Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Στην Κρήτη θα βρεθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας, όπου θα συμμετέχει στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, ενώ θα μιλήσει και σε φόρουμ για την «Καθαρή Ενέργεια στα νησιά της ΕΕ».
  • Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, στην οποία σημειώνουν την κάκιστη κατάσταση των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.
  • Νέα αντιπαράθεση εκδηλώθηκε ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη για όσα διαδραματίστηκαν στο Κραν Μοντανά. Το ΑΚΕΛ αναφέρει πως «όποτε ο Πρόεδρος μένει εκτεθειμένος από δικές του πράξεις, παραλείψεις και κακούς χειρισμούς, όποτε ξεμένει από επιχειρήματα, καταγγέλλει υπόσκαψη των προσπαθειών του».
  • Νέα ανακοίνωση εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το θέμα της απορρύπανσης του Σαρωνικού, επαναφέροντας το ζήτημα της παραίτησής του. 
  • Σε εκδήλωση για το Κίνημα του Ναυτικού, στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο «Θ/Κ Γεώργιος Αβέρωφ» βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας πως η Δημοκρατία δεν πρέπει να θεωρείται ποτέ δεδομένη.

Κόσμος

  • Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «αντιτίθεται σθεναρά» στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν και προτρέπει τους ιρακινούς κούρδους ηγέτες να αρχίσουν αντ' αυτού διαπραγματεύσεις με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βαγδάτης, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  • Ο Πολ Μάναφορτ, ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, είχε προσφερθεί να ενημερώνει κατ' ιδίαν ρώσο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος θεωρείται πως διατηρεί στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ, δύο εβδομάδες πριν ο Τραμπ αποδεχθεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, έγραψε την Τετάρτη η εφημερίδα Washington Post.
  • Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι με τηλεοπτικό του διάγγλεμα κάλεσε τους ηγέτες της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας να ακυρώσουν το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία, σημειώνοντας ότι αυτό αντίκειται στους νόμους της χώρας.
  • Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τις επιστολές που στάλθηκαν σε ψηφοφόρους και τους διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή επειδή οι πολιτικές προτιμήσεις τους έχουν ήδη καταγραφεί από τις αναρτήσεις που κάνουν στο Διαδίκτυο.

Οικονομία

  • Τα επιδόματα ένδειας, σχολικής διαρροής, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας και απροστάτευτων τέκνων μεταφέρθηκαν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), διότι τα κριτήρια χορήγησης σε όλες τις περιπτώσεις ήταν χαμηλότερα από τα κριτήρια χορήγησης του ΚΕΑ, διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν κατάργηση των επιδομάτων αυτών.
  • «Μέχρι σήμερα, η κοινωνία εμφανιζόταν στο περιθώριο των σχεδιασμών για την ανάπτυξη. Πλέον η κοινωνία τίθεται στο επίκεντρο του σχεδίου» ανέφερε στο τρίτο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης, ο αντιπρόεδρος Γ.Δραγασάκης και τόνισε πως στόχος είναι, σε συνέχεια των περιφερειακών συνεδριών, η δημιουργία σταθερών και μόνιμων δομών συμμετοχής της κοινωνίας. «Ο σχεδιασμός του "αύριό" μας δεν θ' αφεθεί στις αγορές. Χρειαζόμαστε ολοκληρωμένο σχέδιο που να απαντά στις οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες», υπογράμμισε.
  • Απάντηση στην ανακοίνωση Σταϊκούρα εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζοντας πως η κεντρική διαχείριση των διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης είχε ξεκινήσει από το 2014.
  • Να μην καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δίνοντας αρνητική απάντηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο με εγκύκλιο, που απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες σ΄όλους τους φορείς της γενικής κυβερνήσεως, στους οποίους υπάγονται και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους ζητούσε να προβούν σε αυτή την ενέργεια.
  • Η Ελλάδα εξετάζει την ανταλλαγή 20 μικρών ομολογιακών εκδόσεων του 2012 με τέσσερις ή πέντε νέες, καθώς προετοιμάζεται να βγει από το μνημόνιο και να επιστρέψει σε τακτική χρηματοδότηση από τις αγορές, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο Reuters. Επιδιώκοντας «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο «θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα 'μαξιλάρι' ασφαλείας 12 με 14 δισ. ευρώ για την περίοδο των 9 με 12 μηνών μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος» σημειώνει αξιωματούχος.

Αθλητισμός

  • Με δύο γκολ του Σανέ η Μάντσεστερ Σίτι πήρε δύσκολη πρόκριση στην επόμενη φάση του League Cup, με 2-1, στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. Η Τσέλσι με χατ τρικ του Μπατσουαγί διέλυσε με 5-1 την Νότιγχαμ, στην ενδεκάδα της οποίας βρέθηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο ο Μπουχαλάκης. Άνετη πρόκριση και για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-1 επί της Μπάρτον.
  • Την πρώτη της νίκη στη La Liga πέτυχε η Λα Κορούνια επί της Αλαβές (1-0), η οποία έχει 0/5 στο ξεκίνημα της περιόδου. Η Ατλέτικο Μαδρίτης αποδείχθηκε πιο ουσιαστική κι έφυγε νικήτρια από το «Σαν Μαμές» απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, με 2-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της La Liga. Λεγανές και Χιρόνα αγνοούσαν την ισοπαλία για 4 και 3 συνεχόμενα ματς αντίστοιχα, ωστόσο, αυτό σταμάτησε απόψε καθώς η μεταξύ τους αναμέτρηση δεν ανέδειξε νικητή (0-0).
  • Η εντυπωσιακή Νάπολι (σκοράρει σε 17ο συνεχόμενο ματς) ανέτρεψε μέσα σε έξι λεπτά το εις βάρος της 0-1 από την Λάτσιο στο «Ολίμπικο» και με το επιβλητικό 4-1 «συγκατοικεί» στην κορυφή της Serie A με την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στον 4ο όμιλο του Champions League, Γιουβέντους, η οποία επιβλήθηκε με 1-0 της Φιορεντίνα στο Τορίνο. Χωρίς να φορτσάρει η Ρόμα πέρασε ένα ευχάριστο βράδυ στο «Τσίρο Βεγκορίτο» και με το 4-0 επί της Μπενεβέντο πέτυχε την 3η εφετινή της νίκη. Παράλληλα, οι «Ρωμαίοι» συμπλήρωσαν 10 ματς χωρίς ισοπαλία, ενώ ο Κώστας Μανωλάς έμεινε στον πάγκο σε όλο το 90λεπτο.
  • Η Μπορούσια με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο αναντικατάστατο πέρασε από το Αμβούργο με 3-0 και συμπλήρωσε 11 αγώνες αήττητη, ενώ στα πέντε τελευταία ματς διατηρεί ανέπαφη την εστία της. Μετά από 3 ανεπιτυχή αποτελέσματα, η Χέρτα Βερολίνου επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-1 της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Το αήττητο σερί που έχει από την έναρξη της περιόδου το Ανόβερο συνεχίζεται. Η ομάδα του Μπραϊτερνάιτερ έφυγε με το βαθμό (1-1) από την έδρα της Φράιμπουργκ, που αγνοεί τι σημαίνει νίκη εδώ κι 7 αγώνες.
  • Τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη του πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Μετά τον Απόλλωνα Σμύρνης για τη Super League, οι «πράσινοι» κατέβαλλαν και την αντίσταση της ΑΕΛ, με 2-0, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου και μπήκαν με το... δεξί στη διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου