Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

14.180 βιοτεχνίες έκλεισαν σε 8 χρόνια στη Θεσσαλονίκη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τετάρτη, 30 Αυγούστου, 2017

«Λουκέτο» έβαλαν 14.180 βιοτεχνικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη μέσα σε οκτώ χρόνια, ενώ το ίδιο διάστημα ιδρύθηκαν μόλις 5.527 καινούργιες. Το παραπάνω επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) σε υπόμνημά του προς τον πρωθυπουργό ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
«Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο, σύνεση, συναίνεση και συνεργασία. Ενας τέτοιος εθνικός στόχος δεν πρόκειται ποτέ να επιτευχθεί με αυξήσεις φορολογικών συντελεστών σε μια διαρκώς συρρικνούμενη βάση», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΒΕΘ Δημήτρης Βαριάμης.
Ενδεικτικά, όπως αναφέρει το ΒΕΘ, στην Ελλάδα ένας επιχειρηματίας ή επενδυτής καλείται να πληρώσει 29% φόρο επιχειρήσεων, 15% φόρο μερισμάτων, 5%-10% εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ επιχειρήσεων, φόρο επιτηδεύματος, ασφαλιστικές εισφορές 26,95%, υψηλούς φόρους στην ενέργεια και στην τηλεφωνία. Την ίδια ώρα ο ΦΠΑ έχει φτάσει στο 24%.
Το ΒΕΘ τάσσεται υπέρ ενός ενιαίου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις (flat rate), ο οποίος δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 20%, ώστε να είναι στοιχειωδώς ανταγωνιστικός σε σύγκριση με άλλες χώρες. Προτείνει, επίσης, σταδιακή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ.
Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό σύστημα, το ΒΕΘ τονίζει ότι αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ανεξάρτητα από τον στόχο της ανάπτυξης και προτείνει τα ακόλουθα:
• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
• «Πάγωμα» των παλαιότερων οφειλών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), όταν ο ασφαλισμένος αποπληρώνει τις τρέχουσες οφειλές του. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν κατορθώσει να πληρώσει τις παλαιότερες υποχρεώσεις του να αφαιρούνται από τον ασφαλιστικό του χρόνο.
• Θέσπιση μπόνους για τους συνεπείς ασφαλισμένους του Οργανισμού.
• Μεγαλύτερη ευελιξία, λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, για τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας.
• Θέσπιση δύο μόνο συντελεστών φορολογίας εισοδήματος, 22% και 33%, για όλα τα είδη εισοδημάτων.
Για την ενίσχυση των εξαγωγών, επίσης, το ΒΕΘ προτείνει κινητοποίηση πόρων του αναπτυξιακού νόμου και κοινοτικών πόρων, για τη στήριξη επενδύσεων και δικτύων πώλησης και προβολής των επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό, καθώς και επέκταση προγραμμάτων συγχρηματοδότησης και παροχής εγγυήσεων, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά τους. Για να αξιοποιηθεί το ΕΣΠΑ, το ΒΕΘ υποστηρίζει ότι χρειάζεται να διασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες στο ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον, με την ενίσχυση του αισθήματος οικονομικής σταθερότητας, ώστε να αποκατασταθεί η επενδυτική και καταθετική εμπιστοσύνη.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου