Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 28 Αυγούστου, 2017

  • Δραματικές ώρες πέρασαν για άλλη μια νύχτα οι κάτοικοι στις Μαριές Ζακύνθου. Παρά την εντολή για εκκένωση του χωριού, καθώς οι φλόγες είχαν φθάσει στις παρυφές του χωριού, οι κάτοικοι παρέμειναν κοντά στα σπίτια τους. Μαζί και σχεδόν ολόκληρη η πυροσβεστική δύναμη που υπήρχε στην περιοχή.
  • Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα, το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή. Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα είναι ζητήματα του υπουργείου Παιδείας και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας. Ωστόσο με τη ΔΕΘ να πλησιάζει η θεματολογία αναμένεται να είναι ευρεία.
  • Έκθετο αφήνει η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» το Μαξίμου για την επίθεση το βράδυ της Παρασκευής στo πρώην κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, την οποία η κυβέρνηση έσπευσε να του αποδώσει. «Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο (…) Όχι μόνο δεν είχαμε αναλάβει κάποια ευθύνη (σ.σ. στον ΔΟΛ) αλλά την είχαν αναλάβει άλλοι αγωνιστές με κείμενό τους στο Indymedia» σημειώνει σε ανάρτησή του.
  • «Εάν υπήρχε … ψεματόμετρο, φέτος θα το είχε τερματίσει» τονίζει ο Θεόδωρος Καράογλου της ΝΔ για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη μετά τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. «Σε μια ακόμη προεκλογική του φιέστα ο κ. Τσίπρας προσέβαλε για πολλοστή φορά τη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας την εκ νέου ως μέσο για την πολιτική του επιβίωση. Όλα για την εξουσία!» επισημαίνει.
  • «Άραγε πως το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο Ρουβίκωνας;» αναρωτιέται, σχολιάζοντας το non paper της κυβέρνησης για την επίθεση στα πρώην γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις» τονίζει.

  • Κόσμος
  • Αντιμέτωποι με καταστροφικές πλημμύρες από το πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ βρίσκονται οι κάτοικοι στις ακτές του Τέξας. Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή, εκτιμούν οι μετεωρολόγοι, κάτι που θα φέρει πολίτες και αρχές στα όριά τους.
  • Ο Ταγίπ Ερντογάν παραβιάζει κάθε διεθνή διπλωματικό κανόνα, δήλωσε ο Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών και υποψήφιος Καγκελάριος Μάρτιν Σουλτς, αναφερόμενος στην προτροπή του τούρκου Προέδρου προς τους τουρκικής καταγωγής πολίτες της Γερμανίας να μποϊκοτάρουν τα κυβερνητικά κόμματα. Κατηγόρησε δε την Καγκελάριο Μέρκελ ότι αντιδρά πολύ διστακτικά στις τουρκικές προκλήσεις.
  • Η καγκελάριος Α.Μέρκελ είναι «εκτός πραγματικότητας» υποστήριξε ο υποψήφιος του (SPD), Μ.Σουλτς, ανεβάζοντας τους τόνους έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία. Κατηγόρησε ακόμη τη Μέρκελ ότι προσπάθησε να επιβάλει τους δικούς της κανόνες στη μοναδική τηλεμαχία που θα έχουν, την επόμενη Κυριακή και ότι κάνει κατάχρηση της θέση της. Παρά δε τις δημοσκοπήσεις, δήλωσε πεπεισμένος ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές εάν καταφέρει να προσεγγίσει τους αναποφάσιστους.
  • Η βροχή που συνοδεύει την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ έπληξε με σφοδρότητα το Χιούστον με αποτέλεσμα να αναφέρονται «παντού» πλημμύρες, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σιλβέστερ Τέρνερ, σημειώνοντας ότι θα προστεθούν 40 πλοιάρια στα υπάρχοντα μέσα διάσωσης για να απομακρύνουν ανθρώπους από τις συνοικίες και τους αυτοκινητόδρομους που έχουν κατακλυστεί από τα νερά.
  • Πέντε ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σοβαρά, σε ατύχημα που σημειώθηκε στις Αυστριακές Άλπεις, κοντά στο Κριμλ. Το εν λόγω δυστύχημα εκτιμάται πως είναι το πιο θανατηφόρο στις Αυστριακές Άλπεις για τη σεζόν.

Οικονομία

  • Την έκδοση υπουργικής απόφασης για τη διευθέτηση των χρεών προς την κοινωνική ασφάλιση προαναγγέλλει ο υφυπουργός Τ.Πετρόπουλος. Η ρύθμιση θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες με οφειλές έως 20.000 ευρώ, ενώ ο μέγιστος αριθμός δόσεων θα είναι 120. Επίσης αναλύει τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου για τις εισφορές επιστημόνων, την επίσπευση της απονομής των επικουρικών και την εξαγορά πλασματικών ετών για αγρότες.
  • Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέφυγε να σχολιάσει τις εικασίες σχετικά με την παραμονή του ή μη στη θέση αυτή μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου δηλώνοντας ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
  • Στην διάθεση περίπου 7 εκατ. ιδιοκτητών ακινήτων τέθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ από σήμερα, Κυριακή, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την ανάρτηση τους προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Το τελικό ποσό που βεβαιώθηκε στους φορολογούμενους είναι 3,153 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,7 δισ. ευρώ θα πρέπει να τα πληρώσουν φυσικά πρόσωπα σε 5 δόσεις και τα 448 εκατ. ευρώ νομικά πρόσωπα. Αναλυτικοί πίνακες με το πόσο, πόσοι και πώς καλούνται να πληρώσουν.
  • Aποκαλύπτοντας τα κύρια σημεία του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά, με το οποίο θα ανοίξει η Βουλή, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι «επιχειρεί να ανταποκριθεί σε δίκαια αιτήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, του κόσμου της εργασίας και να ενισχύσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των εργαλείων ελέγχου και επιβολής της νομοθεσίας». Επιβολή ποινών στους εργοδότες για παραβάσεις με point system, θετικές διατάξεις για τα άτομα με αναπηρία, αλλά και διορθώσεις στο Ασφαλιστικό.
  • Το πρόγραμμα κινείται εντός στόχων και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, εκτιμά ο Δημ.Τζανακόπουλος, χωρίς όμως να παραβλέπει τον αστάθμητο παράγοντα των «ορέξεων» των δανειστών. Παρά το ότι το 2017 και το 2018 η πορεία της οικονομίας αφήνει πολύ λίγα περιθώρια αμφισβητήσεων, «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ποια θα είναι η στάση των δανειστών και ειδικά του ΔΝΤ». Κρίσιμη για το τέλος του προγράμματος στην ώρα του η στάση της Γερμανίας και του ΔΝΤ, προσθέτει, και μιλά για τις άμεσες προτεραιότητες.

Αθλητισμός

  • Η Λίβερπουλ συνέτριψε με 4-0 την Άρσεναλ στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Premier League, ενώ η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 εντός έδρας την Έβερτον. Στη Γερμανία, η Λειψία πέτυχε την πρώτη της νίκη στη φετινή Bundesliga, επικρατώντας με 4-1 της Φράιμπουργκ. Στην Ισπανία, την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Σεβίλη, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Χετάφε με 1-0. Στην Ιταλία, με πολύ μεγάλη δυσκολία, η Μίλαν έκαμψε την αντίσταση της Κάλιαρι στο Σαν Σίρο, για τη 2η αγωνιστική της Serie A.
  • Η ΑΕΚ άφησε βαθμούς στα Γιάννινα, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον ΠΑΣ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League. Δύο φορές οι «κιτρινόμαυροι» σημάδεψαν τα δοκάρια του Βελλίδη, την πρώτη ο Λιβάγια στο 44΄ και την έτερη ο Τσόσιτς στο 84΄.
  • Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει ούτε τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 0-0) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, γλιτώνοντας μάλιστα την ήττα από τις κλασικές ευκαιρίες που είχαν οι φιλοξενούμενοι μετά την αποβολή του Ευαγγέλου στο 48'. Κόλλησε στους Ζωσιμάδες η ΑΕΚ (ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 0-0), ενώ το πρώτο του «τρίποντο» πήρε ο ΠΑΟΚ που νίκησε την Κέρκυρα στην Τούμπα (ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 3-1). Στον κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό ανέβηκε ο Πανιώνιος κάνοντας το 2Χ2 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, στη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος - Απόλλων Σμύρνης 2-0). Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης (21:30).
  • Μετά από καλή εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 την Κέρκυρα στην Τούμπα και πήρε το πρώτο του τρίποντο σε δύο αγώνες στη φετινή Super League. Οι Πρίγιοβιτς (42΄), Πέλκας (54΄) και Μακ (59΄) πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ η Κέρκυρα είχε ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με πέναλτι του Νούνες.
  • Ο Πανιώνιος αποδεικνύει ότι και φέτος έχει μεγάλες προσδοκίες. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης για την 2η αγωνιστική της Super League και έφτασαν τους έξι βαθμούς. Οι παίκτες του Γρηγορίου έπιασαν εκπληκτική απόδοση, είχαν δοκάρι και πολλές ευκαιρίες. Τα γκολ σημείωσαν οι Χατζισαφί (39’) και Λάμπρου (56’).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου