Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

H ιστοσελίδα μας paneliakos.com

σας εύχεται Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία

Happy 2019

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ο τυφώνας "Ίρμα" αναμένεται να «χτυπήσει» την Φλώριδα

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2017
Σταθερή πορεία προς τη Νότια Φλόριντα ακολουθεί ο τυφώνας Ίρμα ενισχύοντας την πιθανότητα οι ΗΠΑ να βρεθούν αντιμέτωπες με ακραία καιρικά φαινόμενα. 
Ο τυφώνας Ίρμα, που ακολούθησε τον τυφώνα Χάρβεϊ, ενισχύθηκε νωρίς την Τρίτη, φτάνοντας στην κατηγορία 5 με μέγιστους ανέμους 175 μιλίων την ώρα, τη στιγμή που η πολιτεία της Φλόριντα προετοιμάζεται να βρεθεί αντιμέτωπη με την «οργή» του μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, έθεσε τις 67 κομητείες της Πολιτείας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τη Δευτέρα και σε δηλώσεις του τόνισε ότι «ο τυφώνας Ίρμα είναι μια μεγάλη και απειλητική καταιγίδα και η Φλόριντα οφείλει να είναι προετοιμασμένη».
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της λήψης μέτρων, ο κυβερνήτης Σκοτ συζήτησε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος «προσέφερε στους κατοίκους της Πολιτείας όλους τους πόρους και την αρωγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».
Συγκεκριμένα, μέλη της ακτοφυλακής καθώς και ελικόπτερα που είχαν λάβει μέρος σε αποστολές διάσωσης στη νοτιοανατολικό Τέξας κατά τη διάρκεια του τυφώνα Χάρβεϊ, επιστρέφουν στις βάσεις τους, συμπεριλαμβανομένης και της Φλόριντα, με σκοπό να προετοιμαστούν για τον επικείμενο τυφώνα Ίρμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.
Επιπλέον, η αεροπορική εταιρία American Airlines ανακοίνωσε ότι αρκετές πτήσεις ανάμεσα στο Μαϊάμι και προορισμούς στην Καραϊβική ακυρώθηκανί.
Ο τυφώνας Ίρμα, που ξεκίνησε ως τροπική καταιγίδα από την Αφρική, λίγο αργότερα από την κατάληξη του τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας, γίνεται όλο και εντονότερος τις τελευταίες ημέρες, καθώς ενισχύεται από τα θερμά νερά της Καραϊβικής.
Πλέον, σύμφωνα με τα προγνωστικά δελτία, αποτελεί απειλή και για την Ανγκουίλα, τις Βρετανικές και Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, το Πουέρτο Ρίκο, το βόρειο μέρος της Δομινικανής Δημοκρατίας και την Κούβα. Η πορεία που θα ακολουθήσει μέσα στο σαββατοκύριακο, ωστόσο, παραμένει άγνωστη καθώς θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς τη Φλόριντα και να χτυπήσει το Μαϊάμι ή να στραφεί προς το νότιο μέρος της Κούβας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου