Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2017

  • H ημερομηνία εκλογής του αρχηγού του νέου φορέα βρίσκεται ακόμη στον αέρα, μετά την πρόταση της Vodafone για εκλογές τον Φεβρουάριο, οι οποίες θα φτάνουν σε κόστος σχεδόν 1 εκατ. ευρώ.
  • «Σκηνικό αυτοδυναμίας» για τη ΝΔ προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Metron Analysis και δημοσιεύεται σήμερα στα «ΝΕΑ».
  • Αγρυπνοι στις αυλές των σπιτιών παρέμεναν μέχρι αργά τη νύχτα αρκετοί κάτοικοι και ιδιοκτήτες εξοχικών στη Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, αφού είδαν τις φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή να φτάνουν μέχρι τον οικισμό τους. Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν ολονύχτια μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις δεκάδες, διάσπαρτες, εστίες φωτιάς που κατακαίνε πολύτιμο πευκοδάσος.
  • Λεπτομερές έγγραφο με τις απόψεις του για συνέχιση της προσπάθειας λύσης του Κυπριακού υπέβαλε ο πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.
  • Στις 28 Σεπτεμβρίου θα εκδικασθεί από το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά, η υπόθεση του δεξαμενόπλοιου «Lassea», που μέχρι πρότινος πραγματοποιούσε την απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στο Σαρωνικό και στις δεξαμενές του είχαν εντοπιστεί από το λιμενικό σώμα μίγματα πετρελαιοειδών χωρίς νόμιμα παραστατικά.

Κόσμος

  • Πάνω από 70.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή την Παρασκευή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους σε μια περιοχή στο βορειοδυτικό Πουέρτο Ρίκο, όπου ένα φράγμα υποχώρησε εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσε ο κυκλώνας Μαρία.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε την Παρασκευή στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και εξέφρασε την ευχή οι αυριανές ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία να είναι επιτυχημένες, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
  • Το άγαλμα του Μιχαήλ Καλάσνικοφ, του εφευρέτη του θρυλικού, ομώνυμου επιθετικού τουφεκιού, «διορθώθηκε» τελικά αφού διαπιστώθηκε ότι είχε ένα σοβαρό λάθος: στο μνημείο που παρουσίαζε την ιστορία του όπλου, αντί για το σοβιετικό καλάσνικοφ είχε τοποθετηθεί κατά λάθος ένα... γερμανικό τουφέκι.
  • Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας (MGK) ζήτησε από τις αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν να ακυρώσουν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής, κρίνοντας το «παράνομο και απαράδεκτο», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «αν το δημοψήφισμα διεξαχθεί, η Τουρκία θα υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο».
  • «Θα αλλάξουν τα δεδομένα» αν η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά την απειλή, χωρίς όμως να προσδίδει «τόση βάση» στο να προχωρήσει η Πιονγκιάνγκ σε μια τέτοια ενέργεια, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.

Οικονομία

  • Η ώρα της κρίσης για την κορυφαία θέση στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει, καθώς η θητεία της προέδρου Τζάνετ Γέλεν ολοκληρώνεται επίσημα τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
  • Η κυβέρνηση της Βρετανίας επέκρινε το βράδυ της Παρασκευής την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Moody's να υποβαθμίσει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά μία βαθμίδα, υπογραμμίζοντας ότι βασίστηκε σε μια ήδη «ξεπερασμένη» από τα πράγματα αποτίμηση των σχεδίων του Λονδίνου για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
  • Κατά μια βαθμίδα, σε Aa2 από Aa1, υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου η Moody's την Παρασκευή, επαναφέροντας το σταθερό outlook (από αρνητικό). Ως δύο από τους πιο σημαντικούς λόγους για την ενέργεια αυτή η Moody's αναφέρει την επιδείνωση των βρετανικών δημοσιονομικών και τις συνέπειες που αναμένει να έχει το Brexit.
  • Αλλαγές επιχειρεί να επιτύχει η κυβέρνηση στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει κατά την εφαρμογή του.
  • Στην ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης παραλίας της Μυκόνου στο εστιατόριο Nammos προχώρησε η γενική γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, «λόγω της μη τήρησης των όρων» του συμφωνητικού μίσθωσης.

Αθλητισμός

  • Κάθε ώρα, κάθε στιγμή, προκύπτουν εξελίξεις που τρέχουν στον Παναθηναϊκό. Ας πάρουμε τα δεδομένα μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου πως αποχωρεί από την ομάδα και άρα να αποκτήσουμε εικόνα για τις άμεσες εξελίξεις.
  • Η πρώτη ανάρτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο κάλεσμα των οπαδών του Παναθηναϊκού να πάρει την ΠΑΕ μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου ήρθε με ένα άκρως αινιγματικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ, αφού χαρακτηρίζει «ήρωα» τον Γιάννη Αλαφούζο, του ζητά να πληροφορήσει τον κόσμο ποιος είναι αυτός που ευθύνεται για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Διαβάστε τι γράφει...
  • Βιγιαρεάλ και Εσπανιόλ αγνοούσαν την ισοπαλία για 5 και 3 αγωνιστικές αντίστοιχα, ωστόσο, η  μεταξύ τους αναμέτρηση δεν ανέδειξε νικητή (0-0), για την 5η αγωνιστική της La Liga.
  • «Πέσιμο» στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μέσω instagram πραγματοποιούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, προκριμένου να τον πείσουν να αναλάβει την τύχη της ΠΑΕ, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δέχεται εκατοντάδες μηνύματα, στα οποία οι φίλοι των Πρασίνων εκφράζουν την επιθυμία τους, ενώ του ξεκαθαρίζουν ότι θα έχει και την οικονομική στήριξή τους αν αποφασίσει να βγει μπροστά.
  • Στην κορυφή του 7ου Ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος ανέβηκε ο Άρης, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από το Αίγιο (Παναιγιάλειος - Άρης 0-1), την ώρα που ο Πανιώνιος αναδείχθηκε ξανά ισόπαλος με τον ΠΑΣ Γιάννινα (Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1) για τον ίδιο όμιλο. Τα Τρίκαλα πέρασαν εύκλα από την Σπάρτη (Σπάρτη - Τρίκαλα 1-3), ενώ ο Κισσαμικός επικράτησε με πέναλτι επί του Αχαρναϊκού (Κισσαμικός - Αχαρναϊκός 1-0). Στο Ελ Πάσο, ο Απόλλωνα Λάρισας πέρασε με νίκη επί της Καλλιθέας (Καλλιθέα - Απόλλων Λάρισας 1-2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου