Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 29 Αυγούστου, 2017

  • «Δίνουμε στη διαβούλευση ένα πολύ καλά επεξεργασμένο σχέδιο» τόνισε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, αναφέροντας ότι επικοινώνησε με τους αρχηγούς των κομμάτων, με τους οποίους θα έχει και σειρά συναντήσεων, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Τετάρτη.
  • Συνολική πλατφόρμα για τη δασική πολιτική που θα εδράζεται στο τρίπτυχο πρόληψη - κατάσβεση – αποκατάσταση θα παρουσιάσει η ΝΔ το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως ειπώθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Κ.Μητσοτάκης με αντικείμενο τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις προτάσεις του για τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Φυσικά δεν έλειψε η κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς με την κάλυψη από τα ενάερια μέσα να κρίνεται ανεπαρκής.
  • Με κύριο θέμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως προκύπτει, οι πανελλαδικές εξετάσεις παραμένουν στον ορίζοντα, ενώ η υποχρεωτική εκπαίδευση θα αυξηθεί σταδιακά στα 14 χρόνια.
  • Ένα 12χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του στον επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Μύρινα της Λήμνου, όταν τρακτέρ, με οδηγό έναν 82χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ένας 48χρονος.
  • Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα είναι παραδομένα στις φλόγες η ορεινή Ζάκυνθος, με την πύρινη λαίλαπα να έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα πεύκων, ελαιοκαλλιέργειες, σπίτια και στάβλους με ζώα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετωπίζει σήμερα συνεχείς αναζωπυρώσεις στην περιοχή των Μαριών, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη.

Κόσμος

  • Ο απολογισμός των νεκρών από τον τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας ανήλθε στους επτά, τουλάχιστον, ενώ πρωτόγνωρες πλημμύρες αναμένεται να εξαναγκάσουν περισσότερα από 30.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
  • Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο τα ξημερώματα της Τρίτης, ο οποίος πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία, δήλωσαν οι κυβερνήσεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας. Συναγερμός σήμανε σε Τόκιο, Σεούλ και Ουάσινγκτον. Πληροφορίες για πιθανή λήψη στρατιωτικών μέτρων κατά της Πιονγιανγκ. Θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
  • Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, προέτρεψε την Δευτέρα το Ηνωμένο Βασίλειο να «αρχίσει να διαπραγματεύεται σοβαρά» όσον αφορά την αποχώρησή του από την ΕΕ, κατά την έναρξη του νέου κύκλου επαφών στις Βρυξέλλες.
  • Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσαν την Δευτέρα τη Ρωσία και την Ουκρανία να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να εφαρμοστεί η εύθραυστη ανακωχή στην ανατολική Ουκρανία.
  • Η αστυνομία του Χιούστον, της πόλης που έχει παραλύσει από τις πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, προειδοποίησε την Δευτέρα όσους επιδιώκουν να επωφεληθούν από το χάος για να λεηλατήσουν και να ληστέψουν σπίτια και καταστήματα.

Οικονομία

  • Μόνιμη σταθερότητα στην ευρωζώνη μπορεί να επιτευχθεί μόνον εάν η Ευρώπη ξεπεράσει τις αμαρτίες του παρελθόντος και επανεφευρεθεί, δηλώνουν στην γερμανική εφημερίδα 'Die Welt' νομπελίστες οικονομολόγοι, με αφορμή συνέδριο το οποίο έγινε στο Λίνταου της Γερμανίας.
  • Χωρίς κατάθεση προσφορών εξέπνευσε το απόγευμα η διορία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος του δεύτερου διαγωνισμού που προκηρύχθηκε στην αρχή του μήνα, από τον εκκαθαριστή (Ernst & Young) για την πώληση της ΕΛΒΟ, όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Θόδωρος Αλιόγκας.
  • Με το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά να κατατίθεται αύριο, Τρίτη, στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ενημέρωσε για αυτό τους εθνικούς κοινωνικούς εταιρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ). Το νομοσχέδιο τονίζει το υπουργείο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τρεις άξονες με θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία.
  • Το εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής, θα επισκεφθεί αύριο, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θα τον συνοδεύσουν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.
  • Έως το τέλος του έτους, θα έχουν ολοκληρώσει οι αρμόδιες επιτροπές το έργο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με βάση τις εμπορικές αξίες, οπότε και θα εφαρμοστεί δικαιότερο καθεστώς υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, δεσμεύθηκε η υφυπουργός Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου από το βήμα της Βουλής. Ωστόσο, οι φορείς της αγοράς αμφισβητούν κατά πόσο αυτό θα συμβεί, δεδομένου ότι, όπως λένε, η αναπροσαρμογή θα συνοδεύεται από αύξηση των συντελεστών.

Αθλητισμός

  • Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην AEL FC Arena. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 59ο λεπτό με πέναλτι του Μάσα, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Ναζλίδης στο 71΄. Για τις δύο ομάδες ήταν ο πρώτος εφετινός βαθμός.
  • Λακωνικός ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε μιλώντας στον Τύπο, στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής ομάδας εν όψει των αγώνων με Εσθονία και Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. «Η ομάδα έχει υψηλό κίνητρο. Κοιτάζουμε μόνο την Εσθονία. Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά που έχουμε» τόνισε ο Γερμανός τεχνικός.
  • Την απόκτηση του Τζόαν Οριόλ ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ατρόμητος. Ο Ισπανός αμυντικός βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1+1 έτους, ενώ ακολούθησε το λιτό κείμενο από την πλευρά της διοίκησης.
  • Με ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός ενημέρωσε ότι λόγω αυξημένης ζήτησης, ανοίγουν και οι θύρες 21 και 22 για τους φιλάθλους που θέλουν να προμηθευτούν εισιτήρια διαρκείας, αφού στις 1, 4, 5, 6, 9, 11, 17, 19, 20, 21, 24 και 25 έχουν εξαντληθεί.
  • Το όνομα του Νικολά Μπουρντίσο «τσεκάρει» ο Παναθηναϊκός. Ο πολύπειρος Αργεντινός κεντρικός αμυντικός προτάθηκε στους «πράσινους», που αναζητούν παίκτη στη συγκεκριμένη θέση, και η περίπτωσή του εξετάζεται. Ο 36χρονος στόπερ έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την Τζένοα και το όνομά του «έπαιξε» και για τον Ολυμπιακό πριν από λίγο καιρό, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου