Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Η Μύκονος είναι ελληνικό νησί, αλλά δεν είναι Ελλάδα, γράφει το «Politico»


Τρίτη, 29 Αυγούστου, 2017


Από το γάμο διάσημης ηθοποιού στη Μύκονο. Φωτογραφία: Eurokinissi/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Εκτενές δημοσίευμα στο παράδοξο της Μυκόνου που «ενώ είναι ελληνικό νησί, ωστόσο δεν είναι Ελλάδα» φιλοξενεί το «Politico».
Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα επισημαίνει πως ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα η οικονομική κρίση εξακολουθεί να είναι εμφανής -με την ανεργία στους νέους να είναι κοντά στο 50% και πολλοί να προσπαθούν να την βγάλουν με μισθούς των 400 ευρώ το μήνα- στη Μύκονο μπορεί να δει κανείς αστέρες του Χόλιγουντ, Ρώσους μεγιστάνες αλλά και πλούσιους Ελληνες (μέλη της Συριζοκρατίας, όπως τους αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος), οι οποίοι παίρνουν μέρος στα πάρτι και ξοδεύουν μεγάλα ποσά.
«Το νησί του Σεντ Τροπέ έχει παρέλθει, είναι πλέον δημοφιλής προορισμός μόνο με ξεχασμένα αστέρια όπως η Τζόαν Κόλινς και η Ιβάνα Τραμπ. Και αλήθεια ποιος θέλει να τις δει αυτές; Στη Μύκονο, αντίθετα, μπορείτε να δείτε τους Κιμ Καρντάσιαν και Γιουσέιν Μπολτ και μια ολόκληρη στρατιά των μοντέλων της Βικτόρια Σίκρετ – και όλα τα Ευρωσκουπίδια, που ελπίζουν ότι μπορεί να κοιμηθούν με κάποιον από αυτούς» γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος, το όνομα του οποίου είναι Ντέιβιντ Πατρικαράκος.
Ο ίδιος περιγράφει πώς βρέθηκε στη Μύκονο, λέγοντας ότι ένας πλούσιος συγγενής του τον κάλεσε να τον συνοδεύσει εκεί για διακοπές. «Το σπίτι που έχει μισθώσει κοστίζει 600 ευρώ τη βραδιά. Ενα αξιοπρεπές (όχι υπέροχο) ξενοδοχείο εδώ, θα κοστίσει τουλάχιστον 1.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση».
«Φτάνοντας στην παραλία του Nammos, μας χαιρετούν δύο πανέμορφες Ελληνίδες με ταιριαστά μαύρα μπικίνι. Θα μας φτιάξουν τις ξαπλώστρες. Χρειαζόμαστε τρεις: η τιμή είναι 180 ευρώ. Οι ξαπλώστρες είναι στοιβαγμένες. Ο χώρος μοιάζει σαν ένα πολυτελές αγρόκτημα. Οι σερβιτόροι περιπολούν την περιοχή, εξυπηρετώντας τους πάντες, προσφέροντας από αναψυκτικά μέχρι κοκτέιλ. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι ‘πολυτελείς’ ξαπλώστρες, οι οποίες μοιάζουν με κρεβάτια με ουρανό. Σχεδόν ο καθένας έχει έναν πάγκο με ένα μπουκάλι σαμπάνιας Moet. Η ιεραρχία είναι δεδομένη» γράφει εξάλλου ο αρθρογράφος.
Στη συνέχεια, κάνει αναφορά στα άδεια μπουκάλια από σαμπάνια που παρατήρησε. «Η φήμη είναι ότι πέρυσι το κύριο μπαρ εδώ πωλούσε 35.000 μπουκάλια σαμπάνιας στα 1.000 ευρώ το καθένα. Αυτό σημαίνει 35.000.000 ευρώ μόνο από σαμπάνια. Ο Ελληνας συγγενής μου λέει ότι μεγάλο μέρος του κτιρίου εδώ είναι παράνομο, αλλά αυτό δεν απασχολεί τους ιδιοκτήτες των μπαρ και των εστιατορίων. ‘Το μόνο που κάνουν’, λέει, είναι να πληρώνουν πρόστιμο κάθε εβδομάδα – π.χ. από 1.000 έως 3.000 ευρώ, κάτι που δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τα κέρδη που αποκομίζουν».
«Τρώμε μεσημεριανό στο ‘Nammos Restaurant By The Sea’. Είναι βασικά θαλασσινά και σαλάτα, και ο λογαριασμός είναι 350 ευρώ για τρία άτομα, χωρίς αλκοόλ.
Απέναντι από μας κάθεται ένας άνδρας με τη γυναίκα και το παιδί του. Εκείνος μιλά και με μοναδικό τρόπο, αναδεικνύει τον πλούτο του. Κατά την επιχειρηματολογία του, ανοίγει τα χέρια του με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον διερχόμενο σερβιτόρο στο δεξί του μάτι. Εκείνος συνεχίζει να περπατά. Και ο πελάτης συνεχίζει να μιλά.
‘Είσαι εντάξει;’ ρωτώ τον σερβιτόρο. ‘Ο τύπος δεν είπε ούτε συγνώμη’, απαντά με έναν μορφασμό, ‘Αυτό είναι φυσιολογικό’.
Σε αυτό ακριβώς το σημείο παρατηρώ ότι υπάρχει ένας ύποπτα μεγάλος αριθμός ελκυστικών γυναικών γύρω μου – οι περισσότερες με αρκετά μεγαλύτερους ηλικιακά άνδρες. ‘Πόρνες’, μου λέει ο συγγενής μου, γεγονός που είναι αλήθεια».
Συνεχίζοντας την περιγραφή του για τα όσα είδε στη Μύκονο, ο αρθρογράφος του «Politico» κάνει αναφορά στο εστιατόριο που επισκέφθηκε το βράδυ. «Συναντάμε φίλους από το Λονδίνο και έχουμε κλείσει ένα μεγάλο τραπέζι για δείπνο. Ενας ηθοποιός από την τηλεοπτική σειρά ‘Prison Break’ είναι παρών και είναι υποχρεωμένος να βγάζει selfies για την πελατεία του. Το δείπνο είναι αστακός και ζυμαρικά και ένα μεγάλο κομμάτι αρνιού.
Αλλά αυτό δεν αρκεί για ορισμένους πελάτες. Ξεκινάω να συζητώ με έναν, τον Τζέιμς, που αναζητά κάτι έξτρα, κάτι λίγο παραπάνω. Ρωτάω αν μπορώ να πάω μαζί του για να δω. Κάνει ένα τηλεφώνημα σε κάποιον Γιώργο, με συστάσεις από τον Ντέρεκ. Ο Γιώργος μπορεί να συναντήσει τον Τζέιμς σε 10 λεπτά και θα φορά ένα T-shirt και ένα καπέλο του μπέιζμπολ. Κατασκοπεύουμε τον Γιώργο με τα πόδια, ενώ αυτός είναι με το αυτοκίνητό του. Το καπέλο του είναι στραμμένο πλάγια στις 45 μοίρες.
Ο Τζέιμς και ο Γιώργος ετοιμάζονται να κάνουν μία συμφωνία. Σε αυτό το σημείο κάποιοι τουρίστες περπατούν δίπλα, σταματούν και ζητούν οδηγίες σε ένα τοπικό hotspot. Ο Γιώργος αρχίζει να τους δίνει λεπτομερείς οδηγίες. ‘Μπορούμε να κάνουμε λίγο γρήγορα;’ λέει ο Τζέιμς. Τελικά, συμβαίνει. ‘140 ευρώ για ένα γραμμάριο’ είπε. ‘Κοστίζει 60 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα’.
Πίσω στο εστιατόριο, επιστρέφω στο τραπέζι ενώ ο James εξαφανίζεται. Αργότερα ανακάλυψα ότι δεν είναι μόνος που επιλέγει να πάρει ναρκωτικά μετά το δείπνο. Μια επίσκεψη στην τουαλέτα αποκαλύπτει μια ταινία λευκής σκόνης στους νιπτήρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου