Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, 2017

«Είµαστε εδώ για να δηµιουργήσουµε µια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.
  • Το σκάφος συνοδεία πλωτών του Λιμενικού οδηγείται στην Παλαιόχωρα Χανίων.
  • Μια ηλικιωμένη γυναίκα απεγκώβισαν οι πυροσβέστες από ένα διαμέρισμα που ξέσπασε φωτιά στο κέντρο της πόλης, ενώ μια ακόμα υπέστη εγκαύματα.
  • Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιείχε ένα «κράμα ακροδεξιάς ρητορικής και νεοφιλελευθερισμού».
  • Ο πρώην πρωθυπουργός κάθισε στο ίδιο τραπέζι με βουλευτές και αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Κόσμος

  • Το Σαλόνι Αυτοκινήτου, που άνοιξε τις πύλες του την περασμένη Τρίτη και θα διαρκέσει έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, θα μείνει στην Ιστορία όχι τόσο για τα νέα μοντέλα που παρουσιάζονται σε αυτό, αλλά για αυτά που... απουσιάζουν.
  • Περίεργη ηρεμία επικρατεί στη θάλασσα ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία. Τον Αύγουστο διασώθηκαν «μόνο» 3.900 άτομα έναντι 21.000 τον ίδιο μήνα πέρσι. Η ροή προσφύγων και μεταναστών έχει μειωθεί. Τους οκτώ πρώτους μήνες του 2017 ήταν κατά 20% μικρότερη σε σχέση με το 2016.
  • Η τουρκική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε προς την Γερμανία, καθώς πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υποστηρικτών του PKK.
  • Χιλιάδες Βάσκοι βρέθηκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν υπέρ του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
  • Ένας 18χρονος συνελήφθη στην περιοχή του Ντόβερ από Βρετανούς αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στον σταθμό Parsons Green του μετρό του Λονδίνου.

Οικονομία

  • Η Ελλάδα βρίσκεται, ντε φάκτο, στο τελικό στάδιο της μνημονιακής εποχής. Η συζήτηση για τον μεταμνημονιακό ορίζοντα έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα έλθει σειρά ερωτημάτων στο προσκήνιο με την όλη συζήτηση να είναι ευρωελληνική, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
  • Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης "Standard & Poor's", επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, στο BB+, αναθεωρώντας ταυτόχρονα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας από σταθερές σε θετικές.
  • Έως το 2030 στη δυτική Ευρώπη θα υπάρχει ζήτηση για ένα εκατομμύριο σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χωρίς να αποκλείεται ο αριθμός αυτός να φτάσει ακόμη και τα τρία εκατομμύρια.
  • Ανασφάλιστοι και για τη σύνταξη τους και για την υγεία τους έχουν μείνει χιλιάδες εργαζόμενοι, υπάλληλοι μικρών κατά βάση επιχειρήσεων οι οποίες οφείλουν στο δημόσιο εισφορές από προηγούμενα χρόνια.
  • Λογιστικές απώλειες 600 εκατ. ευρώ κατέγραψε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) το 2016 λόγω της πτώσης των τιμών των τραπεζικών μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η υποχώρηση των τιμών συνδέεται άμεσα με τις πιέσεις που δέχθηκαν οι τίτλοι των τραπεζών στο χρηματιστήριο, λόγω των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οι οποίες επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα. Ωστόσο, το ΤΧΣ εμφάνισε αυξημένες ταμειακές εισροές.

Αθλητισμός

  • Με το δεξί μπήκε στο νέο γήπεδό της η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία επικράτησε με 1-0 της Μάλαγα για την 4η αγωνιστική της Primera Division. Τα... εγκαίνια έκανε ο Αντουάν Γκριεζμάν στο 61'. Η Μπαρτσελόνα, έστω και με δυσκολία, πέρασε από την έδρα της Χετάφε επικρατώντας 2-1 με ανατροπή και συνέχισε το απόλυτο σερί της. Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Βαλένθια. Λεβάντε και Βαλένθια τέθηκαν αντιμέτωπες στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» και αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Η Μπέτις επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.
  • Την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες για το ιταλικό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Ίντερ. Οι «νερατζούρι» επιβλήθηκαν 2-0 εκτός έδρας της Κροτόνε, στην αναμέτρηση που «άνοιξε την αυλαία» της 4ης αγωνιστικής, και παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεύτερη στη σειρά νίκη για τη Φιορεντίνα, καθώς έκαμψε την αντίσταση της Μπολόνια, της οποίας επιβλήθηκε 2-1 στο «Αρτέμιο Φράνκι» κι έφτασε στους 6 βαθμούς. Η Ρόμα «καθάρισε» εύκολα το παιχνίδι απέναντι στην Κιέβο, της οποίας επιβλήθηκε στο «Ολίμπικο» με 3-0.
  • Με πρωταγωνιστή τον Φαλκάο, η Μονακό επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, επικρατώντας άνετα με 3-0 της Στρασμπούρ στο «Stade Louis II», για την 6η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Με «διπλά» των Σεντ Ετιέν και Μονπελιέ ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα. Οι «στεφανουά» πέρασαν νικηφόρα με 1-0 από την έδρα της Ντιζόν και «αναρριχήθηκαν» στην τρίτη θέση της κατάταξης, τη στιγμή που η Μονπελιέ ολοκλήρωνε με το ίδιο σκορ την «απόδραση» της από το «σπίτι» της Τρουά. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, Ναντ και Γκινγάμπ υπερασπίστηκαν τις έδρες τους με 1-0, απέναντι σε Καέν και Λιλ αντίστοιχα.
  • Ο Ολυμπιακός παραχώρησε ισοπαλία στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Γ.Καραϊσκάκης», απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 1-1, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από τα πέναλτι του Μανιά στο 55΄ και του Τζούρτζεβιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
  • Ο Ολυμπιακός παραχώρησε ισοπαλία στον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ.Καραϊσκάκης» (Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-1) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Και τα δύο γκολ του αγώνα προήλθαν από εκετλέσεις πέναλτι, με τον Αστέρα να προηγείται στο 55' με τον Μανιά και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει με τον Τζούρτζεβιτς στο 93'. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε δύσκολα του Παναιτωλικού στην Τούμπα (ΠΑΟΚ- Παναιτωλικός 1-0), ενώ η αυλαία άνοιξε στη Λιβαδειά με τον γηπεδούχο Λεβαδειακό να παίρνει τη νίκη από τη Ξάνθη (Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-0). Την Κυριακή, η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο Περιστέρι από την τυπικά γηπεδούχο Λαμία. Ο τρίτος πρωτοπόρος, Πανιώνιος, αναμένεται να έχει δύσκολο έργο στους Ζωσιμάδες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου