Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Διαδήλωση έξω από τη Μητρόπολη Βοστώνης ΦΕΡΤΕ ΤΟ π. ΚΑΣΤΑΝΑ ΠΙΣΩ


Δεκάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες με πλακάτ και φωνάζοντας ρυθμικά στο δρόμο Goddard Ave, Brokkline, Massachusetts “Φέρτε τον πατέρα Καστανά πίσω” .
Η παρέα μας πήγαινε χθες στο πανηγύρι του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης που γίνεται στον ιδιόκτητο χώρο της κοινότητας στον οποίο χώρο έχει κτιστεί και η Μητρόπολη Βοστώνης! Ο χώρος βρίσκεται 162 Goddard Avenue στo Brookline της Μασσαχουσέτης. Μόλις σταθμεύσαμε το αυτοκίνητο διαπιστώσαμε ότι δεκάδες ενορίτες της Κοινότητας του Αγίου Αθανασίου του Arlington με πλακάτ στα χέρια και φανέλες που έγραφαν “Φέρτε τον π. Καστανά πίσω”.
Οι διαδηλωτές ήσαν πάνω στο δρόμο προς την πλευρά του χώρου της κοινότητας όπου βρίσκεται και το μητροπολιτικό μέγαρο.
Πλησίασα και χαιρέτησα αρκετούς γνωστούς από του διαδηλωτές τους οποίου και ρώτησα “Γιατί κάνετε τη διαδήλωση” Πάνω κάτω οι απαντήσεις ήταν οι ίδιες “Δεν ξέρουμε και δεν μας ενδιαφέρει γιατί ο Μητροπολίτης απομάκρυνε τον ιερέα μας, εμείς τον θέλουμε πίσω”.
Σε ερώτηση: “Μιλήσατε με τον μητροπολίτη η απάντηση ήταν “όχι γιατί δεν μας δέχεται!”
Επανήλθα ρωτώντας: “Μα είναι δυνατόν, ο Μητροπολίτης θα έχει τους λόγους του?” “Δεν ξέρουμε τους λόγους αλλά μία μικρή ομάδα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας μας που δεν ήθελαν το πατέρα Καστανά συνεργάστηκαν με το Δεσπότη για να απομακρυνθεί ο πατήρ Νικόλαος”.
Τους παρότρυνα να έρθουν σε απ' ευθείας επικοινωνία με τον Μητροπολίτη μήπως και λυθεί το πρόβλημα.
Όπου πηγαίνει ο Μεθόδιος (ο Μητροπολίτης) θα μας βρίσκει μπροστά τους” ήταν η απάντηση τους.
Δεν γνωρίζω τους ενορίτες του Αγίου Αθανασίου πέραν από 40-50 άτομα, όμως στη συγκεκριμένη διαδήλωση είδα και ομογενείς από άλλες ενορίες που συμπαρίστανται στους ενορίτες του Αγίου Αθανασίου.  Ανάμεσά τους ήσαν επιχειρηματίες και επιστήμονες!
Όταν βράδιασε πολλοί από τους διαδηλωτές αφού άφησαν τα πλακάτ ήρθαν και κάθισαν για φαγητό στη μεγάλη τέντα που γινόταν το πανηγύρι του Καθεδρικού Ναού και έφαγαν.

Προσωπική μας γνώμη είναι ότι το συντομότερο δυνατόν πρέπει βρεθεί λύσει στο συγκεκριμένο θέμα γιατί έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Ελληνική Κοινότητα της Βοστώνης αλλά έχει ξεπεράσει και τα όρια της αφού αρκετές φορές Αμερικανοί φίλοι με ρωτούν τι γίνεται με την απομάκρυνση του παπά από το Arlington.

Βασίλης Καυκάς Βοστώνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου