Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 30 Αυγούστου, 2017

  • Η απόδοση του διαγωνίσματος του Ιανουαρίου θα συνυπολογίζεται στον τελικό βαθμό μόνον αν βελτιώνει τον βαθμό του Ιουνίου, διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με το σχέδιο για την αναβάθμιση του Λυκείου και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «εις διπλούν εξετάσεις» και αναφέρουν ότι «οι πανελλαδικές πολλαπλασιάζονται».
  • Εκατοντάδες μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα παιδιά και πολύ χαμηλό ή καθόλου εισόδημα και οικογένειες με διπλή ανεργία, θα μπορούν να προμηθεύονται για έξι μήνες, τα ψώνια για το καθημερινό τους τραπέζι.
  • «Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μεμονωμένα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, που έχουν ως στόχο να καλλιεργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις σε σχέση με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρακτορείου Άργος.
  • Ποινική δίωξη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοχρησία και οπλοφορία, σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του συλληφθέντος συμβασιούχου για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Ελευσίνας.
  • Την βεβαιότητα ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, με πιθανότερη εκδοχή να θέλουν κάποιοι να δουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Κόσμος

  • Η Γερμανία και η Ευρώπη επιθυμούν να διασφαλίσουν ότι οι νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εις βάρος της Ρωσίας δεν θα οδηγήσουν σε μια νέα «εποχή των παγετώνων» στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, δήλωσε την Τρίτη ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
  • Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας κατέστησαν σαφές την Δευτέρα ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σε μια ακόμη πιο στενή σχέση μεταξύ των κρατών μελών της ευρωζώνης, της καρδιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρότι ακόμη δεν έχουν πάψει οι κλυδωνισμοί μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει.
  • Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την Τρίτη την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα, δηλώνοντας ότι μια «δικτατορία» προσπαθεί να επιβιώσει, σε μια από τις πλέον έντονες καταδίκες της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από έναν ευρωπαίο ηγέτη.
  • Ένας 36χρονος Μαροκινός γονάτισε για να προσκυνήσει, μπροστά στο κτήριο της περιφέρειας της πόλης Ρέτζιο Εμίλια, κοντά στην Μπολόνια. Αμέσως μετά, φώναξε «ο Θεός είναι ο μέγιστος» (Αλλάχου Άκμπαρ) στα αραβικά, πριν αρχίσει να κλωτσάει την κεντρική πόρτα της περιφέρειας.
  • Ο απολογισμός των νεκρών από τον τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας ανήλθε στους επτά, τουλάχιστον, ενώ πρωτόγνωρες πλημμύρες αναμένεται να εξαναγκάσουν περισσότερα από 30.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οικονομία

  • Το εργασιακό νομοσχέδιο που εισάγεται σήμερα στη Βουλή ασχολείται με τεχνικού χαρακτήρα και μάλλον δευτερεύουσας σημασίας ρυθμίσεις, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, ενώ σήμερα -όπως είπε- θα έπρεπε να συζητάμε για το μέλλον της εργασίας, δηλαδή για μια ολοκληρωμένη στρατηγική απασχόλησης που θα υπηρετεί το στόχο μιας ανοιχτής και εξαγωγικής οικονομίας. Χαρακτήρισε εξάλλου αβάσιμη και αποπροσανατολιστική την προσδοκία για «επιστροφή» στα ισχύοντα του 2009.
  • Ηλεκτρονική αναγγελία των υπερωριών πριν την πραγματοποίησή τους και καθιέρωση της καθυστέρησης των δεδουλευμένων, ως βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας από τον εργοδότη και ως εκ τούτου δικαστική διεκδίκηση αποζημίωσης και δεδουλευμένων, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, με σειρά θετικών διατάξεων για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.
  • «Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρεί και ενισχύει όλο το μνημονιακό αντεργατικό πλαίσιο, που έχει προχωρήσει στην ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κι ετοιμάζει νέα μέτρα, όπως το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί να καταγγέλλει ο πρωθυπουργός τον εργασιακό μεσαίωνα που και ο ίδιος έχει συνδιαμορφώσει» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.
  • Την αύξηση κατά 35.000 τόνους των προς απόσυρση και δωρεάν διανομή ροδάκινων και νεκταρινιών, που προβλέπονται στον κανονισμό για: Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία, ενέκρινε η Κομισιόν. Για την Ελλάδα η αύξηση των ποσοτήτων αντιστοιχεί σε 10.500 τόνους και παρά το ότι το υπουργείο ζητούσε μεγαλύτερη, θεωρεί την απόφαση θετική. Η αύξηση αυτή, τονίζει το ΥΠΑΑΤ, αποτελεί ουσιαστική στήριξη στους παραγωγούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολύ χαμηλές αγοραίες τιμές, κάτω του κόστους παραγωγής.
  • Κατατέθηκε στη Βουλή, αφού πήρε την έγκριση των θεσμών, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Αποτελείται από πέντε μέρη, και όπως τονίζει το υπουργείο «εισάγει ένα σύνολο θεσμικών παρεμβάσεων στον τομέα της εργασίας και της κοινωνικής προστασίας, που στόχο έχουν να ενισχύσουν και να επεκτείνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, να βελτιώσουν ουσιωδώς κρίσιμες πτυχές της καθημερινότητάς τους, αλλά και να διευκολύνουν τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας». Όλο το νομοσχέδιο.

Αθλητισμός

  • Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς έφτασε στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος επιθετικός αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών.
  • Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην AEL FC Arena. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 59ο λεπτό με πέναλτι του Μάσα, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Ναζλίδης στο 71΄. Για τις δύο ομάδες ήταν ο πρώτος εφετινός βαθμός.
  • Λακωνικός ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε μιλώντας στον Τύπο, στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής ομάδας εν όψει των αγώνων με Εσθονία και Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. «Η ομάδα έχει υψηλό κίνητρο. Κοιτάζουμε μόνο την Εσθονία. Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά που έχουμε» τόνισε ο Γερμανός τεχνικός.
  • Την απόκτηση του Τζόαν Οριόλ ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ατρόμητος. Ο Ισπανός αμυντικός βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1+1 έτους, ενώ ακολούθησε το λιτό κείμενο από την πλευρά της διοίκησης.
  • Με ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός ενημέρωσε ότι λόγω αυξημένης ζήτησης, ανοίγουν και οι θύρες 21 και 22 για τους φιλάθλους που θέλουν να προμηθευτούν εισιτήρια διαρκείας, αφού στις 1, 4, 5, 6, 9, 11, 17, 19, 20, 21, 24 και 25 έχουν εξαντληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου