Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 26 Αυγούστου, 2017

  • Επίθεση αγνώστων πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ στην είσοδο του κτιρίου, στην οδό Μιχαλακοπούλου, όπου στεγάζονταν τα παλιά γραφεία του «Βήματος», των «Νέων» και του «sansimera.gr». Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ και τις πρώτες μαρτυρίες περίπου 10 άτομα, με κράνη, κουκούλες και μαύρα ρούχα με σφυριά και λοστούς προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου και πέταξαν στο εσωτερικό 3-4 κουτιά με μπογιές. Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
  • Απόλυτη ευστοχία στις Πανελλήνιες για την οικογένεια Καρυανού από τον Πύργο Ηλείας, αφού οι τετράδυμες κόρες Νικολία, Αιμιλία, Χριστίνα και Μαριάννα κατάφεραν να περάσουν και οι τέσσερις σε σχολές ΑΕΙ. Οι τέσσερις αδελφές είχαν... απασχολήσει τα ΜΜΕ και στο παρελθόν, αφού πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις τετράδυμων στην Ελλάδα.
  • Και δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Αχαΐα, κοντά στη Μονή Αγίου Νικολάου Σπάτων, η οποία ωστόσο δεν απειλείται από τις φλόγες. Δεκαεννέα οχήματα με 40 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή, όπως επίσης και πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, ενώ συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.
  • Άρχισε από την Παρασκευή η δήλωση, από τους εκπαιδευτικούς, των περιοχών προτίμησης για πρόσληψή τους ως αναπληρωτές πλήρους ή και μειωμένου ωραρίου, ή και ως ωρομίσθιοι, σε σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης, σε δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στα καλλιτεχνικά σχολεία, στα σχολεία εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων και στις δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων (ΔΥΕΠ), για το σχολικό έτος 2017-2018.
  • Κομβικής σημασίας και υψηλού συμβολισμού θεωρεί η κυβέρνηση την επίσκεψη του γάλλου προέδρου Εμ.Μακρόν στην Αθήνα. Καταρχάς γιατί επέλεξε να αναπτύξει από εδώ το όραμα του για το μέλλον της Ευρώπης, με προτάσεις που σε μεγάλο βαθμο συμφωνεί η κυβέρνηση, αναδεικνύοντας ότι η Ελλάδα έχει κομβικό ρόλο σε αυτό τον εν εξελίξει διάλογο. Τη δική της κρίσιμη σημασία έχει επίσης η τοποθέτηση των ζητήματων των επενδύσεων και της πρόσβασης στις αγορές ιδιαίτερα ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών.

  • Κόσμος
  • «Τρομοκρατική ενέργεια» θεωρείται η επίθεση με μαχαίρι που διαπράχθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο των Βρυξελλών εναντίον δύο στρατιωτών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο δράστης της επίθεσης «απεβίωσε».
  • Βρετανοί αστυνομικοί συνέλαβαν το βράδυ της Παρασκευής έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα χέρια. Ο άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία της σοβαρής σωματικής βλάβης και της επίθεσης σε αστυνομικό.
  • Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο στρατιώτες που περιπολούσαν στο κέντρο των Βρυξελλών σήμερα, Παρασκευή, το βράδυ, τραυματίζοντας τους ελαφρά, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές. Οι στρατιώτες τον πυροβόλησαν και ο δράστης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 30χρονο που δεν ήταν γνωστός στις αρχές για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.
  • Είναι ίσως «μόνο θέμα χρόνου» μέχρι να πληγεί η Ρώμη από μια επίθεση σαν αυτή που σημειώθηκε στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας είναι έτοιμες στην περίπτωση που μπει στο στόχαστρο το Βατικανό, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της Παπικής Ελβετικής Φρουράς.
  • Στους 20 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε ένα σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ την Παρασκευή, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. "Έχουμε 20 νεκρούς και περισσότερους από 50 τραυματίες" ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Αφγανιστά, Μοχάμαντ Ισμαήλ Καβούσι.

Οικονομία

  • Την ανάγκη να διαφυλαχθεί το ελεύθερο εμπόριο, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο δυναμισμό η παγκόσμια οικονομία, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι, στην ομιλία του στο Τζάκσον Χολ των ΗΠΑ, με τίτλο: «Διατηρώντας το άνοιγμα σε μία δυναμική παγκόσμια οικονομία». Απέφυγε να δώσει στίγμα για νομισματική πολιτική και QE. Συμφώνησε με την Τζ.Γέλεν της Fed ότι δεν πρέπει να χαλαρώσει το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τράπεζες.
  • Η συμβολή του ελληνικού τουρισμού στην ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση του ελλείμματος των εξωτερικών συναλλαγών το 2017 αναμένεται ότι θα είναι καθοριστικής σημασίας, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank. Η συμβολή του κλάδου στο ΑΕΠ αναμένεται να ξεπεράσει το 20% το 2018, με θετικές συνέπειες για την απασχόληση. Τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τουρισμού και αντικίνητρο για επενδύσεις η υψηλή φορολογική επιβάρυνση.
  • Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία εξασθένησε ελαφρά τον Αύγουστο, με τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo να υποχωρεί στις 115,9 μονάδες από το επίπεδο - ρεκόρ των 116 μονάδων τον Ιούλιο, μεταδίδει το Bloomberg. Αν και τα αναλυτικά στοιχεία για το ΑΕΠ έδειξαν ότι οι καταναλωτές και το δημόσιο οδηγούν σε ταχύτερη ανάπτυξη τη γερμανική οικονομία, οι ανησυχίες παραμένουν ότι η ενίσχυση του ευρώ θα επηρεάσει αρνητικά τις εξαγωγές.
  • «Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού για το επτάμηνο του 2017, διαψεύδει τους μύθους, που έχτιζε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για δήθεν πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ» τονίζει ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.
  • Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα, Παρασκευή, καθώς η πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ προετοιμαζόταν για τον τυφώνα Χάρβεϊ, ο οποίος μετατράπηκε σε μία καταιγίδα, που πιθανόν να γίνει η μεγαλύτερη που έχει πλήξει την ηπειρωτική Αμερική για διάστημα μεγαλύτερο από μία δεκαετία. Ο Χάρβεϊ ενισχύθηκε ταχύτατα από χθες και αναμενόταν στις ακτές του Τέξας.

Αθλητισμός

  • Ο Νεϊμάρ μπορεί να μη σκόραρε για πρώτη φορά μετά από δύο σερί ματς, αλλά ο Έντισον Καβάνι συνέχισε από εκεί που σταμάτησε την περασμένη σεζόν. Με δύο γκολ του Ουρουγουανού επιθετικού η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε «περίπατο» με 3-0 στο ντέρμπι με τη Σεντ Ετιέν και επικράτησε με 3-0. Στην Ισπανία, είκοσι λεπτά στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά για την Σοσιεδάδ να πάρει την δεύτερη σερί νίκη της στη La Liga σε ισάριθμα ματς απέναντι στη Βιγιαρεάλ (3-0). Στη Γερμανία, το Αμβούργο νίκησε με 3-1 εκτός έδρας την Κολονία κι έκανε το 2Χ2 στο ξεκίνημα της Bundesliga.
  • Μία ημέρα μετά την κλήρωση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ οι οπαδοί του Ολυμπιακού θέλοντας να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους, αλλά και δουν από κοντά συλλόγους όπως η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, κινήθηκαν μαζικά για να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας. Έτσι, βάσει της καταμέτρησης που έγινε την Παρασκευή  από τους υπεύθυνους του Ολυμπιακού οι πωλήσεις καρτών ξεπέρασαν τις 750, αριθμός αρκετά μεγάλος. Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει το «φράγμα» των 18.000 εισιτηρίων διαρκείας. 
  • Θεωρητικά εύκολο έργο έχει ο Ολυμπιακός στην 2η αγωνιστική της Super League, καθώς θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Λαμίας. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Περιστερίου (σ.σ. καθώς το στάδιο της Λαμίας δεν είναι ακόμη έτοιμο) και ο πρωταθλητής είναι το λογικό φαβορί για το «2 στα 2». Παράλληλα, η ΑΕΚ φιλοξενείται στα Ιωάννινα από τον ΠΑΣ, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Οσον αφορά στον ΠΑΟΚ, υποδέχεται στην Τούμπα την Κέρκυρα.
  • Ως «ξεχωριστό γεγονός» χαρακτήρισε την προσεχή αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός στο πέρασμά του από τον πάγκο των Πειραιωτών εκτιμήθηκε όσο λίγοι στο παρελθόν από τον κόσμο του συλλόγου και η επιστροφή του στην Ελλάδα αν μην τι άλλο αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να παίξω ως αντίπαλος του Ολυμπιακού και αυτό θα συμβεί σύντομα. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για κάτι το ξεχωριστό. Νοιώθω ενθουσιασμένος που θα γυρίσω».
  • Παίκτης της Μπαρτσελόνα θα πρέπει να θεωρείται ο Ουσμάν Ντεμπελέ, καθώς η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την παρασκευή ότι έφτασε σε συμφωνία με την Ντόρτμουντ για την απόκτηση του Γάλλου επιθετικού έναντι 105 εκατομμυρίων ευρώ συν τα μπόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου