Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Ο Τραμπ «τιμωρεί» με απόλυση τον ομογενή Γιώργο Τζιτζίκο

Τετάρτη, 30 Αυγούστου, 201


O κ. Γιώργος Τζιτζίκος (George Gigicos) διακρίνεται αριστερά. AP Photo/Carolyn Kaster.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Παρελθόν αποτελεί για το επιτελείο Τραμπ ο ομογενής πρώην αναπληρωτής βοηθός του προέδρου Τζορτζ Τζιτζίκος και εν συνεχεία υπεύθυνος για τις εκδηλώσεις του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Οπως μετέδωσε το “Bloomberg“, ο Τζιτζίκος απελύθη από τον Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την συγκέντρωση των Ρεπουμπλικάνων, την περασμένη εβδομάδα, στο Φοίνιξ της Αριζόνα.
Ο Τζιτζίκος, που αρχικά εντάχθηκε στο επιτελείο του Λευκού Οίκου ως υπεύθυνος για την διοργάνωση των επίσημων ταξιδιών του Αμερικανού προέδρου, μετακινήθηκε στις 31 Ιουλίου στην ομάδα της καμπάνιας του Τραμπ, με ευθύνη τον συντονισμό των εκδηλώσεων, επιστρέφοντας, παράλληλα, και στα επαγγελματικά του καθήκοντα ως επικεφαλής της εταιρείας στρατηγικής επικοινωνίας Telion.
Τώρα απομακρύνεται οριστικά καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος τον θεώρησε αποκλειστικά υπαίτιο για την μέτρια εκδήλωση στο Φοίνιξ όπου η αίθουσα φαινόταν μισοάδεια, χωρισμένη στα δύο. Και έδωσε εντολή στον βοηθό ασφάλειας Κιθ Σίλερ να ενημερώσει τον Τζιτζίκο ότι απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του.
Αυτό είναι και το τέλος μιας άλλοτε στενής συνεργασίας καθώς ο Τζιτζίκος – είχε αναλάβει καθήκοντα στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου- ήταν ο ιθύνων νους πίσω από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και το πρόγραμμα περιοδειών του Τραμπ. Και, μάλιστα, ο ομογενής από την Φλόριντα ήταν και ο συνδετήριος κρίκος ανάμεσα στον Τραμπ και στην ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ.
Ο «Ε.Κ.» έχει αναφερθεί στο γεγονός ότι ο Τζιτζίκος, προκειμένου να ενισχύσει τα ερείσματα Τραμπ στον Ελληνισμό των ΗΠΑ, συχνά αναφερόταν στην διάθεση του μετέπειτα προέδρου να βοηθήσει τόσο στο εθνικό θέμα της Κύπρου όσο και στο μέτωπο του εξωτερικού χρέους της χώρας.
«Ο Τραμπ τιμωρεί τον επί χρόνια βοηθό του μετά την θυμωμένη ομιλία στο Φοίνιξ», είναι ο τίτλος που συνόδευσε στο Bloomberg την είδηση απομάκρυνσης του Τζορτζ Τζιτζίκος.
Πριν την ομιλία του ο Τραμπ παρακολουθώντας από ένα μότινορ πίσω από την σκηνή την χαμηλή προσέλευση του κόσμου και την προβληματική διάταξη, δεν έκρυβε την δυσαρέσκεια του. Αλλωστε, η τηλεοπτική εικόνα (εντύπωση) και ο όγκος των συγκεντρωθέντων κάθε φορά είναι στοιχεία στα οποία δίνει μεγάλη βάση ο Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου