Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Επίσκεψη Τσίπρα στην καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος»Κ


Καπνός... ο ΤσίπραςΕπίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο εργοστάσιο της βιομηχανίας "Παπαστράτος ΑΒΕΣ" στον Ασπρόπυργο Αττικής την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Την καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής επισκέφθηκε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας ως «ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική Οικονομία» την επένδυση της εταιρείας ύψους 300 εκατ. ευρώ που δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας.
Στην ομιλία του προς τους εργαζομένους και τη διοίκηση της εταιρείας, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη αν πρωτίστως δεν φροντίσουμε να στηρίξουμε τον βασικό κρίκο της παραγωγικής αλυσίδας που είναι ο εργαζόμενος». Σε αυτό το πλαίσιο έκανε ιδιαίτερη μνεία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας στη Βουλή και το οποίο προσπαθεί να καταπολεμήσει φαινόμενα που έχουν γίνει «καθεστώς» στις εργασιακές σχέσεις, όπως η απλήρωτη, η αδήλωτη, η υποδηλωμένη εργασία.
«Εμείς θα πετύχουμε να ξανακερδίσουμε την απασχόληση και να δομήσουμε ένα υγιές περιβάλλον εργασιακών σχέσεων και επιχειρηματικότητας στον τόπο», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «διαμορφώνονται οι συνθήκες σιγά-σιγά για την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, διαμορφώνονται οι προοπτικές ώστε να ξαναγίνει ένας ελκυστικός επενδυτικός τόπος η Ελλάδα, το κυριότερο όμως είναι ότι διαμορφώνονται οι προοπτικές για την οριστική έξοδο από τη μακρόχρονη περιπέτεια που πέρασε ο τόπος τα 7 χρόνια της μνημονιακής επιτροπείας, που παλεύουμε ώστε να τελειώσει οριστικά σε έναν χρόνο τον ερχόμενο Αύγουστο του 2018». Σημείωσε ότι «εργαζόμαστε καθημερινά για να βάλουμε τις βάσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο που θα είναι διαφορετικό από αυτό που μας οδήγησε στην κρίση, που θα βασίζεται στην καινοτομία την τεχνολογία και κυρίως στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων».
Ειδικότερα, στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στον χώρο των εγκαταστάσεων παρουσία των εργαζομένων και της διοίκησης, τόνισε ότι «σήμερα είναι πολλοί αυτοί που εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία», εξηγώντας ότι το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από 1 δισ. άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου (δηλαδή αμέσως μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης) υπήρξε τριπλασιασμός. Είπε ότι η επένδυση της Παπαστράτος που επέλεξε σε δύσκολες συνθήκες (το 2015) και υλοποιείται τώρα, είναι μια παραγωγική επένδυση που δίνει προστιθέμενη αξία, νέες θέσεις εργασίας, επένδυση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, ενώ δίνει προοπτική και στον πρωτογενή τομέα, καλύπτοντας πολλαπλάσιες θέσεις πέραν των 400 νέων θέσεων, στον χώρο της καπνοπαραγωγής.
Σημείωσε ότι «η επένδυση αυτή είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» και ότι η επιλογή αυτή «δικαιώνεται γιατί η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και κυρίως η δέσμευση των εταίρων μας για έναν αλγόριθμο που κλειδώνει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους διαμορφώνει μια προοπτική που δεν μας ενδιαφέρει και πολύ αν την έχει χαιρετίσει η πλειοψηφία των ΜΜΕ στην Ελλάδα, αλλά μας ενδιαφέρει που την έχει χαιρετίσει η πλειοψηφία των επενδυτών μέσα και έξω από την Ελλάδα». Τόνισε ότι αυτό «αποκρυσταλλώθηκε πρώτα και κύρια με την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές», δεύτερον, με τις διαρκείς το τελευταίο διάστημα αναβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης στην ελληνική οικονομία και τρίτον, με τη δυνατότητα των ελληνικών επιχειρήσεων να δανείζονται με ανταγωνιστικά επιτόκια από τις διεθνείς αγορές.
«Διαμορφώνονται λοιπόν οι συνθήκες σιγά-σιγά για την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, διαμορφώνονται οι προοπτικές ώστε να ξαναγίνει ένας ελκυστικός επενδυτικός τόπος η Ελλάδα, το κυριότερο όμως είναι ότι διαμορφώνονται οι προοπτικές για την οριστική έξοδο από την μακρόχρονη περιπέτεια που πέρασε ο τόπος τα 7 χρόνια της μνημονιακής επιτροπείας που παλεύουμε ώστε να τελειώσει οριστικά σε έναν χρόνο τον ερχόμενο Αύγουστο του 2018», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και τόνισε:
«Εργαζόμαστε καθημερινά για να βάλουμε τις βάσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο που θα είναι διαφορετικό από αυτό που μας οδήγησε στην κρίση, που θα βασίζεται στην καινοτομία την τεχνολογία και κυρίως στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων».
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι η επιχείρηση Παπαστράτος βοηθά την ελληνική Πολιτεία στην καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης για χρόνια δράσης των λαθρεμπόρων στον χώρο των καπνικών, και την ευχαρίστησε για την έμπρακτη στήριξη στη μάχη για την πάταξη του λαθρεμπορίου, για τη δωρεά ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος σκάνερ που δόθηκε στις ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό και την απόσυρση τεράστιων ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων που θα κατέληγαν στην ελληνική αγορά.
«Εχουμε επιλέξει να στηρίξουμε τον εργαζόμενο και ταυτόχρονα να στηρίξουμε και τη νομιμότητα, να χτυπήσουμε την ανομία, να πατάξουμε την παραβατικότητα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου