Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 8/8/17

  • Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αττική, το Βόρειο Αιγαίο (Λέσβος και Χίος) και την Εύβοια, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  • Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι πυρκαγιές στην Καστάνια Μεσσήνης του νομού Μεσσηνίας και στις Βολίμες Ζακύνθου.
  • Ολοκληρώθηκε ο εντοπισμός και η μεταφορά τραυματισμένης νεαρής κοπέλας, μετά από πτώση της σε βράχια στην περιοχή Γριά Βάθρα Σαμοθράκης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η κοπέλα φέρει κάταγμα στο πόδι.
  • Δεν καταργείται ο εκκλησιασμός των μαθητών του δημοτικού, επιμένει το υπουργείο Παιδείας. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι το «ΣτΕ όπως ομολογούν πια όλα τα ΜΜΕ, ενέκρινε τη διάταξη για την κλήρωση του σημαιοφόρου» και στρεφόμενο κατά ΜΜΕ σημειώνει πως «αφού συντήρησαν για λίγες μέρες το ένα ψέμα σήμερα αρχίζει νέο σίριαλ με νέο ψέμα περί δήθεν κατάργησης του εκκλησιασμού εκ μέρους του υπουργείου».
  • Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις ευθύνες για την καμένη γη στα Κύθηρα. Απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία αναφέρεται σε «κακό συντονισμό και έλλειψη εναέριων μέσων», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατηγορεί τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και τον δήμαρχο Κυθήρων για «πολιτικό παιχνίδι». Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την καταστροφική πυρκαγιά που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα.

Κόσμος

  • Μία ακόμα κίνηση τακτικής από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, ο οποίος φαίνεται να προσαρμόζει τις αποφάσεις του στις εξελίξεις και κυρίως στις διεθνείς αντιδράσεις. Ο Μαδούρο ανακοίνωσε τη «συνύπαρξη» της Συντακτικής Συνέλευσης με τη Βουλή που εξελέγη το 2015. Σε διαφορετικούς χώρους.
  • Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι παραμένει τελικά στη θέση του, παρά τις διαφορές σχετικά με το νέο δεοντολογικό κώδικα για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
  • «Συναγερμός» έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη για μολυσμένα αυγά προέλευσης Ολλανδίας. Εκτός από την Ολλανδία, έχουν πληγεί επίσης Γερμανία, Ελβετία και Σουηδία -όπου εκατομμύρια αυγά αποσύρθηκαν και καταστράφηκαν-, ενώ Γαλλία και Βρετανία επλήγησαν με την σειρά τους από την κρίση που έχει ξεσπάσει.
  • Από το γήπεδο γκολφ του στο Νιου Τζέρσεϊ όπου βρίσκεται εδώ και 3 ημέρες -και όπου αναμένεται να παραμείνει δύο εβδομάδες- ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να στείλει στους αμερικανούς πολίτες το μήνυμα ότι εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς.
  • Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Δεύτερα τη Γερμανία ότι προσφέρει βοήθεια σε τρομοκράτες, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει δώσει απαντήσεις για κανέναν από τους χιλιάδες φακέλους που έχει αποστείλει η τουρκική κυβέρνηση στις γερμανικές αρχές και δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της Άγκυρας για την έκδοση υπόπτων που βρίσκονται στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών.

Οικονομία

  • Μία ακόμα επιβάρυνση για 250 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους έρχεται τον Σεπτέμβριο, καθώς το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ στέλνουν ειδοποιητήρια με τις εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ.
  • Ρεκόρ κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλέτες του Δημοσίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τον Ιούνιο το ποσοστό των οφειλετών που βρίσκονταν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έφτασε το 59,14% του συνόλου των φορολογούμενων, στους οποίους μπορούν να επιβληθούν τέτοια μέτρα.
  • Επιλεκτική ανάγνωση και παρουσίαση στατιστικών στοιχείων, με στόχο την παραπληροφόρηση και την εξυπηρέτηση της αντιπολιτευτικής της τακτικής, καταλογίζει στη ΝΔ το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Στα 5,134 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουνίου εφέτος οι υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Από το συνολικό ποσό, τα 3.881,9 εκατ. ευρώ αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, κυρίως προς προμηθευτές και το 1.252,3 εκατ. ευρώ σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων.
  • Στην πιστωτική ανασκόπηση που εξέδωσε την Δευτέρα ο οίκος, σημειώνει την αυξημένη ζήτηση δανείων, ειδικά οικιστικών και επιχειρηματικών, που διαπιστώνεται στην έρευνα τραπεζικών χορηγήσεων της Κεντρικής Τράπεζας. Ο οίκος Moody's υποδεικνύει ότι «η αύξηση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πιστοληπτική αξιολόγηση των τραπεζών, επειδή θα υποστηρίξει την παραγωγή εσόδων, θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση των κερδών πριν από τις προβλέψεις που καταγράφουν πτώση και θα ενισχύσουν τους αδύναμους ισολογισμούς».

Αθλητισμός

  • Είκοσι τρία λεπτά στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά για την Μπαρτσελόνα να πετύχει τρία γκολ και να φτάσει στην εύκολη νίκη με 5-0 επί της Σαπεκοένσε στο «Νόου Καμπ». Η φιλική αναμέτρηση με την βραζιλιάνικη ομάδα, η οποία αφανίστηκε πριν από 9 μήνες στην αεροπορική τραγωδία της Κολομβίας, έδωσε την ευκαιρία στον Ερνέστο Βαλβέρδε να δοκιμάσει σε μεγάλο βαθμό την ενδεκάδα που θα στηριχτεί τουλάχιστον στο ξεκίνημα της περιόδου εντός κι εκτός των συνόρων.
  • Και τυπικά ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, καθώς ο Ελληνας πορτιέρε εξασφάλισε και τυπικά την ελευθερία του από τον ΠΑΣ Γιάννινα και το απόγευμα της Δευτέρας, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τους «ασπρόμαυρους», με οψόν ανανέωσης από τον «Δικέφαλο» εφόσον μείνει ευχαριστημένος από την παρουσία του 28χρονου.
  • Παίκτης του Ολυμπιακού με κάθε επισημότητα είναι από το απόγευμα της Δευτέρας ο Γκιγιόμ Ζιλέ, ο οποίος μάλιστα στις πρώτες δηλώσεις του δεσμεύτηκε να δώσει όλο του το είναι για να συμβάλλει κι αυτός στις επόμενες μεγάλες επιτυχίες της νέας ομάδας του. «Θυμάμαι πολύ καλά τους οπαδούς μας...» είπε με νόημα ο Βέλγος που όπως έγινε γνωστό υπέγραψε για 2+1 χρόνια με την ομάδα του Πειραιά.
  • Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η μεταγραφή του Γκιγιόμ Ζιλέ στον Ολυμπιακό. Ο 33χρονος Βέλγος διεθνής μέσος έφτασε στην Αθήνα λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τους «ερυθρόλευκους». Ο Ζιλέ θα περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και θα μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ, προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιό του.
  • Ο Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, παραχώρησε συνέντευξή Τύπου στην οποία μίλησε και για την υπόθεση Νεϊμάρ, αφήνοντας αιχμές για την απόφαση του Βραζιλιάνου να «μετακομίσει» στη Παρί Σεν Ζερμέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου