Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Εθνική... για κλάματα.

Κρίμα το σούπερ δώρο από την Κύπρο, 0-0 με Εσθονία!

Την ώρα που η Κύπρος γονάτιζε τη Βοσνία με 3-2, η Εθνική έμενε στο 0-0 με την Εσθονία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" χάνοντας τεράστια ευκαιρία να εξασφαλίσει την 2η θέση του ομίλου της. Mακριά από τον καλό της εαυτό η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε, δεν είχε φρεσκάδα και ιδέες.
Απίστευτο και όμως... αληθινό! Η Κύπρος πραγματοποίησε επική ανατροπή στο "ΓΣΠ" (τρία γκολ σε 12 λεπτά!) απέναντι στην Βοσνία και προσέφερε στο πιάτο την ευκαιρία στην Εθνική Ελλάδας να αποσπαστεί 4 βαθμούς στη μάχη για τη δεύτερη θέση που εξασφαλίζει συμμετοχή στα μπαράζ του Μουντιάλ, όμως η "γαλανόλευκη" την πέταξε στα σκουπίδια.
Και αυτό γιατί την ίδια ώρα έμεινε στο 0-0 με την Εσθονία σε ένα από τα θεωρητικά ευκολότερα παιχνίδια που είχε σε αυτή την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρουσιάζοντας μάλιστα ένα πολύ κακό πρόσωπο, με τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία.
Το φινάλε του αγώνα βρήκε την ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε να κυριαρχεί μεν στη στατιστική με 10-2 τελικές (4-0 εντός εστίας) και 65% κατοχή μπάλας, όμως αυτό δεν αποτυπώθηκε και στο χορτάρι, με τους φιλοξενούμενους να μπλοκάρουν την "γαλανόλευκη" με τη διπλή ζώνη άμυνας και να την οδηγούν στα άκρα όπου είχαν το "αντίδοτο" (υψηλόσωμους αμυντικούς) στα (υπερβολικά) πολλά "γεμίσματα".
Οι κάθετες μπαλιές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα των Εσθονών ήταν ελάχιστες, όπως και οι αυτοματισμοί μεταξύ των Ελλήνων διεθνών, και ο μοναδικός που κατάφερε να ξεφύγει από τη μετριότητα ήταν ο δραστήριος στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς Τάσος Δώνης.
Ο Μάνταλος "εξαφανίστηκε" στη δεξιά πλευρά, τον Βέλλιο τον "κατάπιαν" τα αντίπαλα μπακ, ο Φορτούνης δεν ήταν ο ποιοτικός Φορτούνης που έχουμε δει στο ξεκίνημα της σεζόν στον Ολυμπιακό και οι Ζέκα και Τζιόλης δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν επιθετικά, οπότε με αυτά τα δεδομένα ήταν δύσκολο να βγουν πολλές φάσεις που να "ξεσηκώσουν" την κερκίδα.

Ουσιαστικά το καλό διάστημα της Εθνικής ήταν το υποφερτό πρώτο 45λεπτο αφού είχε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες της για γκολ με ισάριθμες κεφαλιές (από Βέλλιο στο 4' και Μανωλά στο 29') που έβγαλε ο κίπερ Ακσάλου καθώς και τα δύο σουτ του Δώνη, ενώ στο δεύτερο μέρος "πνίγηκε" μέσα στο άγχος, την πίεση και την έλλειψη "καθαρού" μυαλού.
Κάπως έτσι το 0-0 ήρθε δίκαια και φυσιολογικά και μάλλον ευχαριστημένους θα πρέπει να αφήνει τους Έλληνες παίκτες, από τη στιγμή που παρά την "γκέλα ολκής" είδαν τη διαφορά τους από την 3η του ομίλου Βοσνία να αυξάνεται στους 2 βαθμούς.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Μανωλάς, Κ.Παπαδόπουλος (65' Σταφυλίδης), Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Φορτούνης, Μάνταλος (80' Μπακασέτας), Δώνης, Βέλλιος (70' Διαμαντάκος).

8ος όμιλος
Κύπρος-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-2
(65΄ Χριστοφή, 67΄ Λαμπάν, 76΄ Σωτηρίου - 33΄ Σούνιτς, 44΄ Βίσκα)

Βέλγιο-Γιβραλτάρ 9-0
(16΄ Μέρτενς, 18΄,61΄,67΄ Μουνιέ, 21΄,38΄,84΄πεν. Λουκάκου, 27΄ Βίτσελ, 35΄ Αζάρ)

ΕΛΛΑΔΑ-Εσθονία 0-0
Εσθονία-Κύπρος 3/9
ΕΛΛΑΔΑ-Βέλγιο 3/9
Γιβραλτάρ-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3/9

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Βέλγιο 7 6-1-0 33-2 19
ΕΛΛΑΔΑ 6 3-4-0 10-3 13
Βοσνία 7 3-2-2 15-8 11
Κύπρος 7 3-1-3 8-11 10
Εσθονία 7 1-2-4 5-17 5
Γιβραλτάρ 7 0-0-7 3-33 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου