Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Μόνη της και επισήμως η Ευρωλίγκα

Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Τουρκία και Γερμανία τάχθηκαν κατά της στάσης της Ευρωλίγκας στο θέμα των ελεύθερων ημερομηνιών των προκριματικών αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Μπάσκετ
«Επιμένουμε ότι οι 213 ομοσπονδίες-μέλη της FIBA μαζί με τα πρωταθλήματά τους, τους συλλόγους και τους παίκτες τους δεν θα υποκύψουν στα οικονομικά συμφέροντα, στις πιέσεις και στις απειλές της Eυρωλίγκας». Ο επίλογος της κοινής δήλωσης που έγινε από τους προέδρους πέντε ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, αποδεικνύει αφενός το αρραγές «μέτωπο» που υπάρχει στην παγκόσμια ομοσπονδία από τις παραδοσιακότερες δυνάμεις του μπάσκετ στη Γηραιά Ηπειρο και αφετέρου τη συνέχιση της διαμάχης με την Ευρωλίγκα για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου από τις εθνικές ομάδες και των παιχνιδιών της ευρωπαϊκής συλλογικής διοργάνωσης.
Οι πρόεδροι των ομοσπονδιών της Ελλάδας (Βασιλακόπουλος), της Ιταλίας (Πετρούτσι), της Ισπανίας (Γκαρμπαχόθα), της Ρωσίας (Κιριλένκο), της Τουρκίας (Τούρκογλου) και της Γερμανίας (Βάις), συμφώνησαν στη Γενεύη ότι στις προσεχείς κλήσεις για τους αγώνες των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, θα περιληφθούν οι καλύτεροι παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, ενώ θα υποστηρίξουν και όποιες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες ακολουθήσουν την ίδια στελέχωση των εθνικών ομάδων τους. Οι πέντε πρόεδροι των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών θα απαιτήσουν –όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους– από την Ευρωλίγκα να επαναπρογραμματίσει μια αγωνιστική της διοργάνωσής της, τον ερχόμενο Νοέμβριο όπου υπάρχει η έναρξη των προκριματικών και μιας ακόμα αγωνιστικής τον Φεβρουάριο του 2018 για την απρόσκοπτη συνέχισή τους.
Η ενότητα των συγκεκριμένων ομοσπονδιών θα τους οδηγήσει και στην παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να θεωρήσει υπόλογη την Ευρωλίγκα για παραβίαση του νόμου και αθέτηση προηγούμενης δέσμευσής της ότι θα συμμορφωθεί με το καλεντάρι της FIBA για το 2017. Στην κοινή δήλωση αναφέρονται ακόμα η ανησυχία για τις ενέργειες της Ευρωλίγκας που οδηγούν –κατά την εκτίμηση της FIBA– τη φυγή παικτών στο πρωτάθλημα της Κίνας και στο ΝΒΑ, η μείωση του αγωνιστικού φόρτου κατά 25% με τη διεξαγωγή των προκριματικών, μεσούσης της περιόδου και η εκπεφρασμένη επιθυμία των παικτών να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες των χωρών τους.
• Σε δυσχερή θέση βρίσκεται η ΚΑΕ Αρης, μετά την παραίτηση του προέδρου της Λευτέρη Αρβανίτη και του μέλους της διοίκησης Στάθη Ρούσου, ενώ έχουν προηγηθεί δύο ακόμα παραιτήσεις και η ομάδα προσπαθεί να συνεχίσει απρόσκοπτα την προετοιμασία της, υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου