Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2017

«Η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία» δεν «επιτρέπει να σκεφτούμε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων» για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτίμησε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Κριστόφ Καστανέρ. 
Η κατάσταση στην Τουρκία δεν επιτρέπει συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ«Πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο», όμως, «όπως και να έχει οι διαπραγματεύσεις έχουν ανασταλεί, δεν υφίστανται σήμερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», τόνισε ο Καστανέρ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, δύο ημέρες αφότου η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι τάσσεται υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Άγκυρας. 

«Τα δέκα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούσαμε την Τουρκία σαν αποδιοπομπαίο τράγο για να δικαιολογήσουμε πολιτικές θέσεις στη Γαλλία. Χρησιμοποιούσαμε την Τουρκία για να προκαλέσουμε φόβο, ενώ στην πραγματικότητα η Τουρκία αποτελεί μέρος της κοινής μας ιστορίας», συνέχισε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

«Ωστόσο ένα πράγμα είναι βέβαιο: η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία σήμερα δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμε (...) τη συνέχιση των συζητήσεων, τη συνέχιση των μεταξύ μας συναλλαγών και να ελπίσουμε ότι θα ενισχυθεί η ολοκλήρωση με την Τουρκία. Εμένα αυτό με λυπεί», υπογράμμισε ο Καστανέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου