Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

TEXAS, Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 7 νεκροί και υπάρχουν 30 χιλιάδες άστεγοι από τον τυφώνα Harvey

Τετάρτη, 30 Αυγούστου, 2017

Τέξας: Επτά νεκροί και 30.000 άστεγοι από τον τυφώνα Χάρβεϊ
Κεντρικός δρόμος στο ανατολικό Χιούστον έχει μετατραπεί σε ποτάμι.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Ο απολογισμός των νεκρών από τον τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας ανήλθε στους επτά, τουλάχιστον, ενώ πρωτόγνωρες πλημμύρες αναμένεται να εξαναγκάσουν περισσότερα από 30.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους για την άνοδο της στάθμης του νερού τις επόμενες μέρες καθώς η καταιγίδα μαίνεται πάνω από τις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικού.

Χιλιάδες μέλη της Εθνικής Φρουράς, αστυνομία, διασώστες και πολίτες έσπευδαν με ελικόπτερα, πλοιάρια και ειδικά φορτηγά να βοηθήσουν τα εκατοντάδες άτομα που θεωρούνται εγκλωβισμένα στο Χιούστον, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η καταιγίδα Χάρβεϊ, που έπιασε στεριά την Παρασκευή κοντά στο Κόρπους Κρίστι, περίπου 354 χλμ νότια του Χιούστον, ήταν ο ισχυρότερος τυφώνας που πέρασε από το Τέξας τα τελευταία 50 χρόνια.

Τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν στην κομητεία Χάρις, όπου βρίσκεται το Χιούστον, σύμφωνα με την Τρίσια Μπέντλεϊ, εκπρόσωπο του γραφείου του ιατροδικαστή της κομητείας. 

Υπερχείλισε φράγμα στο Χιούστον

Μεγάλο φράγμα λίγο έξω από το Χιούστον άρχισε να υπερχειλίζει, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ «σπρώχνει» τη στάθμη των υδάτων.

Μηχανικοί επιχείρησαν να αποτρέψουν την υπερχείλιση, καθώς και το να πλημμυρίσουν οι κοντινές κοινότητες, απελευθερώνοντας μικρές ποσότητες νερού του φράγματος Addicks.

Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχο, τα επίπεδα νερού έχουν ξεπεράσει το ύψος της δεξαμενής του φράγματος, κάτι που σημαίνει ότι οι συνοικίες κοντά στον ποταμό Μπάφαλο Μπαϊού, ο οποίος περνά από τμήμα της πόλης του Χιούστον, απειλούνται με πλημμύρες.

Παράλληλα, υπάρχουν έντονες ανησυχίες και για την υπερχείλιση του φράγματος Μπάρκερ.


«Απλώστε πετσέτες για να σας δούμε... »

Γυναίκα 60 χρονών σκοτώθηκε στον ύπνο της στη γειτονική κομητεία Μοντγκόμερι από πτώση δέντρου στο τροχόσπιτο όπου ζούσε, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το γραφείο του τοπικού ιατροδικαστή. Οι αρχές πιστεύουν ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων και από γειτονικές κομητείες.

Ο Χάρβεϊ αναμένεται να παραμείνει στο Τέξας τις επόμενες μέρες, με βροχοπτώσεις που θα προσθέσουν τουλάχιστον άλλα 25-31 εκατοστά βροχής, και με πιθανές πλημμύρες στη γειτονική Λουϊζιάνα.

Σε σκηνές που θυμίζουν τις καταστροφές του τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη το 2005, ομάδες αστυνομικών και του Λιμενικού έχουν διασώσει τουλάχιστον 2.000 άτομα έως τώρα, ανασύροντάς τα τις περισσότερες φορές από τις στέγες με ελικόπτερα, ενώ προτρέπουν εκατοντάδες άλλα που βρίσκονται απομονωμένα σε πλημμυρισμένα σπίτια να απλώσουν πετσέτες ή σεντόνια έξω από τα παράθυρα ώστε να τραβήξουν την προσοχή των διασωστών.

Μέχρι και τη Δευτέρα το απόγευμα, το κέντρο του Χάρβεϊ εξαπλωνόταν επί 137 χλμ στην περιοχή νότια-νοτιοδυτικά του Χιούστον, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις μέχρι και αύριο θα έχει διαγράψει τόξο προς το Χιούστον, πόλη 6,8 εκατ. κατοίκων, με τις χειρότερες πλημμύρες να αναμένονται αργότερα αύριο και την Πέμπτη.

Στα καταφύγια 5000 άτομα

Το Σώμα Μηχανικών του Αμερικανικού Στρατού ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τα φράγματα από τους αποθετήρες νερού Αντικς και Μπάρκερ κοντά στο Χιούστον ώστε να φύγει το νερό προς το Μπάφαλο Μπαγιού, βαλτώδες ποτάμι που διασχίζει το Χιούστον. Οι αρχές της πόλης προειδοποίησαν ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες πλημμύρες.

Οι καταρρακτώδεις βροχές μεταξύ πέφτουν σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση 240 χλμ από το Χιούστον, ανεβάζοντας τη στάθμη των ποταμών γύρω από την πόλη.

Περίπου 5.000 άτομα βρίσκονται σε καταφύγια από τη Δευτέρα το πρωί, ανέφεραν αξιωματούχοι της πόλης, ενώ ο επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών προέβλεψε ότι ακόμα 30.000 άτομα θα χρειαστούν πρόχειρη στέγαση.

Οι αρχές του Χιούστον δεν διέταξαν την εκκένωσή του από φόβο ότι θα εγκλωβιστούν πολλά άτομα σε λεωφόρους της πόλης που τώρα έχουν καλυφθεί από νερά, το βάθος των οποίων σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνούν το ένα μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου