Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2017

Πύρρειος αποδείχθηκε η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία καθώς το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα κατέγραψε τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων δεκαετιών συγκεντρώνοντας το 33% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής.
  • Δηλώνει άθεος και επιμένει ακόμα και σήμερα να λέει πως δεν πιστεύει. Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας είναι ίσως ο μοναδικός πρωθυπουργός ο οποίος είχε στα 2,5 χρόνια που κυβερνά τις συχνότερες και τις πιο στενές σχέσεις με την Εκκλησία.
  • Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια του τρίτου περιφερειακού συνεδρίου, ήταν ως ένα βαθμό αποκαλυπτική για πτυχές της πρωθυπουργικής στρατηγικής για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τη Γερμανίδα καγκελάριο για τα αποτελέσματα των εκλογών, τονίζοντας την ανάγκη
  • Ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle, Γιάννης Παπαδημητρίου, σε ανατοπόκρισή του για το sansimera.gr από τη Βόννη, αναλύει το αποτέλεσμα των Γερμανικών Εκλογών. (Ηχητικό)
  • Τραγική κατάληξη είχε η κατάδυση ενός ζευγαριού στον Τορωναίο Κόπλο της Χαλκιδικής, με τη γυναίκα να ανασύρεται νεκρή από τη θάλασσα και το άνδρα να οδηγείται στο νοσοκομείο με συμπτώματα της νόσου των δυτών.

Κόσμος

  • Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ και ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, χρησιμοποιεί έναν ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παράλληλα με τον επίσημο λογαριασμό του στην αμερικανική προεδρία για να ανταλλάσσει μηνύματα με άλλα κυβερνητικά στελέχη, έγραψε την Κυριακή το διαδικτυακό ειδησεογραφικό περιοδικό Politico.
  • Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Κυριακής σε πολλές γερμανικές πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στη Μπούντεσταγκ.
  • Οι πανηγυρισμοί των συντηρητικών συμμάχων της Ανγκελα Μέρκελ που κυριάρχησαν στις Βρυξέλλες δεν κρύβουν την εντεινόμενη ανησυχία για το πώς η γερμανίδα καγκελάριος θα χειριστεί έναν άβολο νέο κυβερνητικό συνασπισμό και τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού της άκρας δεξιάς.
  • Γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση νεαρού ενόπλου μπροστά και κατόπιν μέσα σε εκκλησία στο Τενεσί, για άγνωστο λόγο, το πρωί της Κυριακής, πριν αυτοπυροβοληθεί όταν ο νεωκόρος προσπάθησε να τον εμποδίσει με όπλο.
  • Οι επικεφαλής των ακροδεξιών κομμάτων της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, και της Ολλανδίας, Γκέερτ Βίλντερς, συνεχάρησαν την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD) για το αποτέλεσμα που έφερε στις βουλευτικές εκλογές.

Οικονομία

  • Η ΑΑΔΕ απέστειλε εγκύκλιο για την αποδοχή δηλώσεων καταστροφής ή απόσυρσης οχημάτων πριν τις 4 Μαρτίου 2004, προκειμένου να σταματήσει η χρέωσή τους με τέλη κυκλοφορίας και άλλες επιβαρύνσεις και υποχρεώσεις όπως είναι η υποχρέωση ασφάλισης.
  • Σε διευκρινίσεις σχετικά με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, το υπουργείο επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ότι «σημερινά δημοσιεύματα επιχειρούν για μία ακόμη φορά να αμφισβητήσουν τη θετική πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ.
  • «Εσύ είσαι η πρόεδρος της επιχείρησης. Εγώ παίρνω τις αποφάσεις»: Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά συμβαίνει συχνά στις οικογενειακές επιχειρήσεις και αποτελεί το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ο ιδρυτής μιας επιχείρησης, όταν περνά τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά, όπως επισημαίνει η Αμερικανίδα σύμβουλος επιχειρήσεων Λέσλι Ντάσιου (Leslie Dashew).
  • Εμπλοκή πολιτικών παραγόντων, Λιβανέζοι επενδυτές με πολλές εταιρείες στην Ελλάδα, Οικονομικός Εισαγγελέας, δικαστήρια. Εχει πλούσιο παρασκήνιο, η εμφανιζόμενη ως επένδυση της καταριανής Al Rayyan στη Ζάκυνθο, μια από τις τρεις της εταιρείας στο χώρο των τουριστικών ακινήτων, μαζί με την Οξυά και τη Κέρκυρα.
  • Την αλλαγή του συστήματος κατανομής των επιδοτήσεων προκειμένου να αρθούν αδικίες του υφιστάμενου μοντέλου, προαναγγέλλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξή του.

Αθλητισμός

  • Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο Μπέσνικ Χάσι από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Η ήττα από την ΑΕΚ, κυρίως από τον τρόπο που προήλθε, εξόργισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πήρε την απόφαση να «τελειώσει» άμεσα τον Αλβανό τεχνικό. Το πότε θα γίνει αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει, αλλά είναι κάτι που θα συμβεί πολύ σύντομα. Το πιθανότερο είναι πως ο Ολυμπιακός δεν θα πάει στο ματς με την Γιουβέντους με τον Χάσι στον πάγκο, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο η ανακοίνωση της απομάκρυνσης του να γίνει εντός των επόμενων ωρών.
  • Η Μίλαν πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση και ηττήθηκε δίκαια 2-0 από τη Σαμπντόρια στο «Λουίτζι Φεράρις», σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο Ντ΄ Αμπρόζιο με το τέρμα που πέτυχε στο 88΄ γλίτωσε την Ίντερ από εντός έδρας «στραβοπάτημα» με την Τζένοα, με τους Νερατζούρι να επικρατούν με 1-0. Η Λάτσιο πέρασε εύκολα με 3-0 από την έδρα της Βερόνα. Η Μπολόνια πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επικρατώντας στο 90' 1-0 της Σασουόλο. Το αήττητο σερί της Αταλάντα (4 ματς) δεν διακόπηκε ούτε στο «Αρτέμιο Φράνκι». Η Φιορεντίνα, που μέχρι το 94΄ είχε τη νίκη στα... χέρια της, τελικά ισοφαρίστηκε για πρώτη φορά μετά από 5 αγώνες και το τελικό 1-1 «σφράγισε» το ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 6ης αγωνιστικής της Serie A.
  • Η Χετάφε με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε εντός έδρας με 4-0 της Βιγιαρεάλ, σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Με τον Δημήτρη Σιόβα να αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτο η Λεγανές νίκησε εκτός έδρας την Λας Πάλμας με 2-0, και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Primera Division. Το αήττητο που έχει από την έναρξη της περιόδου διατήρησε η Βαλένθια, η οποία έφυγε με το «διπλό» από το «Σαν Σεμπαστιάν» με 3-2 επί της Σοσιεδάδ.
  • Με την... σφραγίδα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και την είσοδο του Λιβάγια στο β' μέρος η ΑΕΚ έκανε την ολική ανατροπή απέναντι στον Ολυμπιακό κι ενώ έχανε με 0-2 μέχρι το 64΄, νίκησε με 3-2 στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League. Ο Μάριν στο 22΄ με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, στο 46΄ ο Οφόε έκανε το 2-0 κι από κει και πέρα με δύο γκολ του Χριστοδουλόπουλου (64΄, 80΄) η Ένωση ισοφάρισε και στο 90΄ με τον Μάνταλο πήρε τη νίκη.
  • Με αντεπίθεση διαρκείας, η ΑΕΚ έκανε την μεγάλη ανατροπή και επικράτησε με 3-2 του Ολυμπιακού (ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-2), αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 64'. Με αυτή τη νίκη η Ένωση πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, με τους Ερυθρόλευκους να μένουν στην 4η θέση. Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε δύσκολα του ΠΑΣ Γιάννινα (ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0), ενώ ο Πανιώνιος ισοπέδωσε τη Λάρισα (Πανιώνιος - Λάρισα 4-1). Χωρίς νικητή έληξε το ματς στην Κέρκυρα (Κέρκυρα - Λεβαδειακός 1-1). Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης (19:30).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου