Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Εκτίναξη των τιμών της βενζίνης λόγω Χάρβεϊ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οι αγορές πετρελαίου αναστατώθηκαν σήμερα, μετά το χάος που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ στην Ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, πλήττοντας το Χιούστον και το λιμάνι του και βγάζοντας εκτός λειτουργίας μεγάλο αριθμό διυλιστηρίων.
Οι τιμές της βενζίνης έφθασαν σε υψηλά επίπεδα δύο ετών, καθώς οι μαζικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από την καταιγίδα ανάγκασαν τα διυλιστήρια κατά μήκος της Ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ να κλείσουν. Οι τιμές της αμερικανικής βενζίνης εκτινάχθηκαν 7% έως το 1,7799 δολάριο το γαλόνι, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2015, για να υποχωρήσουν στη συνέχεια στο 1,7281 δολάριο.
Στις αγορές του αργού, οι τιμές του αμερικανικού αργού μειώθηκαν, καθώς το κλείσιμο των διυλιστηρίων θα μπορούσε να περιορίσει τη ζήτηση για αμερικανικό αργό, ενώ και οι τιμές του μπρεντ μειώθηκαν, χάνοντας τα αρχικά κέρδη που είχαν από τον αποκλεισμό πετρελαιαγωγών στη Λιβύη το Σαββατοκύριακο. Η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε απώλειες 37 σεντς το βαρέλι ή 0,7% και διαμορφωνόταν στα 47,50 δολάρια, ενώ η τιμή του μπρεντ σημείωνε απώλειες 7 σεντς ή 0,1% στα 52,34 δολάρια.
Η δυναμικότητα των διυλιστηρίων του Τέξας ανέρχεται σε 5,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα και της Λουϊζιάνας σε 3,3 εκατ. βαρέλια. Εκτιμάται ότι πάνω από 2 εκατ. βαρέλια δυναμικότητας διύλισης την ημέρα αδρανοποιήθηκε ως αποτέλεσμα της καταιγίδας.
Ο Χάρβεϊ είναι η πιο ισχυρή καταιγίδα που έχει πλήξει το Τέξας για περισσότερα από 50 χρόνια, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, προκαλώντας μεγάλης κλίμακας νεροποντές και οδηγώντας στο κλείσιμο του λιμανιού του Χιούστον και πολλών διυλιστηρίων.
Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Χάρβεϊ κινείται μακριά από την ακτή, αλλά αναμένεται να πλησιάσει σε αυτή την Τρίτη και ότι οι πλημμύρες θα επεκταθούν προς τα ανατολικά του Τέξας, στη Λουϊζιάνα.
Για να αποφευχθεί μία έλλειψη καυσίμων, Αμερικανοί έμποροι αναζητούσαν φορτία προϊόντων πετρελαίου από τη Βόρεια Ασία, δήλωσαν σήμερα στο Reuters αρκετές πηγές από τον χώρο των διυλιστηρίων και της ναυτιλίας. H παραγωγή του αργού επηρεάσθηκε, επίσης, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Περίπου το 22% της παραγωγής του Κόλπου - 379.000 βαρέλια την ημέρα - αδρανοποιήθηκε λόγω της καταιγίδας από χθες το απόγευμα, σύμφωνα με Αμερικανικό Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Προστασίας.
Πιθανόν να διακοπεί η παραγωγή και άλλων 300.000 βαρελιών την ημέρα στην ηπειρωτική χώρα, δήλωσαν πηγές.
Αν και η πλήρης έκταση της καταστροφής από την καταιγίδα δεν είναι ακόμη σαφής, ορισμένοι αναλυτές δήλωσαν ότι η επίπτωση θα γίνει αισθητή παγκοσμίως και θα επηρεάσει τις αγορές ενέργειας για εβδομάδες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου