Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Η ελληνική πλευρά, λένε, ζήτησε από τη γαλλική ο Εμμανουέλ Μακρόν να συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Για να συναντηθούν εκεί με επικεφαλής ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων. Η γαλλική προεδρεία αρνήθηκε. Αν οι πληροφορίες αυτές ισχύουν, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από το Γάλλο πρόεδρο προσωπική πολιτική στήριξη. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση του «Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία».
  • Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης (7 και 8 Σεπτεμβρίου) του γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου.
  • Επίθεση με μπογιά από αγνώστους πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης στο γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.
  • «Ξέρω ότι πλανάται το ερώτημα για τη δική μου στάση στις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές αυτής της νέας προσπάθειας, της Συμπαράταξης. Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ότι δεν διεκδικώ πόστα αλλά θα συμβάλω τα μέγιστα να πετύχει αυτή η υπόθεση» τόνισε ο Γ.Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας τη στάση του, κατά τη συνεδρίαση του προσωρινού Εθνικού Συμβουλίου του ΚΙΔΗΣΟ. Θα είμαι «στρατιώτης» και «εγγυητής» της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, πρόσθεσε.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Ιρμα, ο οποίος έχει ενισχυθεί στην κατηγορία 5 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, στο γαλλο-ολλανδικό νησί του Αγίου Μαρτίνου και στο γαλλικό προτεκτοράτο του Αγίου Βαρθολομαίου, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των γαλλο-ολλανδικών υπηρεσιών. «Για τεράστιες ζημιές από καιρικό φαινόμενο πρωτόγνωρης έντασης στον Ατλαντικό Ωκεανό» έκανε λόγο ο ολλανδός υπουργός Εσωτερικών Ρόναλντ Πλάστερκ.
  • Ο πάπας Φραγκίσκος έφθασε στην πρωτεύουσα της Κολομβίας στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να υποστηρίξει τη διαδικασία ειρήνης και συμφιλίωσης στη χώρα, η οποία προσπαθεί να κλείσει το ματωμένο κεφάλαιο του πιο μακρόχρονου πολέμου στην αμερικανική ήπειρο.
  • Το κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε την Τετάρτη με νόμο τη διεξαγωγή την 1η Οκτωβρίου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της βορειοανατολικής περιφέρειας, το οποίο η ισπανική κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει παράνομο, διαμηνύοντας ότι θα το σταματήσει.
  • Οι ΗΠΑ επιθυμούν την επιβολή εμπάργκο πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα και απαγόρευση εξαγωγών κλωστουφαντουργικών προϊόντων, σύμφωνα με το προσχέδιο ψηφίσματος που διανεμήθηκε την Τετάρτη στα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
  • «H στρατιωτική δράση ενάντια στη Βόρεια Κορέα δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι είχε μια ειλικρινή και έντονη συζήτηση επί του θέματος με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Οικονομία

  • Θετικά νέα αναμένονται να υπάρξουν για τη χώρα μας, την Πέμπτη, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη.
  • H ανάπτυξη της ΕΕ θα ξεπεράσει τις προσδοκίες φέτος, αφήνοντας πίσω μία δεκαετία οικονομικών κρίσεων και θέτοντας πλέον την πρόκληση της προώθησης μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. «Πάσχουμε από μία έλλειψη αλληλεγγύης. Δεν είναι δυνατό να έχουμε μία Ευρωζώνη, στην οποία ορισμένες χώρες επωφελούνται από τους κανόνες, ενώ άλλες αισθάνονται ότι ζουν στη λιτότητα», τόνισε.
  • Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για φοροελαφρύνσεις μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το καλοκαίρι του 2018, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλ.Χαρίτσης από το Κιλκίς, όπου επισκέφθηκε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ). Αναφέρθηκε δε στα πολύ καλά στοχεία για τη μεταποίηση λέγοντας ότι ο Αύγουστος αποτελέσε μήνα ρεκόρ, καλώντας, μεταξύ άλλων, τις τράπεζες να παίξουν το ρόλο που τους αναλογεί, χρηματοδοτώντας την παραγωγική δραστηριότητα.
  • «Η δική μας πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι να προτείνουμε νέο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, το οποίο θα αντιμετωπίζει και τις τρεις πτυχές του διαλόγου που και εσείς πάντα τονίζετε στα δικά σας έντυπα: ανάπτυξη, αλληλεγγύη και Δημοκρατία», τόνισε ο Κ.Μητσοτάκης σε συνάντηση με μέλη της ΟΚΕ. «Θα μιλήσουμε για βιώσιμη ανάπτυξη που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα παρασυρθεί λόγω ΔΕΘ σε υποσχέσεις για παροχές, μόνο και μόνο για να γίνει αρεστός.
  • Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Στάνλεϊ Φίσερ, βετεράνος τραπεζίτης που βοήθησε στον εκσυγχρονισμό της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή στα μέσα Οκτωβρίου.

Αθλητισμός

  • Με πρόβλημα επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Σερβίας ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Ο στόπερ του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Ιρλανδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, στην οποία ξεκίνησε βασικός, όμως δεν αντικαταστάθηκε ως τη λήξη με αποτέλεσμα η κατάστασή του να επιδεινωθεί.
  • Τη συμβολή του Κυριάκου Παπαδόπουλου στη μεταγραφή του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν αποκάλυψε ο Παναγιώτης Ρέτσος στη διάρκεια της παρουσίασής του από τη γερμανική ομάδα. Ο 19χρονος διεθνής άσσος είχε την πρώτη του γνωριμία με τα ΜΜΕ της χώρας, όντας η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των «ασπιρίνων» και ήταν λογικό να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Έλληνας στόπερ συστήθηκε στους δημοσιογράφους ως «Πάνος» και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Bundesliga: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και είναι τιμή μου που θα παίξω στη Λεβερκούζεν και σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, όπως είναι το γερμανικό».
  • Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι εργασίες στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Χάρβαρντ, που φέτος φιλοξενήθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι σύνεδροι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους και μετά τις ομιλίες στο «Γ.Καραϊσκάκης» φόρεσαν τις φανέλες του Ολυμπιακού και έπαιξαν ποδόσφαιρο.
  • Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος από την ΕΠΣ Αθηνών, ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική της Super League που θα γίνει το Σάββατο στα Πηγάδια. Αθηναίος διαιτητής, ο Άγγελος Ευαγγέλου, θα «σφυρίξει» την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, ο Δημήτρης Στυλιαράς από την Αιτωλοακαρνανία ορίστηκε στο παιχνίδι του Απόλλωνα Σμύρνης με τον ΠΑΟΚ, ενώ το ματς της Κέρκυρας με τον Παναθηναϊκό θα διευθύνει ο Γιάννης Παπαδόπουλος απο την ΕΠΣ Μακεδονίας.
  • Ο Ηρακλής με την μορφή που τον γνώρισε το ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας, δεν υφίσταται πλέον καθώς η εταιρεία αναγκάζεται να αναστείλει τις δραστηριότητες της λόγω οικονομικού αδιεξόδου. Σε συνάντηση που έγινε την Τετάρτη μεταξύ παικτών και τεχνικού τιμ, οι συνεργάτες του ομογενή επιχειρηματία, Σπύρου Παπαθανασάκη, τους ενημέρωσαν πως η ομάδα δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Football League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου