Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Φτάνει στο τέλος ο Δημήτριος

Good Bye Dimitrios

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος φτάνει στο τέλος της καριέρας του ως Αρχιεπίσκοπος. Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα το Πατριαρχείο ζήτησε από τον κ. Δημήτριο να παραιτηθεί και να γίνει Μητροπολίτης Ηρακλείας. Μεγάλος τίτλος βέβαια αλλά... μόνο τίτλος.

Έτσι, με ωραίο τρόπο ο Δημήτριος φτάνει στο τέλος του.
Ο  γέροντας είναι πολύ μορφωμένος και παρ' ότι 90 χρονών η φυσική του κατάσταση είναι πολύ καλή αφού γύριζε, Αμερική, Ελλάδα, Πόλη. Ταξίδια εξαντλητικά και για τα οποία έπρεπε να είχε αποθέματα δυνάμεων. Και είχε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αφού τακτικά ήταν από την μία πόλη στην άλλη, από τη μία Ήπειρο στην άλλη.  Εμάς όμως ποτέ δεν μας εντυπωσίασε και μάλλον πολλές φορές μας απογοήτευσε γιατί νομίζουμε ότι ήταν καλός ιερωμένος αλλά Αρχηγός και Ιεράρχης δεν ήταν!
Τώρα θα μου πεις ποιός θα μπορούσε να μπει στα παπούτσια ενός Ιακώβου; Ο Δημήτριος ήταν ένας “πυροσβέστης” μετά τα προβλήματα που είχε η εκκλησία της Αμερικής στα τελευταία χρόνια του Ιακώβου και στη μετά Ιακώβου εποχή.

Άλλο και αυτό οι μακροσκελείς ομιλίες του Δημητρίου βάζοντας στον ίδιο σάκο, την Ομογένεια, την Χριστιανοσύνη, την Ορθοδοξία και πολλές φορές την Παλαιά Διαθήκη. Αυτό το τελευταίο πολλοί Ομογενείς δεν το “χώνεψαν”. Τι δουλειά έχει η Παλαιά Διαθήκη με την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Εν πάσι περίπτωση, τώρα είναι πλέον θέμα χρόνου να μας πει good bye και ο Δημήτριος. Βέβαια θα γίνουν εκδηλώσεις σε πολλές ενορίες-κοινότητες από πιστούς και μισθωτούς. Σε τέτοιες περιπτώσεις δίνονται και δώρα για τον ένα ευαγή σκοπό και για τον άλλο!
Αλλά ποιός θα είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής; Ποιές θα είναι οι αρμοδιότητες του; Θα είναι ο “ηγέτης” της Ελληνικής Ομογένειας που πηγαίνει στο Λευκό Οίκο με ράσα και γένια (πολλοί Αμερικανοί μας λένε, σαν τους τάλιμπαν) και με ευχολόγια θα γίνουν τα πάντα;

Περιμένουμε να δούμε γιατί ο “περιούσιος λαός” λιγοστεύει κάθε ημέρα. Τα Ελληνικά Σχολεία κλείνουν. Πέντε παρακαλώ τα τελευταία χρόνια και είναι ζήτημα χρόνου για το Ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο του Lowell όπου ο Αμερικάνος Διευθυντής του διεκδικεί θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.  

Αλλά πήγε ποτέ από εκεί ο Δημήτριος; Όχι! Κι εδώ του βάζουμε ΜΗΔΕΝ. Ασχολήθηκε ουσιαστικά με την Ελληνική Παιδεία; Κατά τη γνώμη μας, ΟΧΙ. Κι εδώ το βάζουμε ΜΗΔΕΝ. Αφήσαμε τα πάντα στους εθελοντές! Αρκετές φορές οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ έχουν το θέλω αλλά δεν έχουν το KNOW HOW. Και οι Εθελοντές λιγοστεύουν και φαίνεται στον ορίζοντα το τέλος πολλών ενοριών/κοινοτήτων και Ελληνικών Σχολείων.

Αντίο λοιπόν κ. Δημήτριε, καλή ξεκούραση και μελέτη των Γραφών, Καιρός ήταν. Κάνε και μία προσευχή για εμάς.


Η Σύνταξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου