Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Μανχάταν-αεροδρόμιο JFK σε μόλις 5΄ με… ιπτάμενο ταξί

Κάτι τέτοιο θα ζητήσουν και οι Έλληνες βουλευτές για να πηγαίνουν στη βουλή... από τις διακοπές τους!

Πολλά υποσχόμενη φαίνεται πως θεωρούν οι επενδυτές τη νεοφυή εταιρεία Lilium GmbH, που σχεδιάζει ιπτάμενο ταξί και φιλοδοξεί να μεταφέρει επιβάτες από το κέντρο του Μανχάταν έως το αεροδρόμιο JFK μόνο σε πέντε λεπτά. Καθώς η ιδέα των ιπτάμενων ταξί φαίνεται να κερδίζει έδαφος, η εν λόγω γερμανική εταιρεία έχει κατορθώσει να αντλήσει χρηματοδότηση 90 εκατ. δολαρίων από επενδυτές. Εχει, άλλωστε, ήδη από τον Απρίλιο εκτελέσει επιτυχώς την πρώτη δοκιμαστική πτήση διθέσιου ηλεκτροκίνητου αεροσκάφους. Ανάμεσα στους επενδυτές που έσπευσαν να τη χρηματοδοτήσουν, συγκαταλέγεται ο κινεζικός κολοσσός του Διαδικτύου Tencent Holdings αλλά και η LGT, επενδυτική της βασιλικής οικογένειας του Λίχτενσταϊν, η επενδυτική Atomico που διαχειρίζεται ο ιδρυτής της εταιρείες Skype και η επενδυτική Obvious Ventures, συνιδρυτής της οποίας ήταν ο ιδρυτής του Twitter.

Η νεοφυής εταιρεία, που έχει έδρα στο Μόναχο, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την κατασκευή αεροσκάφους πέντε θέσεων που θα πετάει με 300 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με τον γενικό οικονομικό διευθυντή της, Ρέμο Γκέρμπερ, το δέλεαρ που προσείλκυσε τους επενδυτές να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στη Lilium, ήταν η προοπτική μιας σημαντικής βελτίωσης στον τρόπο που κυκλοφορούν οι άνθρωποι στις πόλεις και, μάλιστα, κατά τρόπο που δεν θα περιορίσει τις δαπάνες για έργα υποδομής σε περιοχές όπως η Ασία. «Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία μας μπορεί να εξαπλωθεί ταχύτατα σε μεγάλα αστικά κέντρα, ή για τη σύνδεση ανάμεσα σε αστικά κέντρα, και το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται είναι ένας διάδρομος προσγείωσης», σχολιάζει ο κ. Γκέρμπερ. Ο ίδιος προσθέτει ότι η εταιρεία αναζητάει εταίρους που θα αναλάβουν τη λειτουργία της με κόστος ανάλογο των σιδηροδρομικών μεταφορών ή μιας εταιρείας ταξί. Παραδέχεται, πάντως, πως θα χρειαστούν ακόμη αρκετά χρόνια μέχρις ότου να είναι έτοιμη η Lilium να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή ιπτάμενων ταξί.
Η Lilium είναι μία από τις πολυάριθμες εταιρείες που προσπαθούν να εγκαινιάσουν την εποχή των ιπτάμενων αυτοκινήτων. Εχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και στο μεταξύ προσεταιρίζεται εταιρείες όπως η Seabubbles SAS, γαλλική νεοφυής εταιρεία που σχεδιάζει ιπτάμενα θαλάσσια ταξί και αναζητάει τρόπους για να αποσυμφορήσει την κυκλοφορία στα αστικά κέντρα, ώστε να διευκολύνει την κίνηση των πολιτών. Η προοπτική υλοποίησης των σχεδίων αυτών των εταιρειών έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών, μολονότι το εγχείρημα βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο. Ηδη, η Daimler AG έχει επενδύσει στη Volocopter, γερμανική νεοφυής εταιρεία του κλάδου, ενώ η ευρωπαϊκή αεροδιαστημική βιομηχανία Airbus στηρίζει σχέδιο αυτόματης πτήσης με την επωνυμία Vahana. Οπως, πάντως, επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, ακόμη κι αν υλοποιηθούν σύντομα τα τεχνολογικά επιτεύγματα αυτού του είδους, θα απαιτήσουν την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών προτού γίνει εφικτή η παραγωγή τους για εμπορικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου