Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ο Τραμπ διακωμώδησε τον ομογενή παρουσιαστή Τζορτζ Στεφανόπουλο


Πέμπτη, 24 Αυγούστου, 2017



Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος. Φωτογραφία: Associated Press, Αρχείο
ΦΟΙΝΙΞ. ΑΡΙΖΟΝΑ. Θύμα της νέας επίθεσης του Ντόναλντ Τραμπ προς τα ΜΜΕ έπεσε ο Ελληνοαμερικανός παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου «ABC» Τζορτζ Στεφανόπουλος, καθώς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Προέδρου στο Φοίνιξ τον αποκάλεσε «κοντό» («little»).
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τραμπ μεταξύ άλλων, στράφηκε εναντίον του τρόπου με τον οποίο τα ΜΜΕ κάλυψαν τις δηλώσεις του αναφορικά με τη βία που ξέσπασε στο Σάρλοτσβιλ της πολιτείας της Βιρτζίνια, στις 12 Αυγούστου, και κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Ετσι, αποκάλεσε την εφημερίδα «New York Times» αποτυχημένη, το «CNN» οικτρό και την «Washington Post» εργαλείο λόμπινγκ της εταιρείας «Amazon».
Επιπλέον, κατηγόρησε τα ΜΜΕ πως δίνουν βήμα λόγου στις «ομάδες μίσους», ενώ αποκάλεσε τους δημοσιογράφους «ανέντιμους», προσθέτοντας: «Είναι κακοί άνθρωποι. Και ειλικρινά πιστεύω πως δεν συμπαθούν τη χώρα μας. Πραγματικά το πιστεύω αυτό».
Επειτα, αναφερόμενος στο δίκτυο «ABC» κρατούσε το χέρι του χαμηλά και παράλληλα με το έδαφος, προφανώς ειρωνευόμενος για το ύψος του κ. Στεφανόπουλου.
«Ολα τα τηλεοπτικά δίκτυα, εννοώ το ‘CNN’ είναι πραγματικά κακό, αλλά το ‘ABC’ σήμερα το πρωί – δεν το παρακολουθώ πολύ, αλλά παρακολούθησα το πρωί και είχαν τον κοντό Τζορτζ Στεφανόπουλο να μιλάει στην Νίκη Χέιλι», είπε ο κ. Τραμπ πριν επαναλάβει το ειρωνικό προσωνύμιο «κοντός Τζορτζ» που εφηύρε για τον ομογενή δημοσιογράφο.
Είναι προφανές πως ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε στον κ. Στεφανόπουλο, καθώς ο τελευταίος μιλώντας με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ αναφορικά με την ομιλία του Προέδρου για το Αφγανιστάν, εν συνεχεία την ρώτησε για την τοποθέτηση Τραμπ στα γεγονότα του Σάρλοτσβιλ.
Ο κ. Στεφανόπουλος ρώτησε την κ. Χέιλι για το σχόλιο του Προέδρου πως «υπήρχαν πολύ καλοί άνθρωποι και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές».
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η ομιλία Τραμπ άνοιξε, αλλά και έκλεισε σε ενωτικό τόνο, και ήταν στο ενδιάμεσο που ο Αμερικανός Πρόεδρος επέλεξε να κάνει τις επιθέσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και στους Δημοκρατικούς.
Από τα βασικά θέματα της ομιλίας του Τραμπ ήταν εξάλλου το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και, όπως είπε, θα το φτιάξει ακόμη και αν χρειαστεί «να βάλω λουκέτο στην κυβέρνηση».
Προχθές, εξάλλου, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ επισκεπτόταν την Αριζόνα και μιλούσε για το Τείχος, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που επιχειρούν να διασχίσουν τα σύνορα του Μεξικού και των ΗΠΑ κατέγραψε σημαντική πτώση το 2017 σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.
Οπως επισήμανε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, 126.472 άνθρωποι εμποδίστηκαν από τις αμερικανικές αρχές να διασχίσουν τα νότια σύνορα της χώρας, το διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Ιουλίου, ήτοι καταγράφηκε πτώση κατά 46% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Συνολικά, ο αριθμός των απελάσεων από τις ΗΠΑ μειώθηκε, λόγω της επιβράδυνσης του ρυθμού αφίξεων των παράνομων μεταναστών.
Ο πρόεδρος Τραμπ εξάλλου προχθές, ως προς το θέμα της Βόρειας Κορέας, εκτίνησε ότι η επιθετική ρητορική του απέναντι στη Βόρεια Κορέα έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς και ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ουν έχει αρχίσει να «σέβεται» τις ΗΠΑ.
«Κάποιοι είπαν ότι αντέδρασα πολύ σκληρά. Δεν ήταν αρκετά σκληρά», δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Φοίνιξ της Αριζόνα.
«Σέβομαι το γεγονός ότι (ο Κιμ Γιονγκ-ουν) έχει αρχίσει να μας σέβεται», τόνισε. «Και ίσως, μάλλον όχι, αλλά ίσως μπορεί να βγει κάτι θετικό», πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Τα λόγια αυτά του Τραμπ απηχούν τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος νωρίτερα είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για «το επίπεδο αυτοσυγκράτησης» της Πιονγκγιάνγκ μετά την ομόφωνη απόφαση για την επιβολή νέων, ακόμη πιο σκληρών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα το γεγονός πως η Βόρεια Κορέα δεν προχώρησε σε κάποια «δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου ή πυρηνικού όπλου» να αποτελεί ένδειξη της βούλησης της Πιονγκγιάνγκ να αρχίσει απευθείας συνομιλίες με την Ουάσινγκτον «κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον».
Από την πλευρά του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε την παραγωγή επιπλέον κινητήρων στερεών καυσίμων και κεφαλών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, όπως μετέδωσαν τα επίσημα Μέσα Ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.
Να σημειωθεί ότι η προχθεσινή ήταν η πρώτη πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Τραμπ μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν πριν από 10 ημέρες τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, κατά τα οποία ένας ναζιστής έπεσε με αυτοκίνητο στο πλήθος, με αποτέλεσμα να σκοτώσει μια γυναίκα.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι δύο γερουσιαστές της Πολιτείας, ο Τζον ΜακΚέιν και ο Τζεφ Φλέικ, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν έρθει σε αντιπαράθεση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, δεν παρέστησαν στη συγκέντρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου