Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

H ιστοσελίδα μας paneliakos.com

σας εύχεται Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία

Happy 2019

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Εκτοξεύτηκε το ευρώ μετά τον πύραυλο της Βορείου Κορέας

Πέμπτη, 31 Αυγούστου, 2017

Σκαρφάλωσε πάνω από τα 1,20, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμισι ετών


Αθήνα 
Εκτοξεύτηκε το ευρώ μετά τον πύραυλο της Βορείου Κορέας«Πύραυλος» έγινε το ευρώ που σκαρφάλωσε πάνω από τα 1,20, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμισι ετών.

Η εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία και η σιγή ασυρμάτου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το ισχυρό ενιαίο νόμισμα, προκάλεσαν νέο ράλι στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος οδηγώντας το ευρώ έως τα 1,205 δολάρια.

Πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΕΚΤ που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στη Φρανκφούρτη. Τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα στον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας Μάριο Ντράγκι ο οποίος καλείται να δώσει στίγμα για τη νομισματική πολιτική και να αναφερθεί στην πορεία του ευρώ, σε μια χρονική περίοδο που η οικονομία ανακάμπτει και ο πληθωρισμός παρουσιάζει σημάδια ενίσχυσης.

Στη συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Τζάκσον Χολ του Κάνσας των ΗΠΑ ο Ντράγκι απέφυγε να αναφερθεί στο ενιαίο νόμισμα το οποίο η ΕΚΤ θεωρεί ότι είναι υπερτιμημένο και τώρα -με αφορμή τις εξελίξεις και στην Κορέα- οι αγορές δοκιμάζουν τις αντοχές του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου