Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Μπαρούτι μυρίζει το βόρειο Ιράκ - Απειλές Ερντογάν

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2017

Μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων
Μπαρούτι μυρίζει το βόρειο Ιράκ -  Απειλές Ερντογάν

Τεταμένη είναι κατάσταση μετά το χθεσινό επίμαχο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων στο β. Ιράκ. Ιρακινοί στρατιώτες έσπευσαν στην περιοχή του Σιλόπι όπου είναι σε εξέλιξη άσκηση του τουρκικού στρατού.

Μπαρούτι μυρίζει το Βορειο Ιράκ μετά το δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες για ανεξαρτησία των Κούρδων στην περιοχή. Τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν «Ναι» με πάνω από 90%. Ο Πρωθυπουργός του Ιράκ Αμπάντι δηλώνει πως δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα και η Βουλή ζητά την παρέμβαση του ιρακινού στρατού. 

Πρώτη άμεση εξέλιξη είναι η άφιξη ιρακινών στρατιωτών στην περιοχή του Σιλόπι, όπου είναι σε εξέλιξη η ευρείας κλίμακας άσκηση του τουρκικού στρατού. Από σήμερα, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό Επιτελείο, η άσκηση που διευρύνεται και άλλο θα διεξάγεται από κοινού με τον ιρακινό στρατό. 

Απειλές Ερντογάν 

Σήμερα όλες σχεδόν οι τουρκικές εφημερίδες έχουν αφιερώσει τα πρωτοσέλιδά τους με πηχυαίους τίτλους στην απειλή πολέμου του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που δήλωσε ότι «μια βραδιά μπορεί ξαφνικά να έρθουμε», αφού τόνισε ότι ο στρατός της Τουρκίας δεν μετέβη στα σύνορα στο Σιλόπι άσκοπα. «Δεν θα επιτρέψουμε επ' ουδενί τρομοκρατικό κράτος στα σύνορά μας», πρόσθεσε και συνέχισε τονίζοντας ότι «όπως καθαρίσαμε 2000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Τζεραμπλούς και στην Ελ Μπαμπ από τον ISIS, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και πάλι το βήμα. Η τουρκική πολεμική αεροπορία επιχείρησε και χθες βράδυ στο βόρειο Ιράκ στις περιοχές Ζαπ και Αβασίν-Μπασιάν κατά θέσεων του PΚΚ. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε χθες ότι οι κυρώσεις έχουν ξεκινήσει και θα ενταθούν: «Ήδη έχει αποκλειστεί η είσοδος προς το Ιράκ. Τα σύνορα θα κλείσουν τελείως. Εντός μιας εβδομάδας θα λάβουμε και άλλα μέτρα. Θα κλείσουμε και τις κάνουλες του πετρελαίου για να δούμε τότε η διοίκηση του β. Ιράκ που θα πουλάει το πετρέλαιό της», υπογράμμισε ο Τ. Ερντογάν. 

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός ΕΕ της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, δήλωσε ότι πρόκειται για καταστροφική απόφαση. Και συνέχισε: «Το να συμπεριληφθεί και το Κιρκούκ αποτελεί πρόταση αιματοκυλίσματος του Ιράκ δια στόματος του (προέδρου της διοίκησης του β. Ιράκ) Μεσούτ Μπαρζανί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου