Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Ερευνα και συλλήψεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο


Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2017



O πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, Κάρλος Αρθρουρ Γκούζμαν (AP Photo/Leo Correa)
«Ντου» πραγματοποίησε η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο σε πολλαπλούς «στόχους», μεταξύ των οποίων –όπως αναφέρει η «TV Globo»- και στο σπίτι του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, Κάρλος Αρθρουρ Γκούζμαν, στο πλαίσιο καταγγελιών για δωροδοκία με αντικείμενο την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Οι αρχές επιβεβαίωσαν με ανακοίνωσή τους ότι εκτελέστηκαν εντάλματα τα οποία αφορούσαν επιχειρήσεις έρευνας, κατάσχεσης στοιχείων, αλλά και σύλληψης υπόπτων.
Η αρχή έγινε τον περασμένο Μάρτιο όταν η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» αποκάλυψε στοιχεία σχετικά με τις υποψίες για διαφθορά στην υπόθεση της ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Τότε η γαλλική εφημερίδα είχε αποκαλύψει πως, Βραζιλιάνος επιχειρηματίας έδωσε χρήματα στον γιο ενός μέλους της ΔΟΕ, τρεις ημέρες πριν την ψηφοφορία του 2009 για την διοργανώτρια πόλη των Ο.Α. 2016. Οι διοργανωτές του «Ρίο 2016» απάντησαν διαψεύδοντας το δημοσίευμα, ενώ η ΔΟΕ ενημέρωσε πως θα αρχίσει έρευνα. 
Ομως ο οικονομικός εισαγγελέας της Γαλλίας έκανε την Τρίτη γνωστό ότι οι έρευνες αποκάλυψαν πως ο γιος του τέως προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), Λαμίν Ντιάκ, βρισκόταν στο επίκεντρο μιας μεγάλης υπόθεσης διαφθοράς.
«Οι έρευνες αποκάλυψαν ένα μεγάλης κλίμακας σύστημα διαφθοράς γύρω από τον Παπά Μασατά Ντιάκ, γιο του Λαμίν Ντιάκ, προέδρου επί σειρά ετών της IAAF και ενός εκ των πλέον αξιόλογων μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Υπάρχουν αρκετές σαφείς ενδείξεις ότι έχουν γίνει πληρωμές σε αντάλλαγμα των ψήφων μελών της IAAF και της ΔΟΕ, σε ψηφοφορίες για την ανάθεση σε πόλεις μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων», ανακοίνωσε η εισαγγελία της Γαλλίας.
Οι υποψίες για διαφθορά δεν περιορίστηκαν στην IAAF και επεκτάθηκαν και σε άλλους τομείς, όπως στις κατασκευές για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον πρώην δήμαρχο του Ρίο, Εντουάρντο Παές, να ερευνάται για δωροληψία 15.000.000 ρεάλ (περίπου 4.000.000 ευρώ) για να ευνοήσει κάποιες εργολαβίες που αφορούσαν τους Αγώνες.
Οι έρευνες αρχικά εστιάστηκαν στην ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στους Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, εκδόθηκαν 11 εντάλματα σύλληψης για άτομα τόσο στη Βραζιλία όσο και στη Γαλλία, σε μία επιχείρηση που πήρε το όνομα «Unfair Play»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου