Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Τρίτης στις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ήταν αναγκασμένες για αρκετές ώρες να μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή, εξαιτίας πέντε πυρκαγιών που ξεσπούσαν σχεδόν ταυτόχρονα στην ευρύτερη περιοχή της Πυλαίας και της Καβησού, στο νομό Εβρου.
  • Δυνατότητα έκπτωσης 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα έχουν για φέτος οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πρόκειται να μεταβούν σε νησί, το οποίο αποτελεί τον τόπο διορισμού τους.
  • Πρόσθετες διευκρινίσεις για την απασχόληση συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων μέχρι να πραγματοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ παρέχει εγκύκλιος που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Η έκδοση της εγκυκλίου κρίθηκε αναγκαία μετά από περιπτώσεις κατά τόπους Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δεν εγκρίνουν εντάλματα πληρωμής συμβασιούχων.
  • Τροπολογία για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης στο Δημόσιο κατέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Προβλέπει τη διασύνδεση της αξιολόγησης με το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, ενώ θέτει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση της έκθεσης αξιολόγησης, ώστε να «ξεμπλοκάρει» η διαδικασία, καθώς το 80% των υπαλλήλων αρνείται να αξιολογηθεί.
  • Την ευκαιρία να συνομιλήσει με πρωτοετείς φοιτητές, νέους που αποφοίτησαν φέτος από το Λύκειο και συνεχίζουν τις σπουδές τους σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμια είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε στον πολυχώρο πολιτισμού Free Thinking Zone.

Κόσμος

  • Διακεκριμένη ινδή δημοσιογράφος, η Γκόρι Λανκές, έπεσε νεκρή από τις σφαίρες αγνώστων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στην Μπανγκαλόρ (νότια Ινδία), γνωστοποίησε ο κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου Καρνατάκα.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει «μεγάλη καρδιά» για τους παράτυπους μετανάστες που ήρθαν ως ανήλικοι στις ΗΠΑ (αποκαλούμενοι και ως Ονειροπόλοι, Dreamers) και επιθυμεί το Κογκρέσο να καταλήξει σε νομοθετική επίλυση για αυτούς.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συμφώνησαν σήμερα Τρίτη κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η Κίνα θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να πείσει τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις πυραυλικές της δοκιμές, ανακοίνωσε βρετανός εκπρόσωπος.
  • Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε «βάρβαρη», «αυτοκαταστροφική» και «λανθασμένη» την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ για την κατάργηση του προγράμματος προστασίας από την απέλαση μεταναστών που είχαν εισέλθει στη χώρα παράτυπα όταν ήταν ακόμη ανήλικοι.

Οικονομία

  • «Τα ρεπορτάζ, κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα οποία το EWG συζήτησε και απέρριψε την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης είναι ανυπόστατα» τονίζει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών. Αναλύοντας τη διαδικασία που έχει συμφωνηθεί, τονίζει ότι η υποδόση δεν προβλεπόταν ευθύς εξαρχής, με βάση τη συμφωνία με τους θεσμούς, να εκταμιευθεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου του 2017.
  • Αναξιοποίητα παραμένουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, με ευθύνη του κεντρικού κράτους, καταγγέλλει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από τα αρμόδια Υπουργεία για να «ξεμπλοκάρουν» τομείς των προγραμμάτων τότε προδιαγράφεται ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει απώλεια πόρων στο τέλος του 2018, τονίζει, ζητώντας συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων.
  • Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την εκταμίευση της υποδόσης ύψους 800 εκατ. ευρώ, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως εκείνο που ζητήθηκε από το EuroWorking Group ήταν να υποβληθούν ορισμένα επιπλέον στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Εκτίμησε μάλιστα ότι προς τα τέλη του μήνα θα ολοκληρωθεί η εκταμίευση.
  • Χρηματοδοτήσεις ύψους 1 δισ. ευρώ, που διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) κατ’ εντολήν της Κομισιόν, έχουν δοθεί σε ελληνικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του λεγόμενου «πακέτου Γιούνκερ». Όπως σημειώνουν μάλιστα οι ίδιες πηγές της ΕΤΕπ από την εφαρμογή του σχεδίου Γιούνκερ, η Ελλάδα είναι η κορυφαία χώρα μέσου μεγέθους της ΕΕ ως προς την απορροφητικότητα χρηματοδοτήσεων από την ΕΤΕπ.
  • Στην τελευταία συνεδρίαση της γερμανικής βουλής έγινε ένας απολογισμός της θητείας της αλλά και μια έντονη προεκλογική αντιπαράθεση με το βλέμμα στραμμένο στην 24η Σεπτεμβρίου. Υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα της ευρωπαϊκής συνοχής ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατηγόρησε τον Β.Σόιμπλε ότι ως τα τέλη του 2016 επιδίωκε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Αθλητισμός

  • Μία ανάσα από την απευθείας πρόκριση στους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας βρίσκονται Ισπανία και Σερβία μετά τις εκτός έδρας νίκες τους επί των Λιχτενστάιν και ΕΪΡΕ αντίστοιχα. Με το εμφατικό 8-0 οι «φούριας ρόχας» θέλουν άλλη μία νίκη στα δύο ματς που απομένουν για να «σφραγίσουν» και τυπικά την πρωτιά του 7ου ομίλου, ενώ και οι «πλάβι» μετά το εκτός έδρας 1-0 επί της Ιρλανδίας βρίσκονται «αγκαλιά» με το «εισιτήριο» για την διοργάνωση του επόμενου καλοκαιριού.
  • Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, μιλώντας στην «DirecTV Sports», επιτέθηκε στον ομοσπονδιακό προπονητή της Αργεντινής Χόρχε Σαμπάολι, σχετικά με τις πρόσφατες προσκλήσεις του: «Εχουμε μια Αργεντινή που όταν βλέπω την ομάδα τρομάζω» είπε μεταξύ άλλων ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία, ο οποίος διετέλεσε και προπονητής της Αργεντινής.
  • Στη αναμέτρηση εναντίον των Νήσων Φερόε, την οποία η Πορτογαλία κέρδισε με 5-1, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασε τον Πελέ ως ένας από τους καλύτερους σκόρερ στις εθνικές ομάδες. Χαριτολογώντας, ο διάσημος Βραζιλιάνος είπε ότι ο CR7 έχει ακόμα πολύ δρόμο να τον εκθρονίσει. «Τώρα θα μιλήσουμε ξανά όταν σημειώσει περισσότερα από 1283 γκολ», ανέφερε ο Πελέ, θυμίζοντας τον αριθμό των γκολ που πέτυχε καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του.
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης, πρωταθλήτρια της LaLiga και του Champions League, είναι η πιο «πολύτιμη» ομάδα στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής ιστοσελίδας Transfermarkt. Η Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει ενισχυθεί με μόλις δύο μεταγραφές, αυτές του Τεό Ερνάντες και του Ντάντι Θεμπάγιος, οδηγεί αυτή την κατάταξη μπροστά από την Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι. Διαβάστε τις αξίες των ποδοσφαιριστών της Ρεάλ και συνολικά των πρώτων ομάδων.
  • Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας με νίκη 6-0 επί της Νορβηγίας. Από τον 3ο όμιλο και η Βόρεια Ιρλανδία θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας μέσω των μπαράζ πρόκρισης του Νοεμβρίου, καθώς με την επικράτησή της επί της Τσεχίας (2-0) εξασφάλισε την 2η θέση του γκρουπ. Μια ανάσα από την απευθείας πρόκριση βρίσκεται και η Αγγλία μετά την επικράτησή της επί της Σλοβακίας στο ντέρμπι του 6ου ομίλου με 2-1, ενώ από κει και πέρα μαίνεται η μάχη για την 2η θέση με τρεις ομάδες να διεκδικούν την είσοδό τους στα μπαράζ (Σλοβακία 15β, Σκοτία και Σλοβενία από 14).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου