Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Ζητούμε συνεργάτες

Η ιστοσελίδα μας ζητάει την συνεργασία σας, από όλο τον κόσμο.

Νέα από την Ελληνική παροικία αλλά και άρθρα που ενδιαφέρουν μπορείτε να τα στέλνεται στο paneliakos@aol.com

Μαζί με το γραπτό κείμενο μπορείτε να στέλνετε και φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις που έγιναν, ακόμα, και ενημερωτικό υλικό από εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Ενημέρωση για θέματα του Ελληνισμού έχουν την προτίμησή μας. Εάν έχετε νέα από την Κοινότητά σας, τον Σύλλογό σας, την Ομοσπονδία σας στείλτε τα με e-mail.

Όλες οι καταχωρήσεις είναι δωρεάν.

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Πράσινο φως από ΕΕ για τις νέες κυρώσεις ΗΠΑ στην Πιονγκγιάνγκ

Μετά την εκτόξευση πυραύλου

Πράσινο φως από ΕΕ για τις νέες κυρώσεις ΗΠΑ στην Πιονγκγιάνγκ

Με εκατέρωθεν ευθείες βολές συνεχίζουν την κόντρα τους ο αμερικανός πρόεδρος και ο βορειοκορεάτης ηγέτης. Η ένταση κλιμακώνεται και οι δηλώσεις ξεφεύγουν κατά πολύ από την διπλωματική γραμμή, την οποία οι ΗΠΑ μέχρι πρότινος προσπαθούσαν να προτάξουν ως τρόπο επίλυσης του ζητήματος.
«Ρόκετ Μαν» χαρακτήρισε ο αμερικανός πρόεδρος τον Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, απειλώντας ότι θα καταστρέψει ολοσχερώς την Βόρεια Κορέα. Πριν από μερικά 24ωρα, ωστόσο, από το επιτελείο του Τραμπ διεμήνυαν ότι δεν θα καταρριφθούν οι διπλωματικές ισορροπίες.
Η αντιπαράθεση οξύνεται, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να χαρακτηρίζει πλέον τον Τραμπ «σκυλί που γαβγίζει» και τον τελευταίο να επιβάλλει νέες κυρώσεις.
«Θα επιβάλουμε περισσότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα» είπε ο αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Η Βόρεια Κορέα, από την πλευρά της, δήλωσε σε επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα πως οι διεθνείς κυρώσεις που της επιβλήθηκαν για το πυρηνικό πρόγραμμά της καθώς και για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση των παιδιών στη χώρα.
Οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν το «πράσινο φως» για την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας με αφορμή την τελευταία πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ.
Οι κυρώσεις αυτές θα συμπληρώσουν εκείνες που αποφασίστηκαν από τον ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα. Μεταξύ άλλων αναμένεται ότι θα επιβληθεί πλήρης απαγόρευση στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να εξάγουν πετρέλαιο στη Βόρεια Κορέα και να επενδύουν στη χώρα αυτή, όπως είπαν δύο διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου