Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, 2017

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ρίσκαρε με την επίσκεψή του στην Αθήνα, καθώς η κοινή γνώμη της χώρας του περίμενε ότι θα ακύρωνε το ταξίδι αυτό και θα μετέβαινε στις γαλλικές Αντίλλες, που υπέστησαν σοβαρά πλήγματα από τον τυφώνα Ίρμα.
  • Πολιτικό πρέπει να θεωρείται το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την εξ αποστάσεως ψηφοφορία και αποτέλεσε το θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση της λεγόμενης «Επιτροπής Αλιβιζάτου» την Τρίτη.
  • Στην ανάγκη στήριξης του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου στην ΕΕ για την αντιμετώπιση των κινδύνων ρήξης του κοινωνικού ιστού στα κράτη-μέλη της, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Πρ.Παυλόπουλος στο πλαίσιο της προσφώνησής του κατά το δείπνο, που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλίας Εμ.Μακρόν. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του ότι η Γαλλία θα εκπληρώσει στο ακέραιο την ιστορική αποστολή της. Ο Ε.Μακρόν συμφώνησε ως προς την ανάγκη εμβάνθυσης της ΕΕ με τον Πρόεδρο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η ΕΕ κατά την κρίση πήρε αποφάσεις εις βάρος των πολιτών της.
  • «Ήλθε η ώρα η Ελλάδα να ξανακοιτάξει προς το μέλλον, και όχι εφαρμόζοντας κανόνες που έχουν αποφασίσει άλλοι» υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στην αντιφώνησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου προς τιμήν του.
  • Επίσημο δείπνο προς τιμήν του προέδρου της Γαλλικής δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο. Δείτε τις φωτογραφίες...
  • «Στην Ευρώπη σήμερα απειλείται η Δημοκρατία και η εμπιστοσύνη, αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε θα είμαστε η γενιά που θα αναλάβει την ευθύνη του θανάτου της», τόνισε ο Εμάνουελ Μακρόν στη μεστή και συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία του από την Πνύκα, την οποία ξεκίνησε μιλώντας ελληνικά. Η ελληνική κρίση είναι μια αποτυχία της Ευρώπης, τόνισε. Αναπτύσσοντας τις ιδέες του για την επανεκκίνηση της ΕΕ, που είναι «η μόνη εναλλακτική μας» είπε ότι οι ελπίδες που πρέπει να προσφέρουμε στου νέους είναι Δημοκρατία, Κυριαρχία, Πολιτισμός.

Κόσμος

  • Η κυβέρνηση του Μεξικού ανακοίνωσε ότι ανακήρυξε τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας στη χώρα, Κιμ Χιονγκ Γκιλ, ανεπιθύμητο πρόσωπο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές του ασιατικού κράτους.
  • Ο κυκλώνας Χοσέ, ο οποίος απέχει 950 χιλιόμετρα ανατολικά από τις Μικρές Αντίλλες, ενισχύθηκε στην κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον με ανέμους 195 χιλιομέτρων ανά ώρα, ανακοίνωσε πριν από λίγο το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).
  • Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν έχει «εντοπίσει κανένα ίχνος ανάμειξης» από την εν εξελίξει έρευνα που διεξάγει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ για τις φερόμενες παρεμβάσεις της Ρωσίας στις αμερικάνικες εκλογές του 2016.
  • Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε το νόμο που ενέκρινε την Τετάρτη το καταλανικό κοινοβούλιο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 1η Οκτωβρίου για την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία, ανέφερε σήμερα Πέμπτη δικαστική πηγή.

Οικονομία

  • Η φετινή ΔΕΘ σφραγίζεται από το αίτημα της ανάπτυξης. Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, μετά από οδυνηρές εμπειρίες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, μετά από πολλές επίμοχθες επιτυχίες αλλά και υποτροπές, κλυδωνισμούς και κινδύνους, διαπιστώνεται μια αντικειμενική σύγκλιση, ιδιαίτερα θετική για τη χώρα και τις προοπτικές της...
  • Πολυπαραγοντική ήταν η μείωση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ELA της Τράπεζας της Ελλάδος κατά 5 δισ. ευρώ και δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την άνοδο των καταθέσεων τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι συναντήθηκε και συζήτησε με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων στο Κογκρέσο για την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης για το ανώτατο όριο δημοσίου χρέους, δηλώνοντας ανοιχτός στην κατάργησή του.
  • Η διαμόρφωση σύγχρονου και με αναπτυξιακό προσανατολισμό θεσμικού πλαισίου για την επαναλειτουργία υπό πτώχευση, πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο σύσκεψης υπό τον αντιπρόεδρο Γ.Δραγασάκη. Συγκροτείται Ομάδας Εργασίας με τη συμμετοχή των υπουργείων Εργασίας και Δικαιοσύνης, που θα ετοιμάσει νομικό πλαίσιο το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να αναλάβουν αυτές τις επιχειρήσεις.
  • Δεν κατάφερε να κρατήσει το θετικό πρόσημό του έως το τέλος της συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο τελικά έκλεισε την Τρίτη με μικρές απώλειες και υπό το βάρος της διόρθωσης αρκετών δεικτοβαρών μετοχών. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 811,04 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,08%.

Αθλητισμός

  • Το προπονητικό κέντρο του Ρέντη επισκέφθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατά την προπόνηση της ομάδας. Ο ισχυρός άνδρας των Ερυθρολεύκων έδειξε με την επίσκεψή του, τη στήριξή του σε παίκτες και προπονητικό τιμ, από τους οποίους περιμένει νίκες στα προσεχή ματς με τη Ξάνθη (Σάββατο) και τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Τρίτη).
  • Οι σύλλογοι της Premier League ψήφισαν υπέρ της πρότασης να λήξει η μεταγραφική περίοδος του επόμενου καλοκαιριού πριν από την έναρξη της σεζόν. Έτσι, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η μεταγραφική περίοδος θα κλείνει στις 17:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη πριν από την έναρξη της σεζόν στην Premier League. Στην ψηφοφορία δεν υπήρξε ομοφωνία. Οι σύλλογοι πάντως, θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να παραχωρούν ποδοσφαιριστές έως το τέλος της «κανονικής» μεταγραφικής περιόδου.
  • Η ώρα για να αναλάβει δράση η ακριβότερη μεταγραφή του Ολυμπιακού επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη έφτασε. Αν και ο Μπέσνικ Χάσι υπολόγιζε να χρησιμοποιήσει αργότερα τον Μπιορν Ένγκελς, καθώς εντάχθηκε πρόσφατα στην ομάδα, έχει κάνει μόνο τρεις προπονήσεις με τους «ερυθρόλευκους» και χρειάζεται λίγο χρόνο μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στις απαιτήσεις, ωστόσο ο τραυματισμός του Γιάγκος Βούκοβιτς, αλλάζει κάπως τα δεδομένα και πλέον ο Βέλγος άσος καλείται να σηκώσει το βάρος στο κέντρο της άμυνας.
  • Με πρόβλημα επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Σερβίας ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Ο στόπερ του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Ιρλανδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, στην οποία ξεκίνησε βασικός, όμως δεν αντικαταστάθηκε ως τη λήξη με αποτέλεσμα η κατάστασή του να επιδεινωθεί.
  • Τη συμβολή του Κυριάκου Παπαδόπουλου στη μεταγραφή του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν αποκάλυψε ο Παναγιώτης Ρέτσος στη διάρκεια της παρουσίασής του από τη γερμανική ομάδα. Ο 19χρονος διεθνής άσσος είχε την πρώτη του γνωριμία με τα ΜΜΕ της χώρας, όντας η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των «ασπιρίνων» και ήταν λογικό να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Έλληνας στόπερ συστήθηκε στους δημοσιογράφους ως «Πάνος» και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Bundesliga: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και είναι τιμή μου που θα παίξω στη Λεβερκούζεν και σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, όπως είναι το γερμανικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου