Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, διευκολύνοντας παράλληλα τις επενδύσεις έστειλε χθες από το Λουξεμβούργο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ.
  • Γενικεύεται η αναταραχή στο εσωτερικό της κυβέρνησης, την οποία δεν μπορούν πλέον να κρύψουν τα χαμόγελα και η αλληλοστήριξη Τσίπρα-Καμμένου.
  • Προθεσμία έως τις 23 Οκτωβρίου για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα δίνει εγκύκλιος της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, μετά τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα με στόχο την επίσπευση της διαδικασίας.
  • Με δυσκολίες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα δυτικά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.
  • Τη σπουδαιότητα και τη σημασία της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, υπογραμμίζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Καμίνης.

Κόσμος

  • Η πλειονότητα των αμερικανών ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι κατάλληλος για το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, ενώ μόλις το 36% εγκρίνει τα πεπραγμένα του στον Λευκό Οίκο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη. Είναι σημαντικό επίσης ότι το 51% των Αμερικανών ντρέπεται που πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Τραμπ.
  • Με την υποψηφιότητα Σόιμπλε ως προέδρου της βουλής ανοίγει ο δρόμος για τη διαδοχή του στο υπουργείο Οικονομικών. Θα προέρχεται από τους Φιλελευθέρους ή μήπως από τους Χριστιανοδημοκράτες ο επόμενος υπουργός;
  • Η κρίση που έχει οδηγήσει στην ακύρωση χιλιάδων πτήσεων εντείνεται στην αεροπορική εταιρεία Ryanair, η οποία ανακοίνωσε την κατάργηση επιπλέον δρομολογίων έως τον Μάρτιο του 2018 εξαιτίας του προβλήματος που έχει προκύψει με τα προγράμματα των κυβερνητών.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Facebook, υποστηρίζοντας ότι στρέφεται εναντίον του και έθεσε ερωτήματα σχετικά με το ρόλο της εταιρείας κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, εν μέσω της έρευνας για την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές.
  • Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχτηκε το μουδιασμένο, από το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, Βερολίνο την παρουσίαση του οράματος του γάλλου προέδρου για την ΕΕ. Ο βουλευτής των γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών Χανς Μίχελμπαχ δήλωσε ότι οι προτάσεις Μακρόν δεν βοηθούν στην ενδυνάμωση της ΕΕ αλλά συμβάλλουν στην αποδυνάμωσή της. Τόνισε επίσης ότι ο γάλλος πρόεδρος θα πρέπει να ευθυγραμμίσει το έλλειμμα προϋπολογισμού της χώρας του με τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Οικονομία

  • Οι ευρωπαϊκές αρχές αποφάσισαν να επιβάλλουν πρόστιμο 880 εκατ. ευρώ στη σουηδική Scania κατηγορώντας την ότι μαζί με άλλες πέντε εταιρείες φορτηγών είχαν δημιουργήσει καρτέλ.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε την Τετάρτη ότι οι αλλεπάλληλοι τυφώνες οι οποίοι έπληξαν τη χώρα του τις τελευταίες εβδομάδες θα έχουν αντίκτυπο στον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο.
  • «Το ότι ο Σόιμπλε δεν θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών, αλλά θα γίνει πρόεδρος της βουλής θα μπορούσε να είναι καλή είδηση», αναφέρει η Tageszeitung του Βερολίνου.
  • Απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων για το 2018 ο Ευ.Τσακαλώτος, ενώ εκτίμησε ότι ανάπτυξη φέτος θα ανέλθει στο 2% του ΑΕΠ. Επίσης μίλησε για εντυπωσιακή αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων φέτος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την επόμενη διετία «θα υπάρχουν περισσότερες επενδύσεις από όσες θα μπορούμε να απορροφήσουμε, για αυτό πρέπει να υπάρχουν φίλτρα» συνδέοντας το θέμα και με την Eldorado. Τι είπε για ΔΝΤ, τράπεζες, αλλά και τον Β.Σόιμπλε που όπως όλα δείχνουν αλλάζει πόστο, αλλά και το αστείο που του έκανε ο Τσίπρας.
  • «Αναμένουμε ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί ικανοποιητικά, σύντομα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απαντώντας σχετικά με τα stress test των ελληνικών τραπεζών, δείχνοντας προς επίτευξη συμβιβασμού με την ΕΚΤ. Για αλλαγή στάσης στο ζήτημα από το ΔΝΤ μίλησε και ο Ευ.Τσακαλώτος, λέγοντας ότι δεν επιμένει σε νέο έλεγχο. Τα stress tests θα πραγματοποιηθούν το 2018 από τον SSM ταυτόχρονα σε όλες τις τράπεζες της ΕΕ, απλώς θα ανακοινωθούν νωρίτερα τα αποτελέσματά τους και πριν τη λήξη του προγράμματος, πρόσθεσε.

Αθλητισμός

  • Η Μπαρτσελόνα μπορεί να τα βρήκε σκούρα στη Λισσαβόνα, αλλά τελικά επικράτησε με 1-0 της Σπόρτινγκ για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Champions League. Το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League ήταν μόνο... στα χαρτιά. Η Παρί Σεν Ζερμέν «καθάρισε» από το πρώτο 45λεπτο την αναμέτρηση με την Μπάγερν (3-0), ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε εύκολα με 4-1 από τη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ. Νίκη 2-1 με ανατροπή από την Τσέλσι μέσα στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο, ενώ η Βασιλεία διέσυρε με 5-0 την Μπενφίκα. Η Ρόμα νίκησε με 2-1 την Καραμπάχ στο Μπακού με τον Μανωλά να ανοίγει το σκορ.
  • Σαφώς βελτιωμένος ο Ολυμπιακός, το πάλεψε όσο μπορούσε μέσα στο Τορίνο, αλλά ηττήθηκε 2-0 από τη Γιουβέντους, για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Champions League. Ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν που μπήκε ως αλλαγή και άλλαξε όλο το ματς, άνοιξε το σκορ για τη Γηραιά Κυρία στο 69' και ο Μάριο Μάντζουκιτς το έκλεισε στο 80' για την πρωταθλήτρια Ιταλίας.
  • Την απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΛ αλλά και γενικότερα από το ποδόσφαιρο, ανακοίνωσε ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λάρισα, διευκρίνισε πως αναμένει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, ενώ όρισε ως τιμή τα 3.000.000 ευρώ στα οποία συμπεριλαμβάνονται και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ.
  • Στην κόπωση των ποδοσφαιριστών του από τους συνεχείς αγώνες στάθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ εν όψει της αναμέτρησης με την Αούστρια Βιέννης για το Europa League την Πέμπτη (22:05). Παράλληλα, τόνισε ότι μια ενδεχόμενη νίκη θα φέρει την ομάδα του κοντά στο στόχο της πρόκρισης.
  • Ως «ανυπόστατη» κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΑΕΚ σχετικά με το παραχωρητήριο του οικοπέδου της «Δικέφαλος 1924», απόφαση που πάντως δεν δείχνει να ανησυχεί την διοίκηση της ομάδας, σχετικά με την ανέγερση του νέου γηπέδου της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου