Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Σφοδρή επίθεση της Φώφης Γεννηματά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από τον Πύργο


Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2017

«Δεκανίκι κανενός η ισχυρή Κεντροαριστερά» 

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης ή του κόσμου, ο αρμόδιος Υπουργός θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει παραιτηθεί ή να έχει ήδη αποπεμφθεί. Αλλά δυστυχώς στην Κυβέρνηση αυτή, ευθιξία δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά, κάνοντας παράλληλα και την αυτοκριτική της για λανθασμένες αποφάσεις του παρελθόντος.
«Πικράναμε κόσμο, δεν εξηγήσαμε τις πολιτικές μας επιλογές, δεν μπορέσουμε να πείσουμε για την αναγκαιότητα των πολιτικών μας αποφάσεων. ‘Όμως σήμερα τα προσωπεία και οι μάσκες έχουν πέσει για την Κυβέρνηση. Όλοι κατάλαβαν πια τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ένα εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα που έχει μοναδικό στόχο την παραμονή στην εξουσία», τόνισε η Φώφη Γεννηματά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία ανασυγκρότησης της Συμπαράταξης.
«Έχουμε τη γνώση και την ικανότητα να αναλάβουμε ευθύνες και να οδηγήσουμε τη χώρα μακριά από την επιτροπεία, με μια προοδευτική διακυβέρνηση και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Δεν ταιριάζει στην Παράταξή μας να είμαστε συμπλήρωμα κανενός και δεν θα γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ. Έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία αυτά τα δυο χρόνια και είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε την πορεία αυτή σταθερά και αμετάκλητα. Οι επόμενες εθνικές εκλογές να είστε σίγουροι ότι θα είναι ντέρμπι για τρεις. Ο ελληνικός λαός θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή και θα αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα του ξενοδοχείου «Ιόνιον» στον Πύργο κατά τη χθεσινή ομιλία της Φώφης Γεννηματά

Στη συνέχειας της ομιλίας της αναφέρθηκε στη συντελούμενη ανανέωση πολιτικών και ιδέων, ξεκαθαρίζοντας ότι η πόρτα είναι κλειστή για όσους μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτούς τους χαρίζουμε εκεί που βρίσκονται σήμερα. Δεν τους θέλουμε πίσω. Δεν έχουν καμιά θέση στο χώρο μας», τόνισε προτάσσοντας το ήθος στην πολιτική μαζί με την ανθρωπιά.
Κριτική στη ΝΔ για τις ανισότητες
Η κα Γεννηματά επισήμανε ότι μόνο η Δημοκρατική Συμπαράταξη παρουσίασε ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι η παραγωγή νέου πλούτου και η δίκαιη διανομή του αποτελούν τους δύο πυλώνες της πολιτικής της, ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία ως προς τη θεώρηση των ανισοτήτων.
«Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τη Δεξιά, ότι εμείς παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες οι οποίες μέσα στην κρίση έχουν διευρυνθεί, έχουν μεγαλώσει οι διαφορές, οι αποστάσεις και γι’ αυτό μιλάμε για δίκαιη διανομή του πλούτου. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται να φέρουμε μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά χρειάζεται να στηρίξουμε και τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, που άντεξαν μέσα στην κρίση και που αν τους δώσουμε κίνητρα μπορούν να επενδύσουν στην καινοτομία  και να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας», εξήγησε η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης.
Εθνικός στόχος η επιστροφή των νέων
Στόχος μας, που  πρέπει να γίνει, εθνικός στόχος: να δημιουργήσουμε δουλειές, συνθήκες, προϋποθέσεις, διαδρομές για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους και να γυρίσουν όλα αυτά που ξενιτεύτηκαν και αναζήτησαν την προκοπή εκτός Ελλάδας», είπε η Φώφη Γεννηματά, συμπληρώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση αποδείχθηκαν επιτυχημένες και τώρα χρειάζεται περαιτέρω αποκέντρωση με πρωταρχικό μοχλό τις Περιφέρειες.
«Το Σχέδιο Ελλάδα είναι η βάση μας και το οφείλουμε στην πατρίδα μας. Χρειαζόμαστε εθνική αυτοπεποίθηση και αυτό μπορεί να το πετύχει η νέα ισχυρή Κεντροαριστερά», είπε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά.
Την πολιτική εκδήλωση προλόγισε ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηλείας, Σάκης Γιατρά, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του για τη στήριξη και την παρουσία τους, τονίζοντας ότι το ρεύμα της Κεντροαριστεράς στην κοινωνία είναι ήδη ισχυρό και το επόμενο διάστημα θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου