Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκεύη, 25 Αυγούστου, 2017

  • Σε διευκρινίσεις για την πολιτική σημασία της υποψηφιότητας του Σταύρου Θεοδωράκη προχώρησε το Ποτάμι. Επισημαίνεται ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν διεκδικεί την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά την ηγεσία ενός νέου Κινήματος, που θα τα αλλάξει όλα.
  • Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σχέσεων στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Κύπρου και Αιγύπτου υπογράφτηκε στη Λευκωσία το Πρόγραμμα Εφαρμογής Στρατιωτικής Συνεργασίας σε επίπεδο Ειδικών Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης και Ναυτικής Συνεργασίας για τα έτη 2017-18.
  • Τη μηνιαία επιδότηση για την παροχή πρόσβασης στο Internet σε 72.000 πρωτοετείς φοιτητές, που θα εγγραφούν φέτος στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ανακοίνωσαν από κοινού ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στην αίθουσα «Έλλη Παππά», του υπουργείου Παιδείας.
  • Τις ευχαριστίες του, σε όλους όσοι τους ευχήθηκαν καλή ανάρρωση, έδωσε μέσω του προφίλ του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά την περιπέτεια της υγείας του, χθες, Πέμπτη.
  • Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης η υγεία της μητέρας της ελληνικής οικογένειας που είχε τραυματιστεί σοβαρά από την τρομοκρατική ενέργεια στη Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης, με τους γιατρούς να δηλώνουν πως είναι «εγκεφαλικά νεκρή».

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Νότια Ρωσία έπειτα από την πτώση λεωφορείου στη θάλασσα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ifax επικαλούμενο την ρωσική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών.
  • Τουλάχιστον 540 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, απαχθεί ή τραυματιστεί σε επιθέσεις που αποδίδονται στη Μπόκο Χαράμ από τον Φεβρουάριο του 2015 στην επαρχία Ντίφα του νοτιοανατολικού Νίγηρα κοντά στη Νιγηρία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ.
  • Η ένταση μιας καταιγίδας στον Κόλπο του Μεξικού αυξήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα χθες, μετατρέποντας το καιρικό φαινόμενο στην μεγαλύτερη πιθανώς καταιγίδα να πλήξει την ηπειρωτική Αμερική σε 12 χρόνια, κατευθυνόμενη στην καρδιά της βιομηχανίας διυλιστηρίων πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Στις ταυτότητες των προσώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες ή άνδρες θα μπορεί πλέον να υπάρχει απλώς ένα «Χ» στη θέση του φύλου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Καναδά.
  • Οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σήμερα μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε σε απομονωμένη περιοχή των ελβετικών Άλπεων, στο χωριό Μπόντο κοντά στην Ιταλία.

Οικονομία

  • Δεκάδες χιλιάδες από τους σημερινούς 690.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου αναμένεται να «κοπούν» μέσα στο φθινόπωρο, και να βρεθούν αντιμέτωποι με αυξήσεις στα τιμολόγια, με βάση νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή.
  • «Κρυμμένα» από την Εφορία εισοδήματα 4,5 δισ. ευρώ έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα από 1.500 και πλέον φορολογουμένους, οι οποίοι αξιοποιώντας τις διατάξεις του νόμου για «οικειοθελή αποκάλυψη» υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις στις Εφορίες μεγάλου πλούτου ή στις ΔΟΥ στις οποίες υπάγονται.
  • Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό. «Φορολογική “κόπωση” των πολιτών λόγω εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητάς τους, εσωτερική στάση πληρωμών του Κράτους και έσοδα από κατασχέσεις συνθέτουν την εικόνα εκτέλεσης του Προϋπολογισμού» τονίζει ο Χρ.ΣταΪκούρας της ΝΔ. Για εύθραυστο πλεόνασμα μιλά το ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι τα προβλήματα που εμφανίζονται δεν είναι συγκυριακά, αλλά βλάβες που σχετίζονται ευθέως με κυβερνητικές επιλογές.
  • Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι παραμένει δεσμευμένος στην αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους από το Κογκρέσο, παρότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τη διαδικασία κάνοντας λόγο για ένα «χάλι».
  • Πλέγμα ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης, αλλά και της απλήρωτης εργασίας, περιέχει το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά, που κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα και παρουσίασε στο ΚΥΣΚΟΙΠ η Εφη Αχτσιόγλου. Ειδικές διατάξεις και για την προστασία ευπαθών ομάδων, αλλά και ασφαλιστικές βελτιώσεις. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η πληρέστερη νομική οχύρωση τυπικά αναγνωρισμένων εργασιακών δικαιωμάτων με στόχο την έμπρακτη εφαρμογή τους, τόνισε η υπουργός.

Αθλητισμός

  • Μόνο η ΑΕΚ κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Europa League, από τις τρεις ελληνικές ομάδες που αγωνίστηκαν στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Η Ένωση επιβλήθηκε με 3-0 της Μπριζ και πέρασε άνετα στους ομίλους. Ανίθετα, αποκλεισμό σοκ υπέστη ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε με 2-0 από την Έστερσουντ στη Σουηδία χάνοντας το αβαντάζ του 3-1 του πρώτου ματς στην Τούμπα. Πάλεψε ο Παναθηναϊκός στο «Σαν Μαμές», αλλά ηττήθηκε με 1-0 για δεύτερη φορά από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (νίκησε 3-2 και στη Λεωφόρο) κι αποκλείστηκε.
  • Εντός έδρας με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας θα είναι η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στον Δ' όμιλο του Champions League. Στη συνέχεια οι Ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν στο Τορίνο για το ματς με τη Γιουβέντους ενώ ολοκληρώνουν τον πρώτο γύρο στο Καμπ Νου με την Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο ματς του β' γύρου οι Πειραιώτες υποδέχονται τους Μπλαουγκράνα, στη συνέχεια αγωνίζονται στη Λισσαβόνα με την Σπόρτινγκ και ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων με τη Γιουβέντους στο «Γ.Καραϊσκάκης».
  • Για δεύτερη σερί σεζόν (2016/2017) ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της UEFA. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Κάρντιφ με την Γιουβέντους (πέτυχε 2 γκολ). Ακολούθησαν οι Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) και Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους).
  • «Την Ιστορία την γράφεις με ομαδάρες, όχι με ομαδούλες» δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, σχολιάζοντας την κλήρωση των Ερυθρολεύκων στον 4ο όμιλο του Champions League με την Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα και την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ που βρέθηκε στο Μονακό για να παρακολουθήσει την κλήρωση, την χαρακτήρισε ως την χειρότερη δυνατή, ενώ προσέθεσε ότι το ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδος δεν έχει ακόμη κλείσει.
  • Πολύ δύσκολη κλήρωση έτυχε στον Ολυμπιακό, ο οποίος στην 18η συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League, καλείται να αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα και την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο 4ο γκρουπ. Οι Ερυθρόλευκοι θα βρουν στον δρόμο τους για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα, η οποία έχει στο πάγκο της τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Αντίθετα, οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν αγωνιστεί ξανά στη διοργάνωση απέναντι στη περσινή φιναλίστ του θεσμού, Γιουβέντους. Με Ρεάλ, Ντόρτμουντ και Τότεναμ ο ΑΠΟΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου