Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΚΛΙΜΑ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

Κλίμα αδιαλλαξίας στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Οι Ευρωπαίοι (Μισέλ Μπαρνιέ, δεξιά) κατέκριναν για «έλλειψη ουσίας» τις βρετανικές θέσεις, ενώ από την πλευρά τους οι Βρετανοί (Ντέιβιντ Ντέιβις, αριστερά) κάλεσαν την ΕΕ να μη «σέρνει τα πόδια της» και να επιδείξει «ευελιξία».Πηγή: (ΕΡΑ)
Οι Βρετανοί ψήφισαν να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και μέσα καλά είναι
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, προέτρεψε τη Δευτέρα το Ηνωμένο Βασίλειο να «αρχίσει να διαπραγματεύεται σοβαρά» όσον αφορά την αποχώρησή του από την ΕΕ, κατά την έναρξη του νέου κύκλου επαφών στις Βρυξέλλες.

«Για να είμαι ειλικρινής, ανησυχώ. Ο καιρός περνάει γρήγορα (...). Πρέπει να αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε σοβαρά», τόνισε ο Μπαρνιέ σε σύντομη δήλωσή του στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχοντας πλάι του τον βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Ντέιβις.

Ο Μπαρνιέ σημείωσε ότι διάβασε «πολύ προσεκτικά» τις βρετανικές θέσεις οι οποίες δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

«Χρειαζόμαστε οι βρετανικές θέσεις να είναι ξεκάθαρες ώστε να κάνουμε εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις», συνέχισε ο Μπαρνιέ, κυρίως για τα τρία ζητήματα τα οποία η ΕΕ θεωρεί ότι έχουν προτεραιότητα.

Οι τρεις ευρωπαϊκές προτεραιότητες 

Οι 27 έχουν ορίσει τρία θέματα απόλυτης προτεραιότητας που θέλουν να διευθετηθούν πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση: τον λογαριασμό που θα πρέπει να πληρώσει το ΗΒ όταν αποχωρήσει, τι θα γίνει με τους Ευρωπαίους που ζουν στο βρετανικό έδαφος, αλλά και το νομικό καθεστώς που θα διέπει τα σύνορα της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία.

«Οσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσουν όλες οι αμφιβολίες, τόσο πιο σύντομα θα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε για τη μελλοντική σχέση» ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο Μισέλ Μπαρνιέ, προσθέτοντας ότι είναι «έτοιμος να εντατικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις τις επόμενες εβδομάδες για να υπάρξει πρόοδος».

«Για το Ηνωμένο Βασίλειο, την εβδομάδα που έρχεται θα πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο στις τεχνικές συζητήσεις για όλα τα θέματα», απάντησε ο Ντέιβις, επαναλαμβάνοντας το τέλος της φράσης του: «για όλα τα θέματα».

Ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων, που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, άρχισε σε κλίμα αδιαλλαξίας, καθώς οι Βρετανοί ανυπομονούν να συζητήσουν για τη μέλλουσα εμπορική σχέση με την ΕΕ, ενώ οι Ευρωπαίοι απαιτούν από την πλευρά τους πριν απ' όλα να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όσον αφορά τον τρόπο που θα οργανωθεί το διαζύγιο.

Οι Ευρωπαίοι κατέκριναν για «έλλειψη ουσίας» τις βρετανικές θέσεις, ενώ από την πλευρά τους οι Βρετανοί κάλεσαν την ΕΕ να μη «σέρνει τα πόδια της» και να επιδείξει «ευελιξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου