Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 24 Αυγούστου, 2017

  • Απειλητικό email που στάλθηκε προ μερικών ημερών στον υπουργό Παιδείας κ Κώστα Γαβρόγλου σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να ληφθούν και έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Στο μήνυμα εκτοξεύονται απειλές κατά του υπουργού, ενώ ο συντάκτης του μηνύματος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι θα οργανωθεί επίθεση κατά του κ. Γαβρόγλου, εάν καταργηθούν η προσευχή και ο εθνικός ύμνος από τα σχολεία.
  • Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Διάσελο Ηλείας, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασώδη και αγροτική περιοχή. Επίσης, υπό έλεγχο τέθηκε και η μεγάλη φωτιά στη Λιθακιά Ζακύνθου, έπειτα από την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
  • Στις 10.00 τα πρωί της Πέμπτης θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Το sansimera.gr θα μεταδωσει ολες τις βασεις εισαγωγης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στις 10:00.
  • Επιστολή προσωπικής του επιβράβευσης, ως προς τη στάση που τήρησε στο πολύκροτο θέμα του συνεδρίου στην Εσθονία, κοινοποιεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ.Κοντονής. Η επιστολή φέρει την υπογραφή της εσθονής βουλευτή Oudekki Loone, μέλους του κεντρώου κόμματος της Εσθονίας (του μεγαλύτερου από τον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό) και είναι άκρως κολακευτική για τον υπουργό, με αποκορύφωμα τον χαρακτηρισμό «απλά τέλεια!» για την αιτιολόγηση της απόφασης του υπουργού να μην παραστεί στο συνέδριο.
  • Δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων προκειμένου να προμηθευτεί το Δημόσιο το σύστημα ασφαλείας C4I εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, διαπιστώνει ο Εισαγγελέας Εφετών Στέλιος Κωσταρέλος ο οποίος εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή του άλλοτε ισχυρού άντρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου και άλλων 17 κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Κόσμος

  • Ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε μπροστά το αμφιλεγόμενο σχέδιο για την κατασκευή ενός «αδιαπέραστου, ψηλού, ισχυρού, όμορφου, νότιου συνοριακού τείχους» μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού. Πού θα πάει όμως ο λογαριασμός για την κατασκευή του;
  • Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ συμμετείχαν τελικά στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων. Η προσπάθεια εξομοίωσης των εγκλημάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού στο συνέδριο αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με την ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ.Κοντονή να αρνείται να παραστεί.
  • Τουλάχιστον 33 εκατ. ευρώ ζημιά έχουν υποστεί οι πτηνοτρόφοι της Ολλανδίας από το τεράστιο σκάνδαλο των μολυσμένων με το εντομοκτόνο fipronil αυγών, όπως εκτιμά η κυβέρνηση της χώρας. «Οι άμεσες ζημίες στον πτηνοτροφικό τομέα όπου έγινε χρήση του fipronil εκτιμώνται στο ποσό των 33 εκατομμυρίων ευρώ» επισημαίνουν δύο υπουργοί σε επιστολή που εστάλη στο κοινοβούλιο.
  • H καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι πρέπει να επιδεικνύεται ο προσήκων σεβασμός προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κι ακόμα κι αν η ίδια έχει διαφορετική άποψη με εκείνον σε πολλά θέματα πολιτικής. «Εντέλει, κέρδισε τις εκλογές βάσει του αμερικανικού εκλογικού νόμου κι αυτό σημαίνει ότι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος και ότι σε αυτό το πρόσωπο πρέπει να επιδεικνύεται ο προσήκων σεβασμός, ανεξαρτήτως του πώς εγώ αξιολογώ τις απόψεις του», είπε.
  • Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, που είναι αφιερωμένο στις επιθέσεις στην Καταλωνία, μεταξύ των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, την ώρα που ο βουλευτής του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Στεφάν Λε Φολ το κατέκρινε. Στο πρωτοσέλιδο δεσπόζει σχέδιο που υπέγραψε ο σκιτσογράφος Juin όπου απεικονίζεται μικρό φορτηγάκι να απομακρύνεται, αφού έχει παρασύρει και σκοτώσει πεζούς. Η λεζάντα γράφει: «ισλάμ, θρησκεία της αιώνιας... ειρήνης»...

Οικονομία

  • Το 2017 η Αθήνα καταγράφει ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις, με πάνω από 5 εκατ. επισκέπτες και ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει την προσπάθεια για ακόμη ψηλότερα, σημειώνεται σε ανακοίνωση για το Travel Trade Athens 2017 που θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα, με στόχο την τουριστική προβολή της πόλης.
  • O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς στη βαθμίδα B από B-.
  • Δεν υφίσταται κάποιος "κρυφός κόφτης" στα επιδόματα του Οργανισμού, καθώς εδώ και πολλά χρόνια ισχύει ο συνυπολογισμός του τυχόν τεκμαρτού εισοδήματος στο συνολικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα για τον προσδιορισμό των δικαιούχων σύνταξης ή επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων, τονίζει ο ΟΓΑ απαντώτας σε δημοσιεύματα.
  • Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β2885-21/8/2017) οι αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη για την επιλογή είδους σύμβασης και τον γεωγραφικό προσδιορισμό θαλασσίων περιοχών στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο) και την Κρήτη, για παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
  • Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προειδοποίησε σήμερα, Τετάρτη, ότι ενδεχόμενη αδυναμία της αμερικανικής κυβέρνησης να αυξήσει το ομοσπονδιακό όριο του χρέους εγκαίρως θα τον υποχρεώσει να αναθεωρήσει την αξιολόγηση του δημοσίου χρέους της χώρας «με πιθανόν αρνητικές συνέπειες».

Αθλητισμός

  • Μετά και την ολοκλήρωση των ρεβάνς της Τετάρτης, διαμορφώθηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης της Πέμπτης στο Μονακό για τους ομίλους του Champions League. Ο Ολυμπιακός που προκρίθηκε με δύο νίκες επί της Ριέκα, θα βρίσκεται στο 3ο γκρουπ, το οποίο συμπλήρωσε η Λίβερπουλ. Διαβάστε τα γκρουπ δυναμικότητας.
  • Επιστρέφουν στους ομίλους του Champions League, ΑΠΟΕΛ καιΛίβερπουλ. Μετά το 2-1 στην Γερμανία, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, νίκησε και στο «Άνφιλντ» την Χοφενχάιμ με 4-2 και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ομίλους της διοργάνωσης. Το 2-0 στο ΓΣΠ της Λευκωσίας αποδείχθηκε... υπεραρκετό για το ΑΠΟΕΛ, που δεν έχασε ούτε στην Πράγα από την Σλάβια (0-0) και το απόγευμα της Πέμπτης η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα βρίσκεται στην κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης.
  • Ένα 24ωρο πριν τη ρεβάνς των play off του Europa League με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Εμιλιάνο Ινσούα. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ είχε συμφωνήσει εδώ κι αρκετές ημέρες με τους «πράσινους» και το «deal» σφραγίστηκε αφού ο παίκτης πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις. Εξελίξεις σημειώθηκαν και στην υπόθεση του Κάρλος Ζέκα. Η Κοπεγχάγη επανήλθε με νέα βελτιωμένη πρόταση προς τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου, ωστόσο, και πάλι η διοίκηση της ελληνικής ομάδας απάντησε αρνητικά στους Δανούς.
  • Να αγωνιστούν ελεύθερα, χωρίς φόβο και να προσπαθήσουν πολύ, ζήτησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, εν όψει της ρεβάνς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο την Πέμπτη στην Ισπανία. Οι Πράσινοι μέσα σε έξι λεπτά δέχθηκαν τρία γκολ και ηττήθηκαν στη Λεωφόρο με 3-2 από την Μπιλμπάο και πλέον οι πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του Europa League έχουν λιγοστέψει πολύ.
  • «To αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μας δίνει αυτοπεποίθησ» τόνισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, εν όψει του αγώνα της Πέμπτης του ΠΑΟΚ με την Έστερσουντ στη Σουηδία, στη ρεβάνς του 3-1 στην Τούμπα. Ο Ρουμάνος τεχνικός μιλώντας στη συνέντυξη Τύπου, τόνισε ότι οι παίκτες του «μπορούν να προσαρμοστούν κι έχουν εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου