Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Από την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2017 διαβάστε σε συνέχειες εδώ στο paneliakos

"ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: ΕΛΛΑΔΑ, 2017".

Aφήγηση, με φωτογραφίες και "εικόνες" από το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Σε κατάσταση πτώχευσης η Αρχιεπισκοπή Αμερικής – Ομαδικές απολύσεις και δραστικές περικοπές

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ σε άρθρο του κ. Θεόδωρου Καλμούκου: 

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής άρχισε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου τις απολύσεις υπαλληλικού προσωπικού της, οι οποίες αναμένεται να ανέλθουν μεταξύ 28 και 30. Το προσωπικό ανέρχεται στα 105 άτομα.
Ηδη απολύθηκαν στελέχη της εφημερίδας «Ορθόδοξος Παρατηρητής», τον οποίον δεν έχει χρήματα να τον εκδώσει στην έντυπη μορφή του και προσανατολίζεται μόνον στην ηλεκτρονική. Επίσης, προβαίνει σε δραστικές περικοπές στα διάφορα τμήματά της.

Με άλλα λόγια δεν είναι πολύ μακρυά που θα αναγκαστεί η Αρχιεπισκοπή να πουλήσει ακίνητη περιουσία για να καλύψει το οικονομικό έλλειμμα. Δεδομένο θεωρείτε από πολλούς η πώληση έκτασης γύρω από το Ελληνικό Κολέγιο αλλά και κτίρια ίσως και ναούς οι οποίοι μετά βίας είναι ανοικτοί σήμερα αφού το εκκλησίασμα περιορίζεται σε ελάχιστους ενορίτες. Ενώ “να είστε γενναιόδωροι” στο δίσκο και η άνοδος των εισφορών των κοινοτήτων είναι αναμενόμενο.
Δικές μας αποκληστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Αθήνα που έχουν γνώση στην αποχώρηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου αναφέρουν ότι στον κατάλογο αντικαταστασής του υπάρχουν και τα ονόματα των Μητροπολιτών: Νικήτα, Κλεόπα, Εμμανουήλ, Γεράσιμου και ενός από το Φανάρι που ξέρει καλά την κατάσταση στις ΗΠΑ.
Η Σύνταξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου