Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Ερευνα και συλλήψεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο


Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2017O πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, Κάρλος Αρθρουρ Γκούζμαν (AP Photo/Leo Correa)
«Ντου» πραγματοποίησε η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο σε πολλαπλούς «στόχους», μεταξύ των οποίων –όπως αναφέρει η «TV Globo»- και στο σπίτι του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, Κάρλος Αρθρουρ Γκούζμαν, στο πλαίσιο καταγγελιών για δωροδοκία με αντικείμενο την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Οι αρχές επιβεβαίωσαν με ανακοίνωσή τους ότι εκτελέστηκαν εντάλματα τα οποία αφορούσαν επιχειρήσεις έρευνας, κατάσχεσης στοιχείων, αλλά και σύλληψης υπόπτων.
Η αρχή έγινε τον περασμένο Μάρτιο όταν η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» αποκάλυψε στοιχεία σχετικά με τις υποψίες για διαφθορά στην υπόθεση της ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Τότε η γαλλική εφημερίδα είχε αποκαλύψει πως, Βραζιλιάνος επιχειρηματίας έδωσε χρήματα στον γιο ενός μέλους της ΔΟΕ, τρεις ημέρες πριν την ψηφοφορία του 2009 για την διοργανώτρια πόλη των Ο.Α. 2016. Οι διοργανωτές του «Ρίο 2016» απάντησαν διαψεύδοντας το δημοσίευμα, ενώ η ΔΟΕ ενημέρωσε πως θα αρχίσει έρευνα. 
Ομως ο οικονομικός εισαγγελέας της Γαλλίας έκανε την Τρίτη γνωστό ότι οι έρευνες αποκάλυψαν πως ο γιος του τέως προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), Λαμίν Ντιάκ, βρισκόταν στο επίκεντρο μιας μεγάλης υπόθεσης διαφθοράς.
«Οι έρευνες αποκάλυψαν ένα μεγάλης κλίμακας σύστημα διαφθοράς γύρω από τον Παπά Μασατά Ντιάκ, γιο του Λαμίν Ντιάκ, προέδρου επί σειρά ετών της IAAF και ενός εκ των πλέον αξιόλογων μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Υπάρχουν αρκετές σαφείς ενδείξεις ότι έχουν γίνει πληρωμές σε αντάλλαγμα των ψήφων μελών της IAAF και της ΔΟΕ, σε ψηφοφορίες για την ανάθεση σε πόλεις μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων», ανακοίνωσε η εισαγγελία της Γαλλίας.
Οι υποψίες για διαφθορά δεν περιορίστηκαν στην IAAF και επεκτάθηκαν και σε άλλους τομείς, όπως στις κατασκευές για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον πρώην δήμαρχο του Ρίο, Εντουάρντο Παές, να ερευνάται για δωροληψία 15.000.000 ρεάλ (περίπου 4.000.000 ευρώ) για να ευνοήσει κάποιες εργολαβίες που αφορούσαν τους Αγώνες.
Οι έρευνες αρχικά εστιάστηκαν στην ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στους Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, εκδόθηκαν 11 εντάλματα σύλληψης για άτομα τόσο στη Βραζιλία όσο και στη Γαλλία, σε μία επιχείρηση που πήρε το όνομα «Unfair Play»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου