Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

NΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Τη βαβέλ που επικρατεί στην κυβέρνηση για τις επενδύσεις ανέδειξε για μία ακόμη φορά η υπόθεση του Ελληνικού και το φιάσκο με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Παρά την προσπάθεια Τσίπρα να ελέγξει την κατάσταση, ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να αντιδρά, ακυρώνοντας το κυβερνητικό αφήγημα για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάταξη της οικονομίας.
  • Σε σοβαρή κατάσταση, με επιπλοκές από την ιλαρά, νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας δύο παιδιά.
  • Σε σύγκρουση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με κατηγορίες για χρέη δεκάδων χιλιάδων ευρώ της λεωφόρου Κατεχάκη προς το... Πεντάγωνο εξελίσσεται η παραχώρηση στρατοπέδου στην Κω για δημιουργία κέντρου παραμονής μεταναστών.
  • Με το άτυπο δείπνο των ηγετών των κρατών-μελών με θέμα το μέλλον της ΕΕ, το βράδυ της Πέμπτης στο Ταλίν της Εσθονίας, στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου, ουσιαστικά άρχισε η συζήτηση και έγινε το πρώτο βήμα στην πορεία προς τη λήψη αποφάσεων.
  • Σχετικά με τη δομή φιλοξενίας στο Λαύριο στην οποία διαμένουν εδώ και πάνω από 30 χρόνια, Κούρδοι και πολιτικοί πρόσφυγες, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τονίζει σε ανακοίνωσή του, ότι εφόσον οι διαμένοντες στο Καμπ Λαυρίου επιθυμούν να ενταχθεί ο καταυλισμός στις μόνιμες δομές φιλοξενίας, θα πρέπει να συμμορφωθούν στο αντίστοιχο πλαίσιο αρχών και κανόνων, που απορρέουν από το κοινοτικό Δίκαιο και την ελληνική έννομη τάξη.

Κόσμος

  • Με ενδοσκόπηση και - ενδεχομένως - αυτοκριτική ξεκινά η Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) την προετοιμασία της ενόψει των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τους Φιλελεύθερους (FDP) και τους Πράσινους. Η πρώτη συνάντηση ορίστηκε για τις 8 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας, πρώην προνομιακό πεδίο της Ενωσης, το οποίο διεκδίκησε - και εν πολλοίς κέρδισε - η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
  • Η Τουρκία και η Ρωσία θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία και εργάζονται για να καταστήσουν λειτουργικές τις «ζώνες αποκλιμάκωσης» στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσαν την Πέμπτη οι ηγέτες των δύο χωρών.
  • Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν δεν έχει καμία νομιμότητα και ότι η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν ότι η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ της Συρίας θα πρέπει να προστατευθεί.
  • Σκάφος που μετέφερε 130 πρόσφυγες Ροχίνγκια που διέφευγαν από τη βία στη Μιανμάρ ανατράπηκε στον Κόλπο της Βεγγάλης, ανέφερε την Πέμπτη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, αφήνοντας πίσω 14 νεκρούς.
  • Επιστολή στον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, συνυπογράφουν 56 ευρωβουλευτές από έξι πολιτικές ομάδες (GUE/NGL, S&D, Greens/ALE, ALDE, EFDD, ECR), μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, προκειμένου να καταδικάσουν τις ενέργειες των ισπανικών αρχών απέναντι στην Καταλονία, αλλά και να ζητήσουν από την ισπανική κυβέρνηση να συμμετάσχει σε πολιτικό διάλογο με την αυτοδιοικούμενη περιφέρεια.

Οικονομία

  • Ουδεμία απολύτως ανησυχία δικαιολογείται για την πορεία των τραπεζών, τόνισε ο Γ.Στουρνάρας, επισημαίνοντας, ωστόσο, και τις προκλήσεις, με πρώτη την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Μιλώντας για την οικονομία είπε ότι βρίσκεται σε τροχιά ανόδου, οι προοπτικές είναι θετικές, αλλά υπάρχουν και σοβαροί κίνδυνοι. Έθεσε δε τρεις βασικές προϋποθέσεις για επιτυχή έξοδο από το πρόγραμμα. Από την ομιλία του δεν έλειψε η κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, όχι μόνο για τις επενδύσεις, αλλά και για το ακολουθούμενο μείγμα πολιτικής.
  • Νέο πλαίσιο λειτουργίας στις εταιρείες που παρέχουν μεταφορικό έργο μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και των αυτοκινητιστών ταξί επιθυμεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση, ικανοποιώντας το  αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί. Ωστόσο ήδη οι αντιδράσεις από εταιρείες και πελάτες είναι έντονες. Ήδη μαζεύτηκαν χιλιάδες υπογραφές κατά του προωθούμενου νομοσχεδίου Σπίρτζη.
  • Τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας κάλεσαν την EKT να προετοιμαστεί για έξοδο από την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική της, προειδοποιώντας ότι τα πρωτόγνωρα μέτρα στήριξης της οικονομίας μπορεί να ενέχουν σοβαρούς κινδύνους μακροπρόθεσμα. Εάν η ανάπτυξη στην ευρωζώνη συνεχιστεί θα πρέπει να ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στη σταδιακή περιστολή του προγράμματος αγοράς ομολόγων ξεκινώντας από την αρχή του έτους, υποστηρίζουν.
  • Η Τουρκία, «βασίζεται στις εισαγωγές σχεδόν για τα τρία τέταρτα της εγχώριας κατανάλωσης ενέργειας. Μεγάλο μέρος από τις εισαγωγές της είναι υπό τη μορφή ρωσικού φυσικού αερίου. Ο τούρκος πρόεδρος θέλει να διαφοροποιήσει τις προμήθειες της χώρας αξιοποιώντας νέες πηγές αερίου από την ανατολική Μεσόγειο και το βόρειο Ιράκ. Ωστόσο, η προμήθεια αυτών των πόρων είναι γεμάτη με οικονομικούς και γεωπολιτικούς κινδύνους, ακόμη και πριν επιχειρηθεί η πρόκληση της σύνδεσής τους με την τουρκική αγορά» γράφουν σε ανάλυση τους οι Financial Times.
  • Λήγει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την καταβολή της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος και της πρώτης δόσης για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Το οικονομικό επιτελείο, που προσδοκά από τους δύο αυτούς φόρους έσοδα πάνω από 2 δισ. ευρώ, θα περιμένει εναγωνίως να κάνει ταμείο στο τέλος της ημέρας. Κι αυτό, γιατί δεδομένης της υστέρησης 1,7 δισ. ευρώ στα έσοδα σε επίπεδο οκταμήνου, θα κριθούν πολλά από τη συνέπεια των φορολογουμένων..

Αθλητισμός

  • Δύο στα δύο για Άρσεναλ και Λάτσιο στην φάση των ομίλων του Europa League. Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής οι «κανονιέρηδες» πέρασαν ευχάριστο βράδυ στην Λευκορωσία με το 4-2 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, ενώ οι «λατσιάλι» αν και δυσκολεύτηκαν έκαμψαν την αντίσταση της Ζούλτε Βάρεγκεμ. Παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες στο 86΄ με την αποβολή του Ρομπέρζ και τότε ήταν πίσω στο σκορ με 1-2, ωστόσο, ο Απόλλων Λεμεσού βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει την Έβερτον και να φύγει με τον παλικαρίσιο βαθμό από το «Γκούντισον Παρκ». Μίλαν - Ριέκα 3-2 στο άλλο ματς του ομίλου της ΑΕΚ.
  • Ο 20χρονος, Πάτρικ Πέντς, «κατέβασε ρολά», αλλά ο η ΑΕΚ κατάφερε να «σώσει την παρτίδα» στο φινάλε και να πάρει ισοπαλία από την Αούστρια Βιένης στο ΟΑΚΑ με σκορ 2-2, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Europa League. Η Ένωση προηγήθηκε με τον Λιβάγια στο 28΄, αλλά οι Αυστριακοί απάντησαν με τους Μονσχάιν (43΄) και Τατζούρι (49΄.) Στο 90΄ και πάλι ο Λιβάγια διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
  • Προς εκτόνωση βαίνει το θέμα του Στέφανο Καπίνο στον Ολυμπιακό, μετά τη συζήτηση που είχε ο 23χρονος τερματοφύλακας με τον Τάκη Λεμονή. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής, που ανέμενε τις αποφάσεις της διοίκησης χωρίς να έχει υποβιβαστεί στην ομάδα Κ20 όπως είχε γραφεί από μερίδα του Τύπου μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, προπονήθηκε σήμερα κανονικά με την πρώτη ομάδα.
  • Η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ δικαίωσε τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος είχε προσφύγει αρμοδίως μετά την απόλυσή του από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι δυο πλευρές δεν είχαν καταλήξει σε συμφωνία για το ύψος της αποζημίωσης, ο Γεωργιανός επέλεξε τη νομική οδό και, πλέον, η Ένωση καλείται να καταβάλει στον Κετσπάγια 104.386,19 ευρώ.
  • Αύξηση λόγω... Μέσι διεκδικεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ των Μερένγκες υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2021 με τη Ρεάλ τον Νοέμβριο του 2016 με ετήσιες αποδοχές 23 εκατ. ευρώ, αλλά θέλει περισσότερα αφού ο Μέσι, με το νέο συμβόλαιο που θα υπογράψει στην Μπαρτσελόνα θα εισπράττει 25 εκατ. ευρώ. Ο 32χρονος άσος λοιπόν, έχει ζητήσει... αύξηση από τη διοίκηση της Βασίλισσας ώστε να παίρνει περισσότερα από τον Μέσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου