Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Σε κατάσταση πανικού η Αρχιεπισκοπή Αμερικής από τις αποκαλύψεις


Του Θεοδώρου Καλμούκου Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Σε κατάσταση πανικού έχει περιέλθει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής με τις ραγδαίες αποκαλύψεις του «Εθνικού Κήρυκα» τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την οικονομική κρίση και τα συνεπακόλουθά της.
Επίσης, πολύ θορυβημένος φέρεται να είναι ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, με όλα τα τεκταινόμενα, αν και προσπαθεί να μην το δείχνει. Τονίζεται ότι ο «Ε.Κ.» του έχει δώσει επανειλημμένως την ευκαιρία να απαντήσει στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Αρχιεπισκοπή.
Σε τέτοιο μάλιστα σημείο έχει φτάσει η ανησυχία του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου που, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ζήτησε χρήματα από την Ηγεσία των 100 και συγκεκριμένα το ποσό των75.000 χιλιάδων δολαρίων προκειμένου να κυκλοφορήσει μία ακόμα έκδοση του «Ορθόδοξου Παρατηρητή» για να απαντήσει στον «Εθνικό Κήρυκα».
Υπογραμμίζεται ότι παντού απ’ άκρου εις άκρον των Ηνωμένων Πολιτειών η Ομογένεια συζητά το θέμα της Αρχιεπισκοπής, της οικονομικής της πτώχευσης και τις ραγδαίες εξελίξεις που αποκαλύπτονται σχεδόν καθημερινώς με την αποπομπή δεκάδων υπαλλήλων.
Πρόεδροι και μέλη κοινοτικών συμβουλίων, ιερείς και ομογενείς όλων των ηλικιών, οικονομικών και κοινωνικών τάξεων, επικοινωνούν συνεχώς με τον «Εθνικό Κήρυκα» υποβάλλοντας ερωτήσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ενώ σε δύσκολη θέση έχουν βρεθεί οι ιερείς οι οποίοι «βομβαρδίζονται», όπως λένε, από τους ενορίτες τους για τα τεκταινόμενα.
Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η περίπτωση του προέδρου της Επιτροπής των Οικονομικών κ. Γεωργίου Βουρβούλια, ο οποίος όπως απεκάλυψε ο «Ε.Κ.», σε διάστημα δέκα ετών έλαβε το ποσό των 900.000 χιλιάδων δολαρίων, όντας μάλιστα «εθελοντής», με τη δικαιολογία των μετακινήσεών του από το Σικάγο για τη συμμετοχή του σε συνεδριάσεις της Επιτροπής των Οικονομικών, του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και των Κληρικολαϊκών Συνελεύσεων.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο εν λόγω κύριος εξακολουθεί να παραμένει στην προεδρία της Επιτροπής των Οικονομικών και μάλιστα ζητά από τα μέλη της να συνεδριάσουν μία μέρα πριν από το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο στις 19 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη.
Επειδή έχει ήδη παρέλθει ο καιρός και δεν έχει ανακοινωθεί καν ούτε ο τόπος σύγκλησης της Κληρικολαϊκής, η οποία θα πρέπει να γίνει τον Ιούλιο, αλλά και επειδή υπάρχει φόβος να είναι επεισοδιακή λόγω της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Αρχιεπισκοπή, γίνονται σκέψεις από πολλούς να αναβληθεί και να γίνει το 2019.
Εξάλλου, έντονη ανησυχία έχει δημιουργηθεί και σε πολλές Μητροπόλεις, διότι οι Μητροπολίτες τους δεν ξέρουν τι μπορεί να ξημερώσει και γι’ αυτούς, ενώ πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι παρόμοιες καταστάσεις με την Αρχιεπισκοπή υπάρχουν και σε Μητροπόλεις ιδιαίτερα για τα οικονομικά.
Ο «Εθνικός Κήρυξ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι Επιτροπές που υπάρχουν και στις Μητροπόλεις, ανάμεσά τους και η Επιτροπή των Οικονομικών, είναι μόνο τύποις, με διορισμένους σ’ αυτές από τους Μητροπολίτες ανθρώπων οι οποίοι απλά παίζουν διακοσμητικό ρόλο.
Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές περιπτώσεις Μητροπολιτικών Συμβουλίων, τα οποία συγκροτούνται εν πολλοίς από ανθρώπους με τυφλή υπακοή στον τοπικό ιεράρχη και οι οποίοι δεν τολμούν να υποβάλλουν ερωτήσεις ούτε καν για τις προκλητικές οικονομικές δαπάνες, λόγου χάρη για ενοικιάσεις (leasing) πολυτελών οχημάτων για τους Μητροπολίτες και Πρωτοσύγκελους. Λειτουργούν απλά ως σφραγίδες επικύρωσης.
Σε αρκετές μάλιστα κοινότητες υπάρχει ανησυχία και αντιπαλότητες ανάμεσα στους φυτευτούς που έχουν βάλει στα κοινοτικά συμβούλια οι Μητροπολίτες και σε ενορίτες που ζητούν να εκφραστούν ελεύθερα και ζητούν οικονομικούς απολογισμούς.
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ήδη άρχισαν να μειώνονται οι συνεισφορές των ενοριτών προς τις τοπικές κοινότητες.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου