Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ο κ.Τσίπρας ανακαλύπτει τις επενδύσεις...

Η δημόσια αποκάλυψη  του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην  καπνοβιομηχανία "Παπαστράτος" ότι δεν πίστεψε τοn διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης όταν του ανακοίνωσε τα σχέδια για μια επένδυση 300 εκατ. είναι ενδεικτική και του κλίματος, αλλά και των απόψεων που επικρατούσαν - και επικρατούν ακόμα; - σε ένα τμήμα τουλάχιστον της κυβέρνησης «Είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει»; αναρωτήθηκε  ο κ.Τσίπρας απευθυνόμενος στο διευθυντή του γραφείου του.  


Έστω και αργά ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εμφανιστεί ως υπέρμαχος των επενδύσεων, εκφράζοντας μάλιστα τον ενθουσιασμό του για την αυξημένη παρουσία ξένων επενδυτών στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Είναι θετικό που ο κ.Τσίπρας φαίνεται να ξεπερνά τις παλιές ιδεοληψίες που κυριαρχούσαν στο κόμμα και τα στελέχη του και ανακαλύπτει ότι μοναδική λύση για να μπορέσει η οικονομία και η χώρα συνολικά να βγει από την κρίση είναι η δημιουργία νέων επενδύσεων.

Αρκεί βέβαια την ανακάλυψη αυτή να την εμπεδώσουν και οι υπουργοί και τα στελέχη του. Γιατί αυτό που βλέπουμε ως τώρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι μια δυστοκία, μια κωλυσιεργία και ουκ ολίγες φορές μια εχθρότητα ακόμα και για επενδύσεις που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ελληνικό που καρκινοβατεί εδώ και μήνες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της αναποτελεσματικότητας.

Μόλις προχθές επίσης μια εγκεκριμένη και θεωρητικά τελειωμένη επένδυση στην Κέρκυρα μπλοκαρίστηκε  από τοπικά στελέχη. Η ίδια κωλυσιεργία και στη Ρόδο για το Αφάντου για να μη μιλήσουμε για όσα τραγελαφικά εξελίσσονται στη Χαλκιδική με την εξόρυξη του χρυσού. Ανάλογα προβλήματα και με τα αιολικά πάρκα στην Εύβοια και πάει λέγοντας.

Δεν αρκούν λοιπόν οι διακηρύξεις ούτε οι καλές προθέσεις, έστω και αν εκδηλώνονται δια στόματος πρωθυπουργού. Η χρόνια δυσανεξία της αριστεράς για την επιχειρηματικότητα και η λατρεία του κρατισμού εξακολουθούν να διαπνέουν μεγάλο μέρος του κυβερνητικού σχήματος, αλλά και του στελεχιακού δυναμικού του Σύριζα σε όλα τα επίπεδα.

Αν ο κ.Τσίπρας θέλει πράγματι να γυρίσει σελίδα η χώρα και να ανακάμψει η οικονομία, πρέπει πρώτα από όλα να επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής στους υπουργούς και τα στελέχη του. Είναι παράλογο από τη μια να πανηγυρίζει για τις επενδύσεις που έρχονται και από την άλλη να παρακολουθεί ως θεατής τη ναρκοθέτηση τους. Γιατί αν δεν πιστέψει το σύνολο της κυβερνητικής - και της κρατικής - μηχανής την ανάγκη να υπερασπιστούν την αξία των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, πολύ γρήγορα  θα αναρωτιόμαστε πάλι γιατί χάθηκαν οι επενδυτές.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου