Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Σε κατάσταση πανικού η Αρχιεπισκοπή Αμερικής από τις αποκαλύψεις


Του Θεοδώρου Καλμούκου 



Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Σε κατάσταση πανικού έχει περιέλθει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής με τις ραγδαίες αποκαλύψεις του «Εθνικού Κήρυκα» τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την οικονομική κρίση και τα συνεπακόλουθά της.
Επίσης, πολύ θορυβημένος φέρεται να είναι ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, με όλα τα τεκταινόμενα, αν και προσπαθεί να μην το δείχνει. Τονίζεται ότι ο «Ε.Κ.» του έχει δώσει επανειλημμένως την ευκαιρία να απαντήσει στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Αρχιεπισκοπή.
Σε τέτοιο μάλιστα σημείο έχει φτάσει η ανησυχία του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου που, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ζήτησε χρήματα από την Ηγεσία των 100 και συγκεκριμένα το ποσό των75.000 χιλιάδων δολαρίων προκειμένου να κυκλοφορήσει μία ακόμα έκδοση του «Ορθόδοξου Παρατηρητή» για να απαντήσει στον «Εθνικό Κήρυκα».
Υπογραμμίζεται ότι παντού απ’ άκρου εις άκρον των Ηνωμένων Πολιτειών η Ομογένεια συζητά το θέμα της Αρχιεπισκοπής, της οικονομικής της πτώχευσης και τις ραγδαίες εξελίξεις που αποκαλύπτονται σχεδόν καθημερινώς με την αποπομπή δεκάδων υπαλλήλων.
Πρόεδροι και μέλη κοινοτικών συμβουλίων, ιερείς και ομογενείς όλων των ηλικιών, οικονομικών και κοινωνικών τάξεων, επικοινωνούν συνεχώς με τον «Εθνικό Κήρυκα» υποβάλλοντας ερωτήσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ενώ σε δύσκολη θέση έχουν βρεθεί οι ιερείς οι οποίοι «βομβαρδίζονται», όπως λένε, από τους ενορίτες τους για τα τεκταινόμενα.
Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η περίπτωση του προέδρου της Επιτροπής των Οικονομικών κ. Γεωργίου Βουρβούλια, ο οποίος όπως απεκάλυψε ο «Ε.Κ.», σε διάστημα δέκα ετών έλαβε το ποσό των 900.000 χιλιάδων δολαρίων, όντας μάλιστα «εθελοντής», με τη δικαιολογία των μετακινήσεών του από το Σικάγο για τη συμμετοχή του σε συνεδριάσεις της Επιτροπής των Οικονομικών, του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και των Κληρικολαϊκών Συνελεύσεων.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο εν λόγω κύριος εξακολουθεί να παραμένει στην προεδρία της Επιτροπής των Οικονομικών και μάλιστα ζητά από τα μέλη της να συνεδριάσουν μία μέρα πριν από το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο στις 19 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη.
Επειδή έχει ήδη παρέλθει ο καιρός και δεν έχει ανακοινωθεί καν ούτε ο τόπος σύγκλησης της Κληρικολαϊκής, η οποία θα πρέπει να γίνει τον Ιούλιο, αλλά και επειδή υπάρχει φόβος να είναι επεισοδιακή λόγω της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Αρχιεπισκοπή, γίνονται σκέψεις από πολλούς να αναβληθεί και να γίνει το 2019.
Εξάλλου, έντονη ανησυχία έχει δημιουργηθεί και σε πολλές Μητροπόλεις, διότι οι Μητροπολίτες τους δεν ξέρουν τι μπορεί να ξημερώσει και γι’ αυτούς, ενώ πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι παρόμοιες καταστάσεις με την Αρχιεπισκοπή υπάρχουν και σε Μητροπόλεις ιδιαίτερα για τα οικονομικά.
Ο «Εθνικός Κήρυξ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι Επιτροπές που υπάρχουν και στις Μητροπόλεις, ανάμεσά τους και η Επιτροπή των Οικονομικών, είναι μόνο τύποις, με διορισμένους σ’ αυτές από τους Μητροπολίτες ανθρώπων οι οποίοι απλά παίζουν διακοσμητικό ρόλο.
Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές περιπτώσεις Μητροπολιτικών Συμβουλίων, τα οποία συγκροτούνται εν πολλοίς από ανθρώπους με τυφλή υπακοή στον τοπικό ιεράρχη και οι οποίοι δεν τολμούν να υποβάλλουν ερωτήσεις ούτε καν για τις προκλητικές οικονομικές δαπάνες, λόγου χάρη για ενοικιάσεις (leasing) πολυτελών οχημάτων για τους Μητροπολίτες και Πρωτοσύγκελους. Λειτουργούν απλά ως σφραγίδες επικύρωσης.
Σε αρκετές μάλιστα κοινότητες υπάρχει ανησυχία και αντιπαλότητες ανάμεσα στους φυτευτούς που έχουν βάλει στα κοινοτικά συμβούλια οι Μητροπολίτες και σε ενορίτες που ζητούν να εκφραστούν ελεύθερα και ζητούν οικονομικούς απολογισμούς.
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ήδη άρχισαν να μειώνονται οι συνεισφορές των ενοριτών προς τις τοπικές κοινότητες.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου