Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Αναζωογονήθηκε το φεστιβάλ του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης Του Θεοδώρου Καλμούκου 17 Σεπτεμβρίου, 2017

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Επισκέπτες του Φεστιβάλ του Καθεδρικού Βοστώνης απολαμβάνουν τα εύγεστα Ελληνικά φαγητά στο Φεστιβάλ του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης κάτω από την μεγάλη τέντα. Φωτογραφία "Ε.Κ." Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Αναζωογονήθηκε και πάλι το ελληνικό φεστιβάλ της Κοινότητας του Καθεδρικού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βοστώνης, το οποίο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 15 με 17 Σεπτεμβρίου στον περίβολο του κοινοτικού κέντρου στο Μπρούκλαϊν, καθότι σύμφωνα με την πρόεδρο της διοργανωτικής επιτροπής κ. Μαίρη Κληρονόμου-Κλίαρι, «σε χιλιάδες ανήλθαν οι επισκέπτες». Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει κάπως το φεστιβάλ, ιδιαίτερα όταν είχε αλλάξει η τόπος διεξαγωγής του και είχε μεταφερθεί στον αύλειο χώρο του ναού.
Διευκρινίζεται ότι ο μεν ιστορικός Καθεδρικός ναός του Ευαγγελισμού βρίσκεται στην οδό Parker Street της Βοστώνης, το δε κοινοτικό κέντρο σε απόσταση περίπου τριών μιλίων στο 162 Goddard Avenue του Μπρούκλαϊν. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και παρεκκλήσιο του Καθεδρικού και τα Γραφεία της Μητρόπολης Βοστώνης.
Τους επισκέπτες υποδεχόταν ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού π. Δημήτριος Τόνιας, ο οποίος ιερατεύει στον Καθεδρικό επί τρία χρόνια διαδεχθείς τον αρχιμανδρίτη Κλεόπα Στρογγύλη, ο οποίος  προήχθη σε Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας.
Ο π. Τόνιας είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «όλα πηγαίνουν καλά, είναι όμορφη ηλιόλουστη μέρα, την Παρασκευή είχαμε λίγη βροχή». Συμπλήρωσε ότι «έχουν επισκεφθεί το φεστιβάλ μας πολλές εκατοντάδες, ούτε που μπορώ να τους μετρήσω». Είπε ακόμα πως «έχουμε τη νεολαία με το φεστιβάλ των κολοκυθιών (pumpkins festival) που πηγαίνει πολύ καλά».


Η πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ του Καθεδρικού ναού Βοστώνης Μαίρη Κληρονόμου -Κλίαρι- στην “Ταβέρνα” του Φεστβάλ
Φωτογραφία “Ε.Κ.”/Θεόδωρος Καλμούκος

Οταν τον ρωτήσαμε πώς πηγαίνει ο Καθεδρικός ναός, είπε, «πολύ καλά, αναπτυσσόμαστε, τα διάφορα προγράμματα μας προχωρούν, είναι καλή κοινότητα».
Στην ερώτηση αν χωρίς το εισόδημα από το φεστιβάλ μπορεί να επιβιώσει ο Καθεδρικός ναός, είπε ότι «εργαζόμαστε σκληρά, είναι ένα μεγάλο γεγονός συγκέντρωσης χρημάτων» και συμπλήρωσε πως «θα έπρεπε να κάναμε κάτι άλλο εάν δεν είχαμε το φεστιβάλ». Ο π. Τόνιας σημείωσε ότι «το είναι ωραίο διότι δίνεται η ευκαιρία να μοιρασθούμε με την ευρύτερη κοινότητα και επίσης συναθροίζει την κοινότητα σε κοινή συνεργασία και προσπάθεια».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, είπε πως είναι «ωραίο το φεστιβάλ, προσπαθώ να πηγαίνω όπου μπορώ για να είναι παρούσα και ορατή η Ομοσπονδία και να υποστηρίζουμε».
Η κ. Μαρία Θεοδώρου, επί 54 χρόνια μέλος του Καθεδρικού και εθελόντρια στο φεστιβάλ, είπε ότι «πηγαίνει πολύ καλά το φεστιβάλ, στον Καθεδρικό είμαστε εντάξει έχουμε καλό συμβούλιο».
Η πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ, κ. Μαίρη Κληρονόμου είπε πως «όλα είναι θαυμάσια στο φεστιβάλ, επιτυχία, πολύ ωραία. Ημουν και πέρυσι υπεύθυνη και πήγαμε καλά και φέτος έμπλεξα πάλι». Είπε ακόμα πως «ανέβαλλα το ταξίδι μου στην Ελλάδα τον Αύγουστο για την διοργάνωση του φεστιβάλ, κι έτσι θα πάω την ερχόμενη εβδομάδα». Επισήμανε ότι «φέτος είχαμε καινούργιες ιδέες όπως την ταβέρνα με ψητό χταπόδι με τη συμμετοχή του κ. Στάθη Μαλάκη ιδιοκτήτη του εστιατορίου ‘Δεσφίνα’ του Κέμπριτζ και επίσης είχαμε και τους χορηγούς».
Τον ιερατικό προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης π. Δημήτριο Τόνια πλιαώνουν φοιτητές από το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης
Φωτογραφία “Ε.Κ.”/ Θεόδωρος Καλμούκος
Αναφορικά με τους επισκέπτες είπε ότι «μιλούμε για μερικές χιλιάδες, έχουμε σειρές συνέχεια, είναι πολύ καλό γιατί πρέπει να βοηθήσουμε την εκκλησία».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου