, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Οι πολίτες της Ιρλανδίας θα κληθούν να αποφασίσουν αν οι αμβλώσεις θα πρέπει να νομιμοποιηθούν «σε όλο σχεδόν το φάσμα των περιπτώσεων».
  • Tραγική κατάληξη είχε αγόρι 22 μηνών στο Κλίβελαντ όταν έπεσε πάνω του φορτηγό που ξέφυγε από την πορεία του. Η 19χρονη μητέρα του τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
  • Επιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε στην ανατολική Σουηδία, έπειτα από σύγκρουση με τεθωρακισμένο όχημα, που πραγματοποιούσε στρατιωτική άσκηση στην περιοχή. Τέσσερις τραυματίστηκαν μετά τη σύγκρουση που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Τρόσα, νότια της Στοκχόλμης.

Οικονομία

  • «Η ανάπτυξη ύστερα από τόσα χρόνια έχει επιστρέψει. Θέσεις απασχόλησης ύστερα από τόσα χρόνια επιστρέφουν. Οι επενδυτές κοιτάζουν εκ νέου την Ελλάδα με συμπάθεια» τονίζει σε συνέντευξή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί και προσθέτει: «Επομένως έπρεπε και πρέπει να γίνουν αυτές οι προσπάθειες, αλλά θα υπάρξει ανταμοιβή που σημαίνει μια Ελλάδα πιο δυνατή σε μια Ευρωζώνη που έχει επιλέξει».
  • Πιέσεις δέχεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - σύμφωνα με το Reuters - από υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Συντηρητικών να εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών και να γίνει πρόεδρος της γερμανικής Βουλής (Bundestag), για να σφραγίσει την εξουσία του στην επόμενη βουλή της Γερμανίας, η οποία θα περιλαμβάνει νεοεκλεγμένα μέλη της άκρας δεξιάς.
  • Τα νοικοκυριά έχουν φθάσει στο αμήν. Αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αφήνουν απλήρωτες τις οφειλές τους στην Εφορία. Και όσο φουσκώνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πατάει ολοένα και παραπάνω το γκάζι των κατασχέσεων καταγράφοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
  • Πρόσφατα το ΔΝΤ αναφέρθηκε στην πιθανότητα διεξαγωγής ενός κύκλου AQRs για τις ελληνικές τράπεζες και πρόσθετης ανακεφαλαιοποίησης για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Όμως, η χαλαρή συζήτηση γι’ αυτά τα θέματα θέτει κινδύνους στην προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι, τους οποίους το ίδιο το ΔΝΤ ορθά έχει θέσει από την αρχή της ελληνικής κρίσης χρέους.
  • Το sansimera.gr καθιερώνει μια νέα χρηστική στήλη. Σκοπός της; Να σας βοηθήσει στον λαβύρινθο των φόρων.

Αθλητισμός

  • Για το Τορίνο αναχωρεί σε λίγο η αποστολή του Ολυμπιακού, όπου θα αντιμετωπίσει, στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League, την Γιουβέντους. Το sansimera.gr εξασφάλισε πλάνα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο πριν η ομάδα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.
  • Η πειραϊκή ΠΑΕ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας την πρόσληψη του Τάκη Λεμονή, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μπέσνικ Χάσι που απομακρύνθηκε μετά την ήττα από την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής.
  • Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο Μπέσνικ Χάσι από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Η ήττα από την ΑΕΚ, κυρίως από τον τρόπο που προήλθε, εξόργισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πήρε την απόφαση να «τελειώσει» άμεσα τον Αλβανό τεχνικό. Το πότε θα γίνει αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει, αλλά είναι κάτι που θα συμβεί πολύ σύντομα. Το πιθανότερο είναι πως ο Ολυμπιακός δεν θα πάει στο ματς με την Γιουβέντους με τον Χάσι στον πάγκο, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο η ανακοίνωση της απομάκρυνσης του να γίνει εντός των επόμενων ωρών.
  • Η Μίλαν πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση και ηττήθηκε δίκαια 2-0 από τη Σαμπντόρια στο «Λουίτζι Φεράρις», σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο Ντ΄ Αμπρόζιο με το τέρμα που πέτυχε στο 88΄ γλίτωσε την Ίντερ από εντός έδρας «στραβοπάτημα» με την Τζένοα, με τους Νερατζούρι να επικρατούν με 1-0. Η Λάτσιο πέρασε εύκολα με 3-0 από την έδρα της Βερόνα. Η Μπολόνια πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επικρατώντας στο 90' 1-0 της Σασουόλο. Το αήττητο σερί της Αταλάντα (4 ματς) δεν διακόπηκε ούτε στο «Αρτέμιο Φράνκι». Η Φιορεντίνα, που μέχρι το 94΄ είχε τη νίκη στα... χέρια της, τελικά ισοφαρίστηκε για πρώτη φορά μετά από 5 αγώνες και το τελικό 1-1 «σφράγισε» το ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 6ης αγωνιστικής της Serie A.
  • Η Χετάφε με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε εντός έδρας με 4-0 της Βιγιαρεάλ, σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Με τον Δημήτρη Σιόβα να αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτο η Λεγανές νίκησε εκτός έδρας την Λας Πάλμας με 2-0, και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Primera Division. Το αήττητο που έχει από την έναρξη της περιόδου διατήρησε η Βαλένθια, η οποία έφυγε με το «διπλό» από το «Σαν Σεμπαστιάν» με 3-2 επί της Σοσιεδάδ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου