Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Διαδήλωση έξω από τη Μητρόπολη Βοστώνης ΦΕΡΤΕ ΤΟ π. ΚΑΣΤΑΝΑ ΠΙΣΩ


Δεκάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες με πλακάτ και φωνάζοντας ρυθμικά στο δρόμο Goddard Ave, Brokkline, Massachusetts “Φέρτε τον πατέρα Καστανά πίσω” .
Η παρέα μας πήγαινε χθες στο πανηγύρι του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης που γίνεται στον ιδιόκτητο χώρο της κοινότητας στον οποίο χώρο έχει κτιστεί και η Μητρόπολη Βοστώνης! Ο χώρος βρίσκεται 162 Goddard Avenue στo Brookline της Μασσαχουσέτης. Μόλις σταθμεύσαμε το αυτοκίνητο διαπιστώσαμε ότι δεκάδες ενορίτες της Κοινότητας του Αγίου Αθανασίου του Arlington με πλακάτ στα χέρια και φανέλες που έγραφαν “Φέρτε τον π. Καστανά πίσω”.
Οι διαδηλωτές ήσαν πάνω στο δρόμο προς την πλευρά του χώρου της κοινότητας όπου βρίσκεται και το μητροπολιτικό μέγαρο.
Πλησίασα και χαιρέτησα αρκετούς γνωστούς από του διαδηλωτές τους οποίου και ρώτησα “Γιατί κάνετε τη διαδήλωση” Πάνω κάτω οι απαντήσεις ήταν οι ίδιες “Δεν ξέρουμε και δεν μας ενδιαφέρει γιατί ο Μητροπολίτης απομάκρυνε τον ιερέα μας, εμείς τον θέλουμε πίσω”.
Σε ερώτηση: “Μιλήσατε με τον μητροπολίτη η απάντηση ήταν “όχι γιατί δεν μας δέχεται!”
Επανήλθα ρωτώντας: “Μα είναι δυνατόν, ο Μητροπολίτης θα έχει τους λόγους του?” “Δεν ξέρουμε τους λόγους αλλά μία μικρή ομάδα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας μας που δεν ήθελαν το πατέρα Καστανά συνεργάστηκαν με το Δεσπότη για να απομακρυνθεί ο πατήρ Νικόλαος”.
Τους παρότρυνα να έρθουν σε απ' ευθείας επικοινωνία με τον Μητροπολίτη μήπως και λυθεί το πρόβλημα.
Όπου πηγαίνει ο Μεθόδιος (ο Μητροπολίτης) θα μας βρίσκει μπροστά τους” ήταν η απάντηση τους.
Δεν γνωρίζω τους ενορίτες του Αγίου Αθανασίου πέραν από 40-50 άτομα, όμως στη συγκεκριμένη διαδήλωση είδα και ομογενείς από άλλες ενορίες που συμπαρίστανται στους ενορίτες του Αγίου Αθανασίου.  Ανάμεσά τους ήσαν επιχειρηματίες και επιστήμονες!
Όταν βράδιασε πολλοί από τους διαδηλωτές αφού άφησαν τα πλακάτ ήρθαν και κάθισαν για φαγητό στη μεγάλη τέντα που γινόταν το πανηγύρι του Καθεδρικού Ναού και έφαγαν.

Προσωπική μας γνώμη είναι ότι το συντομότερο δυνατόν πρέπει βρεθεί λύσει στο συγκεκριμένο θέμα γιατί έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Ελληνική Κοινότητα της Βοστώνης αλλά έχει ξεπεράσει και τα όρια της αφού αρκετές φορές Αμερικανοί φίλοι με ρωτούν τι γίνεται με την απομάκρυνση του παπά από το Arlington.

Βασίλης Καυκάς Βοστώνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου