Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Θρήνος για το Βασίλη Κουτρουμπή, στο Τορόντο. Το κτύπημα της μοίρας στον Κώστα και Ζωή Κουτρουμπή

Τετάρτη, 30 Αυγούστου, 2017
Στο καλό πατριώτη, Αιωνία σου η Μνήμη

Εκατοντάδες κόσμος πήγε να αποχαιρετήσει τον Βασίλη Κουτρουμπή στο Τορόντο του Καναδά. Από κοντά αλλά και από μακρυά, όπως από τη Νέα Ιερσέη των ΗΠΑ, πατριώτες, συγγενείς και φίλοι πήγαν στο λαϊκό προσκύνημα την Κυριακή και προχθές Δευτέρα στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου να δώσουν 'τον τελευταίο ασπασμό” στον από την Ηλεία καταγόμενο Βασίλη Κουτρουμπή που η μοίρα του έπεξε άσχημο παιχνίδι και έφυγε στα 51 χρόνια. Από κοντά και από μακριά ήταν και τα τόσα και τόσα λουλούδια ενώ συγκεντρώθηκε και ένα χρηματικό ποσό για “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”.

Οι τεθλιμένοι, η σύζυγός του Ροζαλίνα, οι κόρες του Λένα και Πωλίνα, μα πάνω από όλα οι γονείς του που μέσα σε λιγότερο από 8 χρόνια κήδευαν τα δύό τους παιδιά (προηγήθηκε ο θάνατος του Γιώργου Κουτρουμπή όταν ένας στυγνός δολοφόνος του αφαίρεσε το νήμα της ζωής.

Ο Βασίλης Κουτρουμπής με τη σύζυγό του Ροζαλίνα, τον Αύγουστο 2016

Τι να πει κανείς στη χαροκαμένη μάνα κ. Ζωή Κουτρουμπή από την Αρετή Ηλείας και τον πατέρα, Κώστα Κουτρουμπή από την Αμαλιάδα, επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας; Τι να τους πεις και πως να τους παρηγορήσεις που δεκαετίες πριν μετανάστευσαν στο Τορόντο για μία καλύτερη ζωή. Έφτιαξαν οικογένεια και είχαν όνειρα για τα παιδιά τους. Είχαν όνειρα για την Ομογένεια, για την Ηλεία.
Ο Κώστας Κουτρουμπής πέρα από τη δουλειά του προσπαθούσε και τα κατάφερε να οργανώσει τους Ηλείους του Τορόντο, του Καναδά, των ΗΠΑ.
Όταν ο Κώστας Κουτρουμπής ήταν Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας 1991-1993 ήμουν δίπλα του σαν Α' Αντιπρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας. Τρέχαμε σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ του Καναδά, την Ελλάδα. Το Ηλειακό Χωριό ήταν το Θέμα.
Ταξιδέψαμε μαζί στην Αθήνα από την Αμαλιάδα, νύχτα, για να συναντήσουμε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αείμνηστο Αθανάσιο Κανελλόπουλο για το Ηλειακό Χωριό και άλλα θέματα. “Όταν θα υλοποιηθεί το Ηλεικό Χωριό εγώ μπορεί να μην είμαι στη ζωή αλλά θα έρθει ο Γιώργος και ο Βασίλης” είπε ο Κώστας Κουτρουμπής στο Σύνταγμα όταν καθίσαμε να φάμε νωρίς το πρωί πριν πάμε στον Κανελλόπουλο.
Στις αρχές του Ιουνίου δεν ήταν εύκολο να φύγεις από την Αμαλιάδα και παίρνοντας το πρώτο αεροπλάνο να πας επειγόντως στο Τορόντο γιατί ο Βασίλης έπεσε στο σπίτι του και του δημιουργήθηκε ένα αιμάτωμα στο κεφάλι. Τι αγωνία του πατέρα και της μητέρας μέσα στο αεροπλάνο να δουν τον μοναχογιό τους πλέον, το Βασίλη τους;
Ήμουν σε κάποιο ραντεβού για τη δουλειά μου όταν κτύπησε το κινητό από την Δάφνη, Ηλείας. Στην άλλη γραμμή ήταν ο αδερφός μου Γιώργος που μου είπε ότι έμαθε ότι ο Κώστας και η Ζωή έφυγαν από την Αμαλιάδα πριν 2 ημέρες επιγώντος για το Τορόντο. Έκλεισα το τηλέφωνο και πήρα αμέσως το Κώστα Κουτρουμπή στο Τορόντο.   Με τρεμάμενη φωνή μου είπε ο Κώστας ότι ο Βασίλης  τους είναι στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε κώμα. Δηλαδή ζούσε με μηχανική υποστήριξη. 'Έχουμε ελπίδες” τον ρώτησα. “Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν” μου είπε. Κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά. Του είπα περαστικά και μόλις έκλεισα το τηλέφωνο ψιθύρισα μια προσευχή γιατί είχα γνωρίσει τόσο Γιώργο όσο και το Βασίλη Κουτρουμπή τους οποίους ο Κώστας Κουτρουμπής τους είχε “επιτάξει” αρκετές φορές να πηγαινοφέρνουν Ηλείους στο αεροδρόμιο του Τορόντο για συμβούλια και συνέδρια των Ηλείων.

Κουράγιο Κώστα, κουράγιο Ζωή. Είμαστε μαζί σας.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου