Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Η Ελένη Τσακόπουλος- Κουναλάκης υποψήφια στην Καλιφόρνια

Πέμπτη, 31 Αυγούστου, 2017


Κόρη του Aγγελου Τσακόπουλου η 47χρονη σήμερα Ελένη Κουναλάκης μένει πιστή στις αρχές και τις αξίες της προεδρίας Ομπάμα. Φωτογραφία: Facebook/Eleni Kounalakis.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη είναι περήφανη για την ελληνική καταγωγή της. Η ίδια δηλώνει μητέρα, επιχειρηματίας, υπερασπιστής των παιδιών και πρώην πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών (στην Ουγγαρία) τοποθετημένη από τον Μπάρακ Ομπάμα.
Αλλά, πριν απ’ όλα, δηλώνει περήφανη κόρη ενός πατέρα που ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνος και πάμφτωχος σε ηλικία 14 ετών – από το χωριό Ρίζες Αρκαδίας- και κατάφερε να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία στον χώρο της διαχείρισης ακινήτων με έδρα το Σακραμέντο της Καλιφόρνια.
Η Ελένη, κόρη του Αγγελου Τσακόπουλου, διεκδικεί στις επόμενες εκλογές -το 2018- τη θέση του lieutenant governor (αναπληρωτή κυβερνήτη) στην Καλιφόρνια επενδύοντας, φυσικά, και στην υποστήριξη του πολυάριθμου ελληνικού στοιχείου της πολιτείας. Και κατά πολλούς είναι η ισχυρότερη υποψηφιότητα μεταξύ των πέντε που έχουν ως τώρα ανακοινωθεί.
Μητέρα δύο αγοριών, 47 ετών σήμερα, η Ελένη ζει στο Σαν Φρανσίσκο μαζί με τον σύζυγό της Μάρκο Κουναλάκη. Και πάντα ανατρέχει στις αξίες που της μεταλαμπάδευσαν οι γονείς της. Η δασκάλα μητέρα της και ο οραματιστής πατέρας της που από εργάτης σε αγροτικές εργασίες κατάφερε να σταδιοδρομήσει ως ένας από τους κορυφαίους ομογενείς επιχειρηματίες της βόρειας Αμερικής, με πολυσχιδή φιλανθρωπική δραστηριότητα και προμετωπίδα της καθημερινής του δράσης τη σκληρή δουλειά, την παιδεία και την αποφασιστικότητα να κατακτήσει το «αμερικανικό όνειρο».
Πριν τον διορισμό της στην Ουγγαρία (Βουδαπέστη) υπήρχαν ζυμώσεις που την ήθελαν να προορίζεται για την πρεσβευτική θέση των ΗΠΑ στην Αθήνα, κάτι που τελικά δεν τελεσφόρησε.
Υποστηρίκτρια και χρηματοδότης της Χίλαρι Κλίντον και «από πάντα Δημοκρατική», όπως δηλώνει η ίδια, η Ελένη Κουναλάκη στάθηκε με συνέπεια και σεβασμό στο στρατόπεδο της διοίκησης Ομπάμα και, μάλιστα, το 2015 εξέδωσε ένα εξαιρετικό βιβλίο που, εν πολλοίς, αποτελεί και το απόσταγμα της επιτυχημένης διαδρομής που είχε στην πρεσβεία της Ουγγαρίας, ως η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα πρέσβης στην ιστορία των ΗΠΑ.
Πρόσφατα, η Ελένη Τσακοπούλου – Κουναλάκη φιλοξενήθηκε στους Los Angeles Times όπου, μεταξύ άλλων, είπε ότι «μου πήρε λίγο καιρό μετά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές ώστε να υπολογίσω ξανά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα καλύτερα να φανώ χρήσιμη και να υπηρετήσω».
Αλλά όλα ξεκαθάρισαν όταν κατανόησε ότι θα πρέπει να ταχθεί με σθένος υπέρ των αξιών της, των πολιτικών προτεραιοτήτων της, είτε πρόκειται για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, είτε για τη μεταναστευτική πολιτική ή την Υγεία.
Με λαμπρές σπουδές στα οικονομικά (αλλά και στην αγγλική φιλολογία νωρίτερα), σεμνή και ανθρώπινη, η Ελένη Κουναλάκη μάχεται για τα δικαιώματα της ισότητας σε όλα τα επίπεδα. Είτε πρόκειται για τα δικαιώματα των γυναικών, είτε των μεταναστών που σήμερα έχουν μπει σε μια κατάσταση διαρκούς αμφισβήτησης και αναίρεσης, είτε πρόκειται για τα παιδιά και το μέλλον τους.
Να σημειωθεί ότι η Ελένη Κουναλάκη έχει τιμηθεί (το 2012) με τον Χρυσό Σταυρό του Απόστολου Παύλου, το ανώτερο μετάλλιο αναγνώρισης και ευαρέσκειας που απονέμει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε λαϊκούς ηγέτες.
Η απονομή έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προηγήθηκαν της ορκωμοσίας, τότε, του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα. Είναι, επίσης, ως λάτρης του ελληνικού πολιτισμού, εκ των πρωτεργατών δυο πανεπιστημιακών εδρών Ελληνικών Σπουδών, το 2006 στο Πανεπιστήμιο της Georgetown – προς τιμήν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- και έναν χρόνο νωρίτερα στο Πανεπιστήμιο του Stanford στην Καλιφόρνια.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου