Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Tι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που νοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb


Σημαντικές αλλαγές στον χάρτη της κτηματαγοράς έχουν φέρει οι μισθώσεις ακινήτων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb.

Η ζήτηση ακινήτων ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας έχει αυξηθεί κατακόρυφα ανεβάζοντας στα ύψη ις τιμές πώλησης διαμερισμάτων σε περιοχές όπως Κουκάκι, Λυκαβητός, Μετς, Φιξ, Παγκράτι, όταν σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου οι τιμές πώλησης των ακινήτων βρίσκονται στο ναδίρ.
Οι ιδιοκτήτες προτιμούν να ενοικιάζουν τα ακίνητά τους μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb και όχι με τον παραδοσιακό τρόπο καθώς τα κέρδη τους να αυξάνονται. Η εφορία όμως καραδοκεί.
Στο ετήσιο εισόδημα που θα αποκτήσουν φέτος οι φορολογούμενοι από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων θα επιβληθεί το 2018 φόρος εισοδήματος με βάση την κλίμακα φορολογίας των ενοικίων με συντελεστές που ξεκινούν από 15% και φθάνουν το 45% ως εξής:
  • Για εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 15%. Για παράδειγμα φορολογούμενος έχει εισόδημα από τη βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου του 10.000 ευρώ. Ο φόρος που θα κληθεί να πληρώσει το επόμενος έτος ανέρχεται σε 1.500 ευρώ.
  • 35% στο τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τις 12.001 έως τις 35.000 ευρώ και
  • 45% στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος πάνω από τις 35.000 ευρώ.
Οι συντελεστές αυτές ισχύουν εφόσον τα ακίνητα εκμισθώνονται επιπλωμένα χωρίς την παροχή οιασδήποτε υπηρεσίας πλην της παροχής κλινοσκεπασμάτων.
Σε περίπτωση που παρέχονται οποιεσδήποτε άλλες υπηρεσίες, το εισόδημα αυτό θα λογίζεται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και φορολογείται με:
  • 22% μέχρι τις πρώτα 20.000 ευρώ,
  • 29% στο τμήμα από τις 20.001 έως τις 30.000 ευρώ,
  • 37% στο τμήμα από τις 30.001 έως τις 40.000 ευρώ και
  • 45% στο τμήμα πάνω από τις 40.000 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν ακίνητα μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας θα πρέπει να γνωρίζουν ακόμη τα εξής:
  • Το εισόδημα απαλλάσσεται του Φ.Π.Α.
  • Εάν το συνολικό εισόδημα υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης με κλιμακούμενους συντελεστές 2,2% έως 10%.
Πηγή: newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου